מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לשקם את החילוף חומרים לאחר שהייתי בתת משקל כדי לאפשר ירידה במשקל ?נוגה29/09/2018
אני כבר מיואשת היתאמצתי כל כך הרבה אני פשוט סתומה שהפסקתי את הדיאטה וחזרתי לאכול רגיל הרסתי לעצמי את כל החיים הייתי כל כך
יפה עם הגוף הרזה שהיה לי ועכשיו אני ממש מלאה למרות שאומרים לי שאני רזה ושיש לי גוף יפה ואני יודעת שזה לא נכון כי פעם כל הזמן היו אומרים לי ״ואי איך את רזה ״ והמשפחה שלי הייתה מעירה לי שאני חייבת להעלות במשקל אני גם כועסת על אמא שלי הכל באשמתה היא הכריחה לקחת אותי לדיאטנית שמטפלת בהפרעות אכילה כי היא ראתה שאני ניראת נורא חיוורת וכולם היו אומרים לי שאני צהובה ,שהחלטתי לעשות דיאטה שקלתי 55 ואני מטר 57 בתחילת הטיפול אצל הדיאטנית שקלתי 46 הייתי אוכלת כוס ברנפלקס עם חלב ובצהריים חזה עוף עם סלט ולפעמים הייתי מרשה לעצמי שניצל ובבית ספר רוב הזמן לא לקחתי אוכל ו(אם כן אז לחם קל עם חביתה או 2 תמרים) והגעתי ל42 קילו בחופש הגדול אז הדיאטנית אמרה לי שאם אני לא ישמין תוך חודש אני יתאשפז אז החלטתי שאני עולה במשקל כי גם שנה לא קיבלתי מחזור אז מאוד פחדתי היה לי מאוד קשה פתאום לגעת בדברים מתוקים כי הייתי חייבת שאכלתי לפי התפריט לא עליתי במשקל ,שנה שלא נגעתי בשוקולד!!!! במשך חודש כמעט כל יום הייתי אוכלת קצת שוקולד ושניצלים ואחרי חודשיים עליתי במשקל ל46 אז היום אני כבר שוקלת 53 איך הגעתי לזה ??? במהלך השנה לא הייתי חושבת כל כך על האוכל ניסיתי לאכול די מסודר כל פעם הייתי עולה ויורדת במשקל הכי הרבה עליתי ל49 קילו ובין לבין הייתי מרזה עד 4 קילו ובסוף שנה החלטתי שבחופש הגדול הזה אני יעשה שוב דיאטה והתחלתי שוב יותר ויותר להיות באובססיה על עצמי , קבעתי לעצמי שאני יהיה במלון אני ירשה לעצמי להתפנק ושאחרי שאני יחזור מחופשה אני יתמיד הפעם בדיאטה ולא יגע בפחמימות ועליתי 2 קילו ותוך שבוע לשמחתי הורדתי אותם אז נרגעתי אבל אני ראיתי שעליתי ל50 קילו אז ממש נלחצתי וכל זה בראש שלי לרדת את ה5 קילו שאני כל כך רוצה ,התחלתי לפתח לאחרונה חשק למתוקים וגם לאכול ולירוק האם זה נקרא בלומוס אכילה ??? יצא שלאחרונה אכלתי פה ושם שטיות וועליתי עוד 3 קילו בשבוע !!! ,אבל בקטנה האם זה מה שגרם להשמנה שלי ? וגם איזה חודש לא אכלתי פחמימות אני ממש ממש מלאה אני לא מצליחה להרזות ניסיתי כבר את הכל האם זה שהייתי ליפני שנה בתת משקל מה שגורם לכך שאני תקועה במשקל ?
מה אפשר לעשות כדי להרזות 5 קילו ?
כדי להפסיק לאכול פחמימות ?
התפריט שלי בזמן האחרון :
בבוקר ליפני הבצפר אני שותה נס עם איזה 2 עוגיות מקמח קטנות
ואז אני חוזרת לבית מאוחר אחרי שלא אכלתי כלום כל היום ואת הארוחת צהריים שלי אני אוכלת בערב בדרך כלל קציצות חזה עוף (איזה 5) או חזה עוף עם שעועית
ובין לבין אני אוכלת 10 שקדים
ורק לפעמים כוס פייבר
אני ממש אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגה, שלום
רחל גרנות04/10/2018שלום לך, היה לי מאוד קשה לקרוא את הפנייה שלך. המצוקה שלך זועקת לשמיים. את מסוכסכת עם האוכל ועם עצמך.
את מתעסקת עם הדבר הזה ויש לי הרגשה שהעיסוק בדיאטה והרצון לרזות השתלט לך על החיים. צר לי נוגה, אבל זו הפרעת אכילה. את צעירה וכדאי לטפל בזה כמה שיותר מהר.
כל הניסיונות של דיאטה ללא פחמימות, ללא סוכרים וכו' בדרך כלל נגמרים בעלייה במשקל. לא רק אצלך.
אל תיכנסי למסלול של לירוק את האוכל. זהו מסלול שמוביל במהירות לבעיות קשות יותר.
כדאי לפנות למישהו/הי שמתמחה בהפרעות אכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)