טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מטופלת IVF בשל בעיות מכניות (היה הידרוסלפינגס וכרגע אין חצוצרות כלל). בשנה שעברה ספירת דם הראתה טריגליצרידים של 390 והרופא אמר שלא להתייחס רק לשמור תזונה. אחרי די הרבה מחזורי טיפולים התבקשתי לתת ספירת דם עדכנית והפעם - התוצאה היא 609 שאני מבינה שזה מאד גבוה. רופא המשפחה לא מתרגש ונתן הפניה לדיאטנית (במהלך שנה וחצי של טיפולים עליתי במשקל כ-13 ק"ג). אבל אני מאד לחוצה - האם יכול להעיד על בעיה רפואית? האם מסוכן להיכנס ככה להריון? האם יכול להיות שנובע שנטילה ממושכת של הורמונים? יש לי עודף משקל מסוימת ואבי סובל מרמה גבוהה של טריגליצרידים - אמי סובלת מסוכרת 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
העליה הזו לעיתים נובעת מעצם העלייה במשקלו/ או מהטיפול בהורמונים. עד שלא תסיימי עם הטיפולים (מקווה בהצלחה) לא מקובל לתת טיפול תרופתי. ממליץ אכן לגשת לדיאטנית ולקבל יעוץ שבסיסו תפריט ללא סוכרים ודל פחמימות. קצב הירידה במשקל נמוך לעומת הקצב בזמן "שהגוף נקי" מטיפולים, תאזרי קצת בסבלנות. לא מסוכן להכנס כך להריון בכל מקרה. בהריון והנקה ישנה עלייה טבעית בשומנים ובכלוסטרול ולכן מדידתה אז לא תהיה אינדיקטיבית גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד