תזונה קלינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה קלינית
    אסף
    10/01/2008

מתנצל על הבורות אבל חשוב לי לדעת ולברר כמה דברים לפני שאני ניגש לטיפול אצל תזונאי/ת קליני/ת (עקב בעיה רפואית כלשהיא במערכת העיכול).
    1. מטפל/ת תזונאי קליני - האם התואר תזונאי קליני מעיד על השכלה כלשהיא / תואר כלשהוא / קורס כלשהוא / מחקר כלשהוא ?

2. האם יכול להיות שילוב שאינו סותר בין תזונאי קליני לנטורופת / שיטת טיפול בתזונה הוליסטית אחרת (כנו הגינה טבעית וכיו"ב) ?

3. תזונאי קליני - האם הטיפול בהכרח יהיה מקובל על רופא מערבי (רופא הגסטרו שלי אינו מתלהב בלשון המעטה מטיפולים תזונתיים אלטרנטיביים כלשהם , טיפול בצמחי מרפא ועוד ) כלומר האם התזונה הקלינית היא ענף ברפואה המערבית ואז לא תהינה מחלוקות עם הרופא הקונבנציונלי שלי ?

4. אני לא יכול להתכחש לכך שאני מחפש גם משהו הוליסטי (לא מצאתי מילה יותר קןלעת ...) בטיפול התזונתי. ולראיה - שנים אני אוכל מוצרי חלב ובשר שלא עושים לי טוב (הסביבה לא תמיד מגלה הבנה למה שאני טוען) ואני מוצא (הגיון פשוט) שגם אוכל אורגני "מדבר ללבי". האם גם בענף התזונה הקלינית יש לעתים גישות כאלו הפוסלות מוצרי חלב / בשר או טיפול במזון אורגני ?

אשמח באם תפרטי כי אני מחפש מטפל בתזונה וקצת מבולבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה קלינית

הוספת תגובה

• תזונה קלינית

גילה אדלר
    12/01/2008

נעם יקר
    תזונאי קליני , דיאטן קליני זו היא בדרך כלל , בוגרת לפחות תואר ראשון באוניברסיטה , ובעלת רשיון לעבודה של משרד הבריאות כמו רופא . בכל בית חולים ובכל קופות החולים יש צוות גדות של דיאטניות שעובדות בתיאום מלא עם הרופאים ועם שאר צוות המטפלים אחיות , עובדים סוציאלים ....אני למשל עובדת במכבי ואלי מפנים רופאים מתוך מכבי ומבתי חולים את המטופלים שלהם .
    מטפלים הוליסטים שאני ביניהם אבל לא מייצגת אותם , נוטים לדעתי לקיצוניות בכל מה שקשור לתזונה ולתוספים , מתוך נסיוני של 20 שנה בתחום , לכן אני במקומך הייתי פונה לדיאטנית קלינית .
    מזון אורגני הוא לא להיות קיצוני על פי ראות עיני , אני קונה לביתי הכל אורגני , ממקורות אמינים וגם זה חשוב.
    גם מתוך המטפלים בתזונה קלינית תמצא גישות רבות , בעד חלב , לא בעד וכו' על סמך הכשרות שונות , נטייה אישית ונסיון בעבודה .
    מקווה שעזרתי לך
    בברכה
    גילה אדלר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו