טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בת 18 וחודשיים ויש לי שאלה לגבי המשקל שלי. גובהי הוא 164 ס"מ אולי קצת יותר ואני שוקלת 52. שאלתי האם זהו משקל נכון? האם אני אמורה לשקול יותר? או פחות? כי אני מרגישה שדי שמנתי בזמן האחרון (בסך הכל עליתי קילו, שקלתי קודם 51). בקיצור מהו המשקל האידיאלי עבורי? יש לציין שאני אוכלת מצויין, אני אוכלת ממש טוב ואנשים אפילו תוהים לפעמים לאן הולך כל האוכל הזה שאני אוכלת כי אני באמת אוכלת המון וזה לא נראה ככה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
על פניו המשקל שלך נמצא בנורמה אך בגבול התחתון מול הגובה שלך, לפי מדד הנקרא BMI. העיניין החשוב יותר הוא האם המשקל שלך נמוך כך כל השנים, אם התשובה כן זו משקלך "הטבעי" ואין לך ממה לחשוש בעיקר שאת מרגישה שגם האוכל שלך מאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים