טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הבילבול בהקשר של סוכרת נוצר בגלל שלא מפרידים בין הדיון על הקקאו לבין הסוכר/שומן שבשוקולד. נראה כי לצריכה קבועה של קקאו (לבדו) יש השפעה על תהליך הטרשתי. בניגוד לזה רוב השוקולד שאנו צורכים ריכוז הקקאו נמוך ותכולת הסוכר מאוד גבוהה ואינה ממולצת כלל ועיקר לסוכרתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ד.נ. הדיאטנית+הרופא שלי הבהירו לי (והסכימו ביניהם בכך) כי, עפ"י הידע המחקרי, לשוקולד מריר המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו יש ערכים בריאותיים גבוהים, בעיקר הפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם, משום שהוא מכיל נוגדי חמצון, מינרלים ופלבנואידים, וקובייה אחת לא מעלה סוכר. לגבי קקאו כנ"ל, לדבריהם הוא מכיל נוגדי חמצון יותר מיין אדום ותה ירוק, כולל מינרלים וסיבים התורמים לבריאות, והשומן שלו אינו מכיל כולסטרול. אבקש התייחסותך. שבת שלום. רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן התשובה שקיבלת מהרופא והדיאטנית מוסכמת מאוד גם עליי ואיננה מנוגדת לתשובתי פרט לתכולת הסוכר. עדיין רוב השוקולד שאנו צורכים מכיל כמות סוכר גבוהה לעיתים גם שמוצקי הקקאו גבוהים (>70%). לסוכרת שאיננה מאוזנת לא הייתי ממליץ על שוקולד אלא פשוט תוספת קקאו (כמו של עוגות).
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים