טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ריפלוקס היא עליה של תוכן הקיבה לכיוון הוושט המלווה בתחושה של לחץ צרבות כאב שיהוקים ולעתים רק חלק הסימנים . 1.מזון שומני כמו נקניק , בשר שמן , מזון מטוגן , גבינות שמנות , בצק עלים , מאפים מבצק שמרים עלולים להאט את עיכול המזון ולכן לגרום לעליה בלץ התוך קיבתי ולעורר את הריפלוקס , לכן טיפ ראשון הוא להמנע מאכילת מזון המכיל למעלה מ5% שומן . 2. בנוסף חשוב שלא לשכב לנוח מיד לאחר האוכל אלא לאחר כשעתיים לפחות , שכיבה שוב מעלה את תוכן הקיבה לכיוון הפה . 3. לעתים יש להפריד נוזלים ומוצקים ולהמנע משתיית מרק בתחילת הארוחה או משתיה בארוחה עצמה . ו4. לעתים כדאי להמנע מאכילת חלבונים ופחמימות באותה ארוחה כדי להקל על העיכול . 5. יש מזונות אשר מניסיון מגבירים חומציות כמו - רסק עגבניות , חומוס .....פלפל חריף שמתוך נסיון כדאי להמנע מהם . 6. יש להמנע ממזונות כמו צנון חי , שום ובצל חי פלפל ירוק כהה חי , כי הם נוטים מגבירים את היפלוקס . 7. מנטה חריף כמו בסוכריות מחליש את סוגר הקיבה ולכן לא מומלץ השימוש ב סוכריות או ב מסטיק מנטה . בברכה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום גילה,
אני בחורה רזה מטבעי.
אני סובלת כבר כמה שנים מריפלוקס בא והולך.
לאחרונה, מרוב צרבות לא נשאר לי מה לאכול, לא רק בגלל האיסורים, אלא בגלל שממש לא מתחשק לי, כשגרוני מלא בחומצה רוב הזמן.
ירדתי במשקל ואני רזה מדי (47 ק"ג) וזה כמובן משפיע על עוד דברים.
בבדעקות דם לאחרונה הכל היה תקין חוץ מחוסר בויטמין B12, אותו אני לוקחת בקביעות כבר חודשיים, וכמובן פאמו פעם ביום.
אני מעוניינת לעלות במשקל ואיני יודעת מה לאכול בלי לסבול לפני או אחרי.
האם תוכלי לחשוב על מאכלים שאוכל לעכל ושגם יעזרו לי לעלות במשקל?
תודה,
סיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים