מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוז שומןאלירן16/12/2007
לדיאטנית הקלינית שלום,
האם 9% שומן בשמנת מהווה כמות מוגזמת של שומן, כאשר מי שצורך שמנת זו הינו אדם רזה? לחילופין, האם צריכת מוצר זה עשויה להיות רצויה, מבחינה תזונתית/בריאותית, עבור אדם כזה, בעיקר עקב היות המוצר הנ"ל מורכב לא רק משומן רווי, אלא גם משומן לא רווי? תודה, אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלירן
גילה אדלר19/12/2007בן כמה אתה ?
האם תוכל לציין יותר פרטים על תזונתך , להיות רזה זה עדיין לא אומר הרבה .
השאלה הזו מאוד מטרידה אותך ו, פולמוס שלם סביבה והשאלה מדוע ?
אם אתה רוצה תשובה מפורטת תן לי יותר נתונים .
אם אתה בוחר שלא , אענה לך בקצרה , כל גבינה / שמנת / קשה / רכה אני לא אמליץ על יותר מ5% שומן , גם לרזים . אולם בנסיבות מסויימות כן אמליץ ולא ברור לי אם אתה המקרה .
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מעניינת
אלדד20/12/2007היי גילה,
לשאלתך אענה, ראשית, באשר לתזונתי. בוקר וערב - סלטים מגוונים ועשירים + טחינה, זיתים, חצילים, אבוקדו, יוגורט/קפיר, גבינות חלב/עיזים/סויה (כולל צהובה 5%), שימורי סרדין/טונה או הרינג, לחם, קפה ממותק בסוכרזית או בסוכרלוז (או, לעיתים, קקאו), עם פרוסת לחם בריבה/דבש/ממרח שוקו/ממרח תמרים. ביצה - כמעט בכל יום. אחת לשבוע - סלמון מעושן. ארוחה עיקרית - בצהריים (פרט לערב שבת) - מרק, בשר/עוף עם תוספות (בורגול, במיה, תפו"א או פסטה, כוסמת, דלעת לחילופין), פרי או סלט פירות (לעיתים - מעדן שוקו סויה דיאטטי) וכן לימונדה וכוסית יין בתוכה. פעם בשבוע - דג (לברק או שפמנון, בדר"כ), או צמחוני. אחה"צ - קפה ועוגיות (לפעמים - עוגה). בין הארוחות - פירות, קוביית שוקולד, אגוזים/שקדים ומשקה דיאטטי (חמוציות, בירה מאלט או לבנה).
השמנת מעניינת - לא ממש מטרידה - אותי משום שאני אוהב אותה ורוצה להחליף בה, מידי פעם, את היוגורט (אם תסמכי עליה את ידייך) ומשום שלמיטב ידיעתי אין סיכוי שאשמין בגללה. גילי - 72.
מקווה שעניתי לשאלותייך. אהיה מוכן להוסיף פרטים, אם אתבקש. מצפה לתשובתך. אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז שומן
גילה אדלר20/12/2007אלירן יקר
על פי מגון המזונות שמנית ניכר שאתה מקפיד מאוד לבחור מזונות בעלי ערך בריאותי גבוה יש לך מודעות ויכולת יישום גבוהה ואני מברכת אותך על זה , ואמנם גבינה או שמנת 9% שומן בכמות של נניח חצי גביע פעמיים בשבוע לא יכולה לחבל בבריאותך . ואנני רואה בעיה שתחליף יוגורט בשמנת זו מעת לעת כמו שציינתי פעם או פעמיים בשבוע לכל היותר . כמו שהבנת השאלה הכללית שלך בעבר לא אפשרה תשובה ,כי באופן כלליאין תשובה .י תזונה היא אישית ויחודית לכל אדם התשובה היא אחרת ,ו לכן המידע שהבאת הפעם רלוונטי ואתה יכול להיות רגוע שאתה במקום טוב .
בברכה ותרגיש טוב
גילה אדלר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלדד20/12/2007לגילה, תודה רבה. אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)