ויטמיןD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמיןD
    סיגל
    08/03/2008

שלום,הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין ויטמין D2 לויטמין D3.קראתי קצת בנושא אך אני לא מבינה מה ההבדל במטבוליזם שלהם בגוף-מה שקשה לי להבין זה האם הצורה של הויטמין בדם(זו הנמדדת בכדי לזהות חסר או עודף-25)OH)D-היא אותה מולקולה של שתיהצורות הנ"ל.כלומר, האם בכבד ויטמין D2 הופך לויטמין D3 ואז הצורה הנישאתבדם היא 25)OH(D3 או שמא התהליךהנ"ל לא מתרחש וישנן שתי צורות הנישאות בדם 25(OH)D3 וגם 25)OH(D2. אניפשוט קצת מבולבלת ולא מצליחה להבין את ההבדל בין שתי צורות הויטמין מבחינת המטבוליזם שלהםבגופינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמיןD

הוספת תגובה

• שלום סיגל

גילה אדלר
    09/03/2008

ויטמין D2 הוא הויטמין לאחר שעבר 2 הידרוקסילציות בכבד , ובשלב השני הוא עובר הידרוקסילציה נוספת בכליה לקבלת D3 וזו בעצם הצורה הפעילה של הויטמין . דרך נוספת לקבלת הויטמין הפעיל הוא ממקור של הפעלת מולקולת הידרו- כולסטרול על ידי קרנים אולטרה סגולות.
    למה זה מעניין אותך ברמה הזו של הביוכימיה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D ובדיקת הדם

צחי כנען
    09/03/2008

בדיקת הדם בקופת החולים (לפחות במכבי) היא של ויטמין D לפני שעבר ל D2 או D3. הערכה שלו בפועל כוללת את הפוטנציאל של היצור העצמי + כמות הויטמין מהמזון. בקפסולה שאנו קונים קיימות רק שתי הנגזרות D2+D3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו