טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני חולה במחלת מעי דלקתית. מקריאה הבנתי שהסיכוי שלי לחלות בסרטן המעי גבוה בהרבה משאר האוכלוסיה. 1. האם יש עדויות מחקריות כי תזונה צמחונית מקטינה את הסיכוי הזה ? האם הית ממליצה לאדם עם מחלת מעי דלקתית שחושב לבחור בסוג כזה של תזונה "ללכת עם לבו" ?
2. לגבי אכילת סוכרים / דברים ממותקים - האם גם כאן יש קשר בין אכילתם לסרטנים שונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן נועם , תזונה צמחונית , מקטינה את הסיכוי לסרטן המעי , אבל בגלל המחלה הדלקתית במעי זו הליכה על חבל דק , כי לא כל מזון צמחי יתאים ולא כל גרעין ולא כל קטנית . ללכת עם הלב זו בדרך כלל הדרך הנכונה גם אם היא קשה . אתה נשמע במצוקה , גש להתייעץ . בברכה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גילה, זה נכון שאני נמצא קצת בחוסר אונים . נפלה עלי פתאום באמצע החיים מחלת קרוהן בלי להודיע ובלי לאותת (למען האמת כנראה שהיו איתותים אבל לא התייחסתי אליהם ברצינות). עד אז הייתי נחשב לבריא והכנסתי כל דבר לפה בכלל בלי לחשוב והיום.... )0:. ..אפילו הרופאים לא יודעים מה לעשות ... גם בנוגע לפן התזונתי כאמור יש אינסוף גישות וכשאני מוצא משהו שמוצא חן בעיני אני לא יודע אם זו שיטה שמישהו קם בבוקר והמציא (שרלטנות) או שיטה מבוססת ומדעית.... תוכלי אולי (כמובן באופן בלתי מחייב) להמליץ לי מנסיונך על תזונאית קלינית באזור חיפה (גם אזור השרון בסדר) ? אני מטופל בקופת חולים כללית (אבל מוכן ללכת באופן פרטי לתזונאית קלינית). אני מחפש מטפלת עם שם וניסיון (בתקווה שזה ישמש לטובתי). ומבחינתי גישה הוליסטית (כגון רפואה סינית בעדיפות ) בנוסף על תואר מערבי מדעי מוכר הוא בונוס רציני ביותר. המייל שלי: [email protected]
ושוב תודה
אינני יכולה להמליץ לך על דיאטנית מסויימת כי לצערי אינני מכירה , אך אני בטוחה שרופא המשפחה שלך או רופא הגסטרו ידע להמליץ לך על משהי שהוא עובד איתה . תעשה כל דרך כדי להרגיש טוב . בברכה גילה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד