כמה וכמה שאלות לגבי חישוב קלוריות ונעכלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה וכמה שאלות לגבי חישוב קלוריות ונעכלות
    יורם
    03/04/2018

שלום. רציתי לדעת אם בחישובי קלוריות הנצרכות בפעילות גופנית, מכלילים גם את ה BMR (קצב מטבולי בסיסי. הקלוריות שדרושות לקיום הגוף באפס פעילות גופנית חיצונית). לדוגמא אם הליכה במשך שעה צורכת 300 קלוריות, האם זה כולל את הקלוריות הנצרכות ל BMR באותה השעה או שזה רק עבור ההליכה נטו? אם אני צורך 1500 קלוריות ב BMR שלי אז (1500/24) אז אני צורך 62.5 קלוריות לשעה ביממה, רק כדי להתקיים. האם 300 הקלוריות של ההליכה מכילות כבר בתוכן גם את ה 62.5 קלוריות של ב BMR וההליכה עצמה צורכת 237.5 קלוריות או שה 300 קלוריות הן בנוסף ל 62.5?
    לגבי נעכלות, האם בחישובי הקלוריות של ירקות עם סיבים או לחם עם סובין, (סיבים וסובין לא לגמרי מתעכלים) מחשיבים את 100% הקלוריות של הסובין והסיבים למרות שחלק מהסיבים לא מתעכל ולמעשה לא מספק קלוריות לגוף?
    אני שואל את זה כי בדיקה של כמות הקלוריות במוצר מתבצעת בשריפה, כשמודדים כמה חום מייצר המוצר שנשרף. סיבים וסובין נשרפים ומייצרים חום שמעלה את ערך הקלורי של המוצר אבל בגוף הם לא מתעכלים באופן מלא שמשקף את כל כמות הקלוריות שהם מכילים. לכן האם זה מדוייק לומר שפרוסת לחם מלא עם הרבה סובין באמת מספק לגוף 80 קלוריות ולא פחות מזה כי חלק ממנה לא מתעכל? ואם פחות אז כמה פחות? ואיך יודעים מהי איכות הנעכלות שלנו ואיך למדוד אותה? אם אכין קרקר מסובין וביצים, האם הקלוריות השל הקרקר יהיו רק מהביצים?
    אני יודע שאני קצת חופר אבל אלה שאלות שמעניינות אותי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יורם, שלום

רחל גרנות
    04/04/2018

שלום לך, אכן, אתה צודק. יש הבדל בקלוריות. כאשר אנחנו אוכלים, הגוף צריך להשקיע אנרגיה (קלוריות) בפירוק ועיכול המזון. ככל שההשקעה האנרגטית גדולה יותר, כך בעצם, הערך הקלורי של המזון קטן. סיבים תזונתיים מהווים מכשול רציני בפירוק המזון. הגוף צריך להשקיע הרבה יותר אנרגיה בפירוק לחם מלא מאשר בלחם לבן. וזאת, למרות שאנחנו מעריכים פרוסת לחם רגילה כ-80 קלוריות. זאת, אחת הסיבות שאני מתייחסת לירקות כאל 0 קלוריות. כמות הסיבים התזונתיים בירקות כל כך גבוהה שאני טוענת שלעיתים, במיוחד בירקות העליים, הגוף משקיע יותר אנרגיה מאשר הירק עצמו מכיל. סיבה שנייה היא שאנחנו לא מסוגלים לעכל את הסיבים. הם נכנסים ויוצאים וסיבה שלישית וחשובה לא פחות , היא שאם נתחיל להתחשבן עם כל מלפפון, פרוסת עגבנייה נאבד את דעתנו...המשך חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יורם
    04/04/2018

האם, אם כן, קרקר מסובין וזרעי פשתן לא טחונים ואולי גם זרעי שומשום לא טחונים וביצים, יחושבו רק הקלוריות של הביצים כי את שאר המרכיבים הגוף לא מעכל?
    האם זה בטוח שאין שום נעכלות לסיבים? למה הגוף צריך להשקיע יותר אנרגיה בפרוק לחם מלא? רק בגלל נסיון חסר הצלחה לפרק סיבים שלא מתעכלים? אז למה שהגוף, שבדרך כלל יודע מה הוא צריך לעשות בצורה הכי יעילה, יבזבז אנרגיה על משהו חסר תועלת? משהו כאן לא מסתדר לי ואולי תוכלי להאיר את עיני
    ומה לגבי חישוב הקלוריות היומיות? אם ה BMR הוא 1500 אז כל הקלוריות של שאר הפעילות היומית מתווספות ל 1500? כלומר האם הליכה של שעה שורפת 300 קלוריות, זה בנוסף ל BMR או יחד עם הקלוריות של ה BMR של אותה השעה?
    שוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורם, שלום

רחל גרנות
    05/04/2018

שלום לך, למזלנו, הסיבים לא נעכלים. תאר לעצמך, אם היינו מסוגלים להוציא קלוריות גם מהסיבים. רובנו היינו "מתפתחים" עוד יותר ממה שקורה היום. הקלוריות שאנחנו מוציאים בזמן פעילות גופנית הן מעבר לקלוריות שהגוף זקוק להן כדי להתקיים.
    המשך חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה ורק לחידוד הנושא שתי שאלות של כן או לא

יורם
    05/04/2018

כתבת, "הקלוריות שאנחנו מוציאים בזמן פעילות גופנית הן מעבר לקלוריות שהגוף זקוק להן כדי להתקיים. " כלומר אם בטבלאות של הוצאת קלוריות כתוב שהליכה לדוגמא היא 300 קלוריות לשעה אז למעשה בשעת הליכה הוצאתי 355 קלוריות כי אני צריך בערך 55 קלוריות לשעה רק עבור הקיום. נכון?
    ומה לגבי קרקר עם סיבים זרעי פישתן מלאים ושומשום מלא וביצים, האם שם מחשבים רק את הקלוריות של הביצים ?

הרבה תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב, וסליחה שאני חופר

יורם
    05/04/2018

אבל זאת נקודה מהותית. עשיתי חישוב במחשבון קלוריות שמחשב פעילויות שונות וראיתי שבפעילות מינימלית כמו שינה אני צורך בסביבות 62 קלוריות לשעה או 1500 קלוריות ביממה. (אני לא מתכוון לישון ככה אלא זה רק כדי לחדד נקודה) . אם אני מוסיף לזה את ה BMR שלי היומי שהוא גם 1500 קלוריות אז אני מגיע ל 3000 קלוריות. לא הגיוני שאדם ששוקל 74 קילו בגובה 177 מוציא 3000 קלוריות ביממה חסרת פעילות. משהו כאן לא מסתדר. את בטוחה שחישובי הקלוריות בפעילות לא כוללים את הקלוריות הנצרכות לקיום (BMR)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורם, שלום

רחל גרנות
    05/04/2018

שלום לך, מבחינת הוצאת הקלוריות, התשובה חיובית. בשעת הליכה שבה שרפת 300 קלוריות, אתה מוציא למעשה יותר . פחות או יותר כפי שחישבת. ב100 גרם זרעי פשתן יש 530 קלוריות.ב100 גרם שומשום יש 570 קלוריות. וכל ביצה 80 קלוריות. בחישוב אתה צריך לקחת את כל המרכיבים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו אני ממש מבולבל

יורם
    06/04/2018

זרעי פשתן לא טחונים הם כמעט לגמרי סיבים תזונתיים. נכון שיש בזרעים שמן פשתן אבל כדי להגיע אליו הגוף צריך לעכל את הקליפה הסיבית. מכיוון שהגוף לא מעכל את הקליפה, הוא לא מגיע לעכל את השמן. אז למה לחשב 530 קלוריות? יש במה שכתבתי כאן משהו לא נכון? אותו הדבר עם זרעי שומשום. אז למה לקחת את הזרעים האלו כן בחשבון קלורי אבל את הסיבים לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורם, שלום

רחל גרנות
    07/04/2018

שלום, אתה צודק שבזרעי פשתן לא טחונים הקליפה הקשה של הפשתן מקשה על מערכת העיכול לפרק את הזרעים וללא טחינה או לעיסה רצינית , הם יוצאים שלמים ורכיבי התזונה לא נספגים בגוף. אבל, מדוע שתרצה לאכול מוצר שכזה? אתה הרי מפסיד את כל היתרונות הבריאותיים והתזונתיים. זרעי פשתן עשירים בחלבון (19 גרם חלבון בכל 100 גרם), יש בהם פחמימות , ו42 גרם שומן איכותי. יש בהם סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ וויטמינים B,C" E,K. גם אם תשתמש בהם לא טחונים, קשה לדעת כמה קלוריות בכל זאת ייספגו. כידוע, סיבים תזונתיים מאוד מומלצים , אבל אי אפשר לומר שהם מנטרלים את הערכים הקלוריים של המרכיבים. בירקות ניתן לומר שזה כמעט כך. אבל, פרוסת לחם מלא קלורית זהה לפרוסת לחם לבן. תזונתית, ההבדל גדול. בפרי יש הרבה סיבים תזונתיים, אבל עדיין מנת פרי היא בסביבות ה-50 קלוריות. קלוריות זה כלי מעולה בבחירת מוצר, בהחלטה אם כדאי לאכול אותו או לא. אבל, זה לא חזות הכול. אני מציעה לך לבחור את המזונות שלך לא רק על פי הערך הקלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

יורם
    08/04/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו