כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    אלי כהן
    02/02/2013

שלום, אני בן 25 בגובה של 1.90 ושוקל כ115 ק"ג.
    לאחרונה אחרי כאבים איומים בצד ,הופנתי לצילום אולטראסאונד לאיתור אבנים, לא אותרו אבנים אז נמצא שהכבד שומני במידה ניכרת.
    האם זה יכול ליהיות התפתחות של פיסטולה אנאלית שהיתה לי בעבר? יתכן שזה הגיע לאיברים פנימים?
    או שמא מדובר בשומן?
    כמו-כן התחלתי להפחית את מוצרי השומן,ולאכול מוצרים טבעיים (אגוזים,פירות,טונה וביצים).
    כיצד ניתן לטפל בכבד שומני? מהם הסיכונים הקיימים בכך?

בנוסף, לאחר ארוחה אני מרגיש שהאוכל תקוע לי בחזה ובגרון,ואני נאלץ להקיא את האוכל בשביל להקל על תחושה זו. האם זה בעקבות השומניות בכבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• שחכתי לציין..

אלי כהן
    02/02/2013

שחכתי גם לציין שלאחר פציעה בברך אינני יכול לבצע תרגילים אירוביים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

דרורית סירקיס-גדרון
    02/02/2013

הייתי ממליצה על ייעוץ אצל דיאטנית. נדרשת כמובן ירידה במשקל אך יש להתאים את המזונות שיש להפחית מהתפריט היומי. בנוסף פעילות גופנית חשובה גם אם היא אינה אירובית אך גם זה בהכוונה של איש מקצוע. סביר שהכבד השומני הוא עקב אכילה לא מבוקרת ומשקל עודף ללא קשר לרקע הבריאותי בעבר. לגבי תחושות היתקעות האוכל
    הייתי ממליצה על פנייה לרופא גסטרו לבדיקת הסיבה לתחושות אלו. בכל מקרה כדאי להפחית כמויות במצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו