שמנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמנת
    ליאורה
    02/12/2007

ד.נ.
    מהי תועלתה הבריאותי ומהו נזקה של אכילת שמנת (בעיקר חמוצה)? למי היא מועילה יותר ולמי היא מזיקה יותר? תודה. אלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמנת

הוספת תגובה

• שמנת ובריאות

גילה אדלר
    04/12/2007

1/3 גביע שמנת חמוצה מכילה 15% שומן ומכילה 80 קלוריות ,כמות דומה ל כוס חלב או גביע לבן . הכמות היא חשובה .מי שאוהב שמנת יאכל כמות קטנה במקרה שרוצה לווסת את משקלו . תינוקות וילדים במשקל ירוד יכולים לצרוך שמנת אך בוגרים רצוי שיבחרו מוצרי חלב אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בל מה תשובתך לגופו של עניין?

ליאורה
    04/12/2007

ד.נ.
    בהמשך לפנייתי הקודמת, אבקש להעיר:
    א. אינני מעוניין לווסת את משקלי - הוא מווסת מאליו (180/66). אני מעוניין בשמנת בעיקר כדי לקבל ממנה ויטמין D, וכן משום שהיא טעימה לי.
    ב. בשמנת החמוצה שאני מכיר יש 9% שומן, ולא 15%, וזה מתייחס לכל כמות (גביע שלם, חצי, רבע וכו'). לכן, המספרים 15% ושליש גביע , אותם ציינת, תמוהים בעיניי. האם נפלה כאן טעות, או אי-הבנה?
    ג. לגופו של עניין, בכל אופן, לא מצאתי בתשובתך מענה לא לשאלתי הראשונה ולא לשנייה.
    אודה על הבהרותייך ותשובותייך כמבוקש. חג שמח.
    אלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש להעיר

גילה אדלר
    05/12/2007

ראשית סגנונך תמוה בעיני ושנית .1/3 גביע של שמנת חמוצה המכילה 15% שומן שווים בערכם ל80 קלוריות . כמובן שאחוזי השומן נשמרים קבועים גם בגביע שלם , בחצי או רבע . מטרת ההשוואה הזו היא הדרך של כל תזונאי לערוך הקבלה בין מוצרי מזון באותה קבוצה - במקרה זה קבוצת החלב , וזאת כדי להסביר לך שאם אתה אוכל 1/3 גביע שמנת תקבל ויטמין D' סידן , קלוריות , וכו' בדומה לשתיית כוס חלב 3% שומן . אם אתה אוכל גביע שלם של שמנת חמוצה קרוב לוודא שתקבל פי 3.
    כמות ויטמין D היא כ-17 יחידות ל100 גר' מוצר וזו לא יכולה להיות הסיבה לצרוך שמנת כי לצד זה אתה מקבל שומן רווי וכולסטרול יותר ממה שאתה זקוק. תהיה בריא וקצת יותר מנומס להבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוני שאלתי

ליאורה
    06/12/2007

ג.נ.
    לתשומת לבך, בבקשה, שאלתי הייתה כפולה:
    א. מה תועלת השמנת אשר את נתוניה ציינתי?
    ב. מה נזקיה?
    עלי להדגיש שנתוני שאלתי היו 9% (ולא 15%) שומן. כמו כן, ציינתי גם שהשמנת הנ"ל טעימה לי. אגב, עלי להבהיר שאני רזה.
    תשובתך התייחסה רק לסעיף ב', וגם בסעיף זה היא לא התייחסה לנתוני שאלתי, אלא לשמנת 15% (עליה לא שאלתי). בהקשר זה, לא מיותר לציין שבשמנת חמוצה 9% שומן, יש 5.4% שומן רווי. האם מותר להניח ששאר השומן (3.6%) הוא בלתי רווי? ואם כן, לסיכום נקודה זו, ברור שעדיין לא ענית לשאלה: מהם נזקיה של שמנת 9% שומן (5.4% רווי).
    ולגבי סעיף א', בתשובתך אין פירוט, או תיאור, תועלתה. האם אין בשמנת הנ"ל שום תועלת? האם נזקיה גדולים מתועלתה?
    מסתבר שתמיהותי היו במקומן, ואילו הערתך בעניין נימוסים - ממש לא הייתה במקומה והיא אף פוגעת. אני בהחלט מכבדת אותך. אני מקווה שהבהרתי את עצמי ושתמצאי לנכון הפעם לתת תשובות לשאלותי, בהתאם לנתוניהן בלבד. חג שמח. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאורה...

יסמין
    12/12/2007

בסך הכל תביני שזה פורום ולא שיחה שמתנהלת ברצף ועל כן אם לא קיבלת את מבוקשך אני ממליצה לך לפנות בטלפון או לקבוע פגישה עם תזונאית.
    ומהצד זה באמת היה נראה קצת לא נימוסי..
    חג שמח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לשאלת גולש -לשני

אלדד
    13/12/2007

שני שלום רב,
    ניתן להבין מדברייך שאת רואה אי-התייחסות לשאלת גולשת, עפ"י הנתונים אליהם התייחסה שאלתה, כחוסר נימוס. ובאמת, לצערי, לא ניתנה עד כה תשובה לשאלתי עפ"י נתוניה. מאידך ניתנה "תשובה" לשאלה הכוללת נתונים אחרים שאליהם לא התייחסה השאלה. מה הסיבה לכך - לתזונאית הפתרונים.
    רק בריאות. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאורה כנסי..

יסמין
    14/12/2007

אני לא כתבתי את ההודעה ממקום רע או משהו כזה..זו לא היתה הכוונה שלי..
    אבל יש הרבה אנשים שמתעצבנים שלא עונים להם כמו שצריך ואפשר להבין אותם, גם לי קרה ששאלתי שאלות ולא קיבלתי תשובות ברורות מאוד, כי זה פורום ובגלל שאין רצף של שיחה אז יותר קשה לענות נקודתית על שאלות..
    אז אני הגעתי למסקנה שאם יש לי יותר משאלה אחת ההמלצה שלי בשבילך זה שפשוט תמספרי את השאלות שלך ותבקשי שיענו לך לפי המספור של השאלות..זה עוזר מנסיון..
    ובלי קשר הייתי אומרת לך שכדאי לך לקבוע תור לתזונאית ושהיא תענה לך ספציפית על כל השאלות..
    זו לא בעיה פשוט קובעים דרך קופת חולים..יש בכל קופ"ח תזונאית.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני - 2 הערות

אלדד
    17/12/2007

שני שלום רב,
    תודה על דברייך. תרשי נא לי להעיר כדלקמן:
    א. שאלתי ב-2.12 שאלה אחת בסך הכל. לגביה הוספתי כמה הבהרות ב-4.12. לצערי, גילה לא ענתה לשאלתי.
    ב. אשר להזמנת תור לדיאטנית, זוהי פריצה לדלת פתוחה. אני ממילא נפגשת עם דיאטנית פעמיים בשנה (לאחרונה, בחודש שעבר), כדי להתייעץ בשאלות קרדינליות. זה לא סביר ולא מעשי לזמן תור בכל פעם שמתעוררת שאלה כלשהיא, שהרי שאלות מתעוררות חדשות לבקרים, אז היית מציעה לי להיפגש עם הדיאטנית מדי חודש בחודשו?
    רק בריאות. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תרשי לי לציין שהגישה שלך..

יסמין
    18/12/2007

ממש נחמדה וזה טוב לדעת שיש עוד אנשים שאפשר לנהל איתם דו שיח נורמאלי מבלי לרדת לפסים מכוערים..ושנית את צודקת בזה שאי אפשר על כל שאלה לפנות לדיאטנית ובעצם בשביל זה נועד הפורום, אבל נתקלתי לא פעם במקרים שפשוט היו אי הבנות והיה בשאלה הראשונה שלך משפט שיצא ככה שכביכול זה היה נראה לא נימוסי אבל אני חושבת שזה רק בגלל שזה מתנהל בפורום,אני בטוחה שלא התכוונת לזלזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו