מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במקרה של דימום מוחי. נכון להשתמש באספירין?elaa5607/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרה אחרי ניתוח גידול ביפופיזה לא מפריש הורמוניםאורלי04/07/2016
שלום
בחודש אוקטובר 2015 בוצע ניתוח כריתת גידול בהיפופיזה (גידול שפיר כמובן)
שלא מפריש הורמונים
בחודש מרץ 2016 בוצע MRI נראה תקין,נראה שכל גידול הוסר בשלמותו.
מתי להערכתך שווה לחזור על MRI?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה אחרי ניתוח גידול ביפופיזה לא מפריש הורמונים - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/07/2016לרוב כעבור חצי שנה עד שנה . יכול להשתנות בין מנתח אחד לשני. מי שקובע את תדירות הביקורים הוא הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורלי
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016לדעתי סביב שנה מהבדיקה האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי ניתוח הוצאת מנגיומיהתמר28/06/2016
שלום רב
לפני כשנה הוציאו לי המנגיומיה מהראש עקב כאבי ראש -הניתוח עבר בהצלחה
לפני כחודש התחילו לי כאבי ראש עשו לי ct יצא תקין
האם מספיקה בדיקת ct
כדי לשלול משהו נורוכירוגי?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תמר
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016אנא התייעצי עם המנתח שלך על מנת שיעריך האם יש צורך בביצוע MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש צר ופחוס האם יש פתרון? ניתוח?מוריה26/06/2016
שלום רב,
שמי מוריה בת 24,
נולדתי עם ראש צר \ פחוס
רציתי לשאול אם יש מה לעשות בנדון ? או שיש ניתוח לתיקון הדבר ואם כן האם הוא מסובך ובכלל כדאי לעשותו? ובכלל איך קורה כזה דבר?
תודה רבה
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מוריה
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016לא הייתי ממליץ על ניתוח קוסמטי מסוג זה בגילך. הסכנות גדולות מהיתרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 חודשם אחרי ניתוחאדנומה היפופיזרית לא מפרישאורלי10/06/2016
שלום
ברקע אדנומה היפופיזרית 11*16 מ"מ תהליך מגיע עד הכיאזמה אך לא לוחץ עליה.
הגידול לא מפריש הורמונים.
אך היות ומימדיו גדלו משנה לשנה,אזי בחודש אוקטובר 2015
בוצע כריתה של הגידול.
4 חודשים אחרי ניתוח בוצע MRI:
שינויים פוסט ניתוחיים באוכף תורכי וסינוס ספנוידלי
שינוי סיגנל באספקט הימני של בלוטת ההיפופיזה
ככל הנראה שינויים לאחר ניתוח
סינוסים קוורנזים סימטרים
עמדת גבול ההיפופיזה תקינה ללא לחץ על כאיזמה
אות תקין של החומר הלבן והאפור
חדרים וחריצים רוחב תקין
מעבר צוארי גולגולתי תקין
סיכום:שינוי סיגנל באספקט הימני של בלוטת ההיפופיזה-שינויים
פוסט ניתוחיים קרוב לוודאי.
היום,8 חודשים אחרי הניתוח בוצעה בדיקת דם כדי לבדוק רמת פרולקטין ערנות של שעתיים וחצי:
תוצאת פרולקטין 350
1 האם 4 חודשים אחרי הניתוח ה MRI נחשב תקין?
2 האם רמת פרולקטין של 350,
8 חודשים אחרי הניתוח נחשבת תקינה?
לא היה צפוי שניתוח יוריד רמת רמת פרולקטין למינימום?
לפני ניתוח,ערכי פרולקטין היו 1200
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 חודשם אחרי ניתוחאדנומה היפופיזרית לא מפריש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/06/2016הגידול הוא לא מהסוג שמפריש פרולקטין. רמת הפרולקטין היתה גבוהה כתוצאה מלחץ על גבעול ההיפופיזה ועכשיו שהלחץ הוסר ערכי הפרולקטין ירדו (הם לא אמורים להעלם). פרט לכך מפיענוח ה MRI מתאים למצב לאחר ניתוח, ללא ממצאים חריגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל ציסטי קבוע בעמוד שדרה של תינוקת בת 3 חודשיםגילה08/06/2016
באולטרסאונד עמוד שדרה של ילדה בת 3 חודשים הודגם בסמוך לקונס מדולריס דיאסטלי ממצא נוזלי ציסטי קבוע עם תוכן צלול בגודל של 0.65 סמ על 0.22 סמ.
שאר הממצאים תקינים. קונס מדולאריס בגובה תקין . הדגמה תקינה של חוט השדרה . אין עדות למנינגו או מילוצאלה אין עדות לפילוניאדל טרקס. השאלה מה משמעות הממצא הנוזלי. האם יש צורך בטיפול? מה המעקב הנדרש האם יש סיכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גילה
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016יש להבין מהרדיולוג במה חושד ואם יש צורך לבצע MRI או שאין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך גולגלתי אצל ילד בן 12 כבר חודש בלי שיפורפרי06/06/2016
לבן שלי יש לחץ תוך גולגלתי,הוא בן 12
כבר חודש,זה התחיל בתולונות של ראיה כפולה וכאבי ראש.
הוא מקבל דיאמוקס פעמיים ביום 500 מ"ג בוקר ועוד 500 בערב.
בימים האחרונים הרגליים שלו נפחות,יש לו בצקות ברגל אחת יותר מהשניה
האם יש קשר בן הדברים?
היינו לפני מספר ימים אצל הרופר משפחה,אמר להיות במעקב,מחר בערב שוב נגיע אליו,אני אני בלחץ
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך גולגלתי אצל ילד בן 12 כבר חודש בלי שיפור - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/06/2016במידה וקיים לחץ תוך גולגלתי נחוצה הדמייה מוחית ומעקב ע׳י נוירוכירורג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עבר הדמייה ובחודש הבא יעבור שוב
פרי06/06/2016תודה עך תגובתך
הוא עבר סיטי ראש,ניקור מותני ואמ.אר.איי
הוא מטופל באסף הרופא,ובכל שבוע עובר בדיקות ומעקב
רק רציתי לדעת אם יש קשר בן הבצקת ברגליים למה שיש לו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אנדוסקופי להסרת osteoid osteoma ב frontal bone ברפואה ציבוריתחנן31/05/2016
שלום,
אני סובל מ osteoid osteoma בfrontal bone במצח. האם יש אפשרות ברפואה הציבורית בארץ להסיר את הגידול באנדוסקופיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אנדוסקופי להסרת osteoid osteoma ב frontal bone ברפואה ציבורית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/06/2016במידה ומתאים לפעולה אנדוסקופית, כמובן שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסוריקציה ושרידי המוסידרין לאחר mri מוחשמרית28/05/2016
קיבלתי תוצאות mri מוח שעשיתי ורשום שם שיש שרידי המוסידרין ורסטריקציה בDWI. מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסוריקציה ושרידי המוסידרין לאחר mri מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/06/2016שככל הנראה היה דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חשד למנינגיומה בבדיקת mri מוחעדי22/05/2016
שלום. בת 35 ברקע תלסמיה מינור, לאחר לידה.לפני כשבוע חוויתי מעין העלמות שדה ראיה מימין והופעת עיגול כסוך למשך 15 דק.בדיקת ראיה ונוירולוג במיון יצאה תקינה. לא בוצע סיטי אך בוצעה בדיקת mri. תוצאותיה: מודגמת האדרה של איזור הדורה צמוד לעצם ספונאידלית מימין, ממצא חשוד למנינגיומה המודגם בחתכים קורונלים ובחתך סגיטלי. חשוד לתהליך מנינגיומה כולל בזווית העין מימין כאשר עצבי הראיה אינם מואדרים.
אשמח לעזרה בפענוח , השלכות וטיפול היות והתור לנוירוכירורגיה רק בעוד כמעט חודש. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חשד למנינגיומה בבדיקת mri מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/05/2016הייתי משלימה את הבירור ע'י בדיקת MRI מוח ואז ביקור אצל נוירוכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל ביצעתי רשמתי מעלה את התוצאות
עדי22/05/2016תודה על המענה
ביצעתי mri מוח ורשמתי את תוצאותיה בהודעה הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל ביצעתי רשמתי מעלה את התוצאות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן24/05/2016קריטי לראות את הבדיקה עצמה (לא פיענוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שפיר מנינגיומה 11 ממ. אני בלחץ רבישראל19/05/2016
שלום,
עקב סחרחורות כאבי ראש .בוצע לי MRI .נמצא גידול שפיר בגודל 11 ממ.יש לציין שבצעתי MRI לפני 10 שנים ולא נמצא כלום. הנוירולוג שבדק את ההממצאים טוען שאני יכול לחיות עם זה. אבל לא נתן תשובה לגבי התסימינים שלא עוברים לי.
מה אני צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שפיר מנינגיומה 11 ממ. אני בלחץ רב - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/05/2016לא תמיד מחויב המציאות לטפל בגידולים שפירים. אנא פנה לנוירוכירורג ליעוץ (בלתי אפשרי עבורי לחוות דיעה במקרה ספציפי הזה מבלי לראות את כל ה MRI).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להידרצפלוס וחיסונים למזרחאלית02/05/2016
היי,
אני טסה לשנה במזרח ורציתי לשאול האם יש בעיה לבצע חיסון כלשהו בגלל ההידרוצפלוס?
כמו כן האם עלול להיות לי קשה יותר בגבהים בגלל השאנט?
תודה,
אלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלית
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016לדעתי אין קשר אבל נא להתייעץ עם רופא מומחה לזיהומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVA - האם ניתן לעבור טיפולי פוריותהילה30/04/2016
לפני מספר שנים עברתי צנתור מוח אבחנתי שבו אובחנו :
Large R – Cerberal DVA
MegaTorcula and Mega R transverse Sinus
הפרופסור שטיפל בי אמר לי באותה העת שאני צריכה להתנהל כאדם רגיל ובריא לכל דבר.
אני בת 38 ולקראת טיפולי פוריות כשהפרוטוקול כולל מתן הורמונים, הזרעות וייתכן שבעתיד אזדקק ל-IVF ושאלתי היא האם אין כל מניעה לעבור טיפולי פוריות וכיצד יש לנהוג במידה ואהיה בהריון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVA - האם ניתן לעבור טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/06/2016לדעתי ממדובר בממצא מקרי של אנומליה ורידית מולדת.
בדרך כלל אין מניעה מכל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנושא דיבור לאחק ניתוח ראשש02/04/2016
שלום רב אשתי עברה ניתוח להוצאת גידול שפיר מהראש לכאורה הכול בסדר אך שמתי לב שהדיבור השתנה מרבה להשתמש בפקודות או תשובות קונקרטיות כן לא
..האם זה תקין?אופייני לניתוח?יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנושא דיבור לאחק ניתוח ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/04/2016לא ניתן להשיב על שאלתך מבלי לעיין בצילומי MRI לפני ואחרי הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סיטי מוח אשמח לפירוט...אנונימי31/03/2016
שלום רב קיבלתי פיענוח אך לא הבנתי את התוצאה. הרופאה רוצה גם לשוחח בהקדם מאמין בכדי לשלוח לmri
מצורף צילום
אודה על פירוט מורחב
דרכי טיפול סיכונים והשלכות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח סיטי מוח אשמח לפירוט... - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/04/2016CT מרמז על קיומו של תהליך יתכן מסוג אפידרמואיד . לצורך השלמת הבירור וקבלת יותר אינפורמציה חיוני MRI .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אפשר פירוט קצר ?
אנונימי03/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח סיטי מוח אשמח לפירוט... - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/05/2016יכול להתאים לתהליך תופס מקום שהרס את אזור גרמי בבסיס הגולגולת. ע"מ להתקדם בבירור נחוץ MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)