מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאכלים מומלצים להורדת טריגלצרידיםרון20/08/2018
איזה מאכלים עוזרים להוריד
טריגלצרידים בגוף ותוך כמה זמן הם משפיעים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים מומלצים להורדת רמת טרילגצרידים
שלומי כהן26/08/2018רון שלום רב לך.
רון שלום.אני רוצה להגיב ולהתייחס לשאלה שלך על הורדת רמת הטרילגצרידים בדם.
תראה קודם כל אתה צריך להבין שאתה צריך לאכול תזונה מאוזנת המורכבת מכל אבות המזון:"פחמימות,חלבונים,שומנים ומכל קבוצות המזון.
דבר שני...הטרילגצרידים בדם נובעים מעיכול השומן שבמזון,כלומר הם באים מן החי,מוצרים מן החי בצורת שומן רווי.....אני לא רוצה להכניס אותך לפחד או פאניקה.זה רק הגדרה.....הם באים מן האוכל שמגיע מן החי וזה לא אומר שמוצרים מן החי לא בריאים ועכשיו תיכנס לצמחונות/טבעונות...
ממש לא זה!בכל מקרה כדי לצמצם שומנים שמגיעים מן החי עלייך לאכול תזונה מאוזנת המורכבת דבר ראשון מכל אבות המזון ודבר שני לצמצם שומנים רווים אשר מגעים מן החי ולאכול שומנים מהסוג הבלתי רווי כלומר:אגוזים,שקדים,טחינה....אלו שומנים מומלצים ביותר וככה מצמצמים שומנים מן החי ולא צריך להיות בשביל זה בנאדם צמחוני/טבעוני. ואז מהר מאוד יורדים רמת הטלגצרידים בדם לרמה בריאה ותקינה..אך שם לב שלא יורד מתחת לרמה בריאה בדם מתחת ל-35 מ"ל בדם...רמה בריאה בדם שלהם זה 35 מי"ל.....אז שים לב...
בכל מקרה מומלץ לאכול שומנים טובים מהסוג הבלתי רווי:אגוזים,שקדים,טחינה...
וכמובן לאכול תזונה מכל קבוצות המזון ולשם כך יש צורך שתפנה לדיאטנית שמבינה בתזונת ספורט שתבנה לך תפריט מסודר מכל אבות המזון ומכל קבוצות המזון ושתלמד אותך לאכול בריא וטוב ומהשומנים הטובים שכתבתי לך...
שיהיה לך המון המון בהצלחה.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון, שלום
רחל גרנות28/08/2018שלום לך, טריגליצרידים הם שומנים שמקורם בסוכרים. כלומר, עודף סוכרים שהגוף הופך לשומנים. הבשורה הטובה היא שאנחנו יכולים להשפיע בצורה יעילה על רמות הטריגליצרידים באמצעות התזונה שלנו.
בדוק את התזונה שלך ונסה לאתר את הסוכרים הפשוטים. כלומר, פירות, מיצי פירות, עוגות, בסקוויטים, גלידות, שתייה ממותקת ואלכוהול הן מקור הבעיה. ברגע שתפחית את הכמויות של הפחמימות הפשוטות , כלומר, הסוכרים הפשוטים תראה שרמות הטריגליצרידים יורדים בצורה דרמטית. כמו כן, הקפד על צריכה של כשלוש מנות שומן טוב ביום . מנת שומן אחת היא כפית שמן, כף טחינה, כף אבוקדו וכו'.
ההשפעה של תזונה נכונה על רמות טריגליצרידים היא מהירה יחסית. אבל, כמובן, אם תפסיק לשים לב הרמות תעלינה מחדש.
וכדאי להתייעץ עם תזונאי/ת כדי לקבל מידע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת טרילגצרידים וזה מופנה לרחל גרנות
שלומי כהן28/08/2018היי רחל וצהריים טובים.
היי רחל.מה שלומך??????איך את????
אני רק רציתי להגיד שזה בדיוק מה שאני כתבתי לרון שלהקפיד על תזונה טובה ולצמצם שומן רווי שמקורו מן החי על ידי אכיל שומנים בלתי רווים כמו:אגוזים,שקדים,טחינה....
אגב זה בסדר שאני מגיב פה ועוזר לאנשים פה בפורום????
מחכה לתשובה ויום טוב
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומי, שלום
רחל גרנות29/08/2018שלום לך,
לא, שלומי. זה לא בדיוק מה שכתבת. טריגליצרידים מקורם מסוכרים . כולסטרול בחלקו מתזונת של שומנים מן החי ובחלקו מיצירה מוגברת של כולסטרול.
אם אתה מרגיש שאתה עוזר לאנשים וזה גם עוזר לך, אז, אין לי בעיה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)