בעיית חוסר הברזל- גיל 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית חוסר הברזל- גיל 18
    פז
    19/10/2011

תמיד היתה לי בעיית חוסר ברזל
    אך אף פעם לא היו לי בעיות מעבר לכאב ראש וחולשה זמנית

בחודש האחרון אני סובלת מכאב ראש בלתי פוסק, חולשה בכל הגוף, סחרחורות, ותופעה נוספת שמעולם לא היתה לי.. יש לי ראיה מצויינת! אבל בחודש האחרון יש לי מאין טישטוש בראייה שבא והולך כל הזמן ואפילו קרו מצבים שבהם לא יכולתי לראות כלום לשתי שניות.. הכל היה שחור והיתה לי ממש תחושה של נפילה כזאת

עשיתי בדיקות דם לפני כמעט שבוע וקיבלתי היום שיחת טלפון מהרופאה שאמרה לי שאני במצב ממש מסוכן

היא אמרה לי שממש כמעט ואין לי ברזל בגוף (משפט שהוא לא חדש לי..) ומעבר לזה היא אמרה משהו לגבי זה שהגוף שלי גמר את כל שאר המאגרים בגוף.. ואת זה לא כל כך הבנתי אבל אני מבינה שזה אומר משהו לא טוב

מבחינת משקל אני נמצאת בגבול שבין משקל תקין למשקל יתר.. והתזונה שלי מתחלקת לשלושה דברים שאני לא מוכנה בכלל להכניס לפה(ויש הרבה כאלה), דברים שאני מסוגלת לאכול אבל בצורה מעטה ולא לאורך זמן, ודברים שאני אוהבת לאכול ואוכלת אותם בצורה מוגזמת

העיניין הוא שאני כן שואפת להרזות ולהוריד את המשקל שלי אלא שאמא שלי אמרה לי היום משפט שהכניס אותי ללחץ.. היא אמרה לי שלא רק שאני יכולה לשכוח מדיאטה לזמן הקרוב אלא שאני חייבת להתחיל לאכול יותר.. (שיהיה ברור, הרעיון שלי לדיאטה היה בסך הכל לאכול כמות קטנה יותר מהדברים שאני אוכלת בכמות מוגזמת)

אני מרגישה ממש לא טוב בזמן האחרון אבל הדבר האחרון שאני רוצה הוא להשמין עוד יותר.. ואני ממש לא יודעת מה לעשות עכשיו, אני אשמח לקבל כמה שיותר עצות..

שאלה נוספת שאני רוצה לשאול זה האם יכול להיות שיש לי איזה הפרעת אכילה או שאני סתם עקשנית ובררנית..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית חוסר הברזל- גיל 18

הוספת תגובה

• בעיית חוסר הברזל- גיל 18 - תגובה

לימור בן חיים
    20/10/2011

ראשית לגבי הברזל
    לפי מה שתארת מתואר מצב בו יש כבר פגיעה במאגרי הברזל ( פריטין) כלומר שלגוף אין דרך להעביר ברזל למצבים נדרשים. במצב כזה התיקון יהיה באמצעות תוסף ברזל שינתן כטיפול על ידי הרופא וכן באמצעות תזונה מתאימה שתפקידה לשמר ולגבות את תיקון רות ומאגרי הברזל בגוף בנוסף לתוסף. לכל אילו נדרשת תוכנית תזונתית אישית שלדעתי יכולה לשמר גם את מטרת הירידה במשקל וגם את תיקון הרגלי התזונה שלך שאיני יכולה לאבחן אותם כרגע. יתכן שגם החולשה מפריעה בירידה במשקל שכן במצבים כאילו הגוף פחות פעיל המטבוליזם איטי כך ששיפור במצב ברזל יכול להיות גם דרך להתחיל תוכנית ירידה במשקל יעילה יותר. וברור שתצטרכי לעשות שינויים במזונות שאת מוכנה לאכול .בקיצור:
    א. יעוץ רופא לגבי תיקון חסר בברזל
    ב. דיאטית ליעוץ אישי לתוכנית תזונתית המתאימה לך למטרות אילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו