מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח CT מח עם חומר ניגודי....מתן11/03/2016
היי
בן 26
נשלחתי לבדיקת CT עקב תחושה של לחץ בראש, סחרחורות ותחושת ריחוף.
צירפתי תמונה עם פענוח הCT
חשוב לציין שבשנת 2012 נמצא לי ממצא טמפורלי מצד ימין.
אשמח לעזרה בפענוח,
די לחוץ מהתשובות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח CT מח עם חומר ניגודי.... - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/03/2016נחוץ לראות את ההדמייה עצמה ( מעבר לתשובת פיענוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מתן13/03/2016היי
אך לפי הפענוח האם נראה שבכל תקין או שמא יש משהו חריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/03/2016האזור ההיפודנסי הינו חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מתן13/03/2016הוא חריג..
הוא קיים עוד מ2012 ולפי הפענוח "ללא כל שינוי".
האם זה לא אומר שזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/03/2016מצויין ממצא טמפורלי שטיבו אינו ברור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בהיפופיזה אמצעית,לחוץ לקצת מידע בבקשהרועי03/03/2016
היי אני בן 33,שסובל מציסטה הדורשת מעקב,כל חצי שנה לעשות mri !
בבדיקה האחרונהבהשוואה לבדיקה קודמת הציסטה בהיפופיזה המצעית קטנה מ 12.0*5.0*4.5מ"מ וכיום מימדייה 10.0*4.0*3.0 מ"מ.סיגנל שנובע מהציסטה גבוהה בשקלול t1 ונמוך בשיקלולו t2 כביטוי לתוכן חלבוני גבוה/דימום!
האם יש לכך השפעה למצי הרוח,החוסר החלטיות שלי,העצבנות?וכמובן האם מצריך פעולה כירוגית
ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בהיפופיזה אמצעית,לחוץ לקצת מידע בבקשה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/03/2016בלתי אפשרי לענות תשובה רק על סמך התאור. חשוב לראות את ההדמיות עצמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בהיפופיזה אמצעית,לחוץ לקצת מידע בבקשה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/04/2016לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לראות את הצילום עצמו, לבדוק מהו הפרופיל האנדוקריני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI אחרי כריתת אדנומה היפופיזריתשני22/02/2016
שלום
ביצעתי MRI ביקורת ,
4 חודשים אחרי ניתוח.להלן תוצאות:
שינויים פוסט ניתוחיים באוכף תורכי ובסינוס ספנוידלי.
שינויי סיגנל באספקט הימני של בלוטת ההיפופיזה.
ככל הנראה שינויים לאחר ניתוח.
הסינוסים הקוורנוזיים סימטריים.
עמדת גבעול ההיפופיזה תקינה.ללא לחץ על הכאיזמה
אות תקין של החומר הלבן והאפור.
חדרים וחריצים ברוחב תקין.
מעבר גולגולתי תקין.
סיכום:
שינוי סיגנל באספקט הימני של בלוטת ההיפופיזה-שינויים פוסט ניתוחיים קרוב לוודאי.
כמה שאלות ברשותך:
1 האם הבדיקה תקינה?
2 האם הגידול הוסר בשלמותו או שמא נשארו שרידים?
3 מה ניתן להבין מהבדיקה באופן כללי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI אחרי כריתת אדנומה היפופיזרית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/02/2016נשמע שהבדיקה מדגימה מצב טוב לאחר ניתוח, השינויים שקיימים מפורשים כשינויים לאחר ניתוח (ולא גידול) ואין לחץ של גידול על הכיאזמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אוסנת22/02/2016האם תמיד יש שינויים כאלה אחרי ניתוח,או שזה משהו נדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מוח וזריקות נבידומני22/02/2016
שלום
אם לוקחים במשך תקופה של כחצי שנה זריקות נבידו ובכל זאת רמות הטוסטוסטרון (כללי+חופשי) ממשיכות להיות נמוכות מתחת לנורמה.
האם יש בכלל טעם להמשיך ולהוציא כסף על זה?
שאר רמות ההורמונים האחרים תקין.
זה הגיוני?
MRI מוח מלפני כמה שנים היה תקין.
אם היה משהו לא תקין מבחינת המוח, אז זה היה מתבטא בהפרעות בהורמונים נוספים, לא כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מוח וזריקות נבידו - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/02/2016ממליצה לך להפנות שאלה זו לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינה ביפידה - אשמח לתשובות בנושאדן17/02/2016
שלום,
לחברה שלי יש ספינה ביפידה מסוג myelomeningocele.
ההשפעה העיקרית היא חוסר תחושה בכף רגל ימין.
אני יודע שזה יכול להשפיע על מתן שתן , אך אין אצלה תופעות מהסוג הזה.
יצא לנו לדבר על הנושא מספר פעמיים.
יש לי מספר שאלות , ואשמח לתשובות בנושא:
1. האם הדבר עשוי להשפיע על כניסה להריון.
2. האם יש השפעה תורשתית? למשל על צאצאים.
3. האם מדובר במום שיכול להחמיר אצלה בעתיד? (לדוגמה להשםיע בעתיד על מתן שתן?) וכו'
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינה ביפידה - אשמח לתשובות בנושא - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/06/2016קיים טווח רחב של פתולוגיות תחת הכותרת ספינה ביפידה.
אנא פנו יחדיו למומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת גידול שפיר מההיפופיזה אשמח לשמוע מהנסיון בתחוםאורלי16/02/2016
אני אמורה לעבור ניתוח כריתת גידול מהיפופיזה.
הגידול לא מפריש הורמונין,אך קרוב לעצב הראייה.
1 האם אחרי ניתוח הגידול יכול לחזור?
במידה וכן באיזה טווח הוא עלול לחזור?ימים,חודשים או שנים?
2 כמה אחוזים מהמקרים שנוצחו הגידול חזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת גידול שפיר מההיפופיזה אשמח לשמוע מהנסיון בתחום - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/02/2016ככלל, הגידול תמיד יכול לחזור לאחר הניתוח. זה תלוי במידת/היקף כריתת הגידול והתנהגותו הביולוגית של הגידול עצמו. כלומר לא ניתן לחזות מראש את טווח הזמן בו הגידול יחזור אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת גידול שפיר מההיפופיזה אשמח לשמוע מהנסיון בתחום - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/06/2016מומלץ לפנות למומחים לניתוחי היפופיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש, סחרחורות, איבוד ראייה ועוד - בירור רפואייוסי16/02/2016
אתחיל בכך שברור לי שאני צריך בירור רפואי, אלא שמסיבות שונות איני בוטח ברופאת המשפחה שלי. (אין טעם לפרט, אך מספיק שאומר שבמשך שנים שאני אצלה, מעולם לא בדקה אותי פיזית; אף לא פעם אחת.. תמיד הפניות ומרשמים, והכל לאחר שיחה מילולית בלבד...)
כבר כמה שנים (כעשור) שיש לי מעין עצם(אני פשוט מניח שזו עצם, מאחר והמקום קשה כעצם) קטנה (רגישה למגע ומעט כואבת), בצוואר, מעט מתחת לאוזן ימין.
תנועת הצוואר שלי לשני הצדדים חופשיה, אך לצד ימין תמיד יש מגבלת כאב קלה.
שינויי מזג אויר (חום בעיקר) גורמים למקום להיות מעט רגיש יותר וליזום כאב בצד ימין של הפנים והראש. לעתים תחושת נימול וחום.
לפני כארבע שנים החלו לי "קפיצות" של עין ימין, בעין עצמה וגם של העפעף.
למשך זמן מה היו לי מעין וילונות בשדה הראיה, פעם בצד, פעם למטה.. עד שנעלם.
ומאז התחילה תופעה שהאיזור הזה מכאיב לי ובמקביל הראייה בעין ימין הופכת למטושטשת (שלוש בדיקות עיניים יסודיות אצל שני רופאים שונים, העלו שהעיניים תקינות לחלוטין)
בהתחלה טשטושי הראייה הללו באו והלכו, ועכשיו הראייה בעין ימין מטושטשת מעט באופן קבוע, ועין שמאל החלה לגלות סימנים שהיא מתחילה בתהליך דומה.
כאבי הראש הפכו לחזקים וחדים יותר, אם כי קצרים.
ולעתים תנועה קלה של הראש גורמת לי לסחרחורת קלה, מעין איבוד שיווי משקל, תחושה של סף עלפון - לרגע קצרצר, שנעלם.
מה שאני מנסה בעצם לשאול, זה לא "מה יש לי?"
אלא, בהתחשב בעובדה שאין לי רופאה ש"תנווט" את הבירור - כיצד הייתם ממליצים לי לפעול בכדי להגיע לאבחון המהיר ביותר של הבעיה?
וגם, בהתחשב בעובדה שאני עובר מרופא לרופא וכל הפניה נקבעת לי לחודש עד שלושה חודשים קדימה.. הנטייה שלי היא להשתמש בפוליסת הביטוח הפרטי שלי. אך לשם כך, אני עדיין צריך לדעת למי לפנות, לאיזה סוג של התמחות לכוון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המענה
יוסי28/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש, סחרחורות, איבוד ראייה ועוד - בירור רפואי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/06/2016העצה הטובה ביותר שאוכל לייעץ היא למצוא רופא/ת משפחה טוב שתבטח בו.
כמו כן, כדאי להיבדק על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI של היפופיזה גידול לא מפרישאורלי14/02/2016
שלום
לפני כ 4 שנים התגלה גידול שפיר בהיפופיזה שלא מפריש הורמונים.
מאז כל חצי שנה עושה MRI כולל גדוליניום.
1 האם גדוליניום עלול להזיק בעתיד?כי בכל זאת זה מתכת..
והגוף מקבל זאת כל חצי שנה.
2 האם מי שמבצע את ה MRI רואה ויודע את התשובה און ליין ברגע שהוא מבצע אותה?
3בMRI אני תמיד מגלגלת את השיער שיהווה מאין כרית.האם זה עלול לשבש את הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI של היפופיזה גידול לא מפריש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן16/02/2016לא ידוע לי על נזק כתוצאה מהזרקת גדוליניום פעם בחצי שנה. התשובה ניתנת בהמשך לאחר שמפוענחת ע'י רדיולוג. לגבי התסרוקת - במידה ומשבשת את הבדיקה הטכנאי שמבצע את הבדיקה יודיע לך על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה ומצב פסיכוטי פעיל - האם עדיף לנתח באופן מיידייעל14/02/2016
שלום רב,
אמי בת 64,ביום רביעי האחרון הבאנו את אמי למיון פסיכיאטרי בהליך כפוי,לאחר שרופא פסיכיאטר שהזמנו לביקור בית באופן פרטי, אבחן שהיא נתונה במצב פסיכוטי וצריכה להיות מאושפזת במחלקה סגורה. לאמי מחשבות שווא רבות והתפרצויות אלימות וקשות שהחמירו לאורך השנים. לאחר בדיקה של רופא נוירולוג חכם שהחליט לבצע c.t גילו אצל אמי גידול בגודל 2.5 ס"מ שלטענת הרופאים מפריש דופאמין ברמות גבוהות וזו הסיבה ככל הנראה למצבה הנפשי. כרגע היא שוחררה הביתה עם מרשם לתרופות אנטיפסיכוטיות אך מצבה הרגשי חמור מאוד והיא לא כל כך מראה נכונות ליטול את התרופות. בכל אופן,אנו עושים הכל כדי שתיקח את התרופות..הפסיכיאטרים כרגע רוצים קודם שתצא מהמצב הפסיכוטי.
לא ממש דיברו איתנו על הגידול ומה עושים איתו..הרי למה לקחת תרופות לכל החיים אם אפשר להוציא את הגידול הארור הזה שהרס לה ולנו את החיים?
אכן כרגע אמא שלי לא במצב שאפשר לדבר איתה על ניתוח כי היא במצב פסיכוטי..היא לא במציאות.
הייתי רוצה לדעת תוך כמה זמן אמא שלי תחזור לעצמה? והאם ניתן להוציא את הגידול הזה למרות שטוענים שהוא שפיר?
חשוב לי לציין שאמא שלי שייכת ל"נפגעי הגזזת" בשנות ה-50..יתכן והגידול קשור לכך שעברה הקרנות בילדותה? והאם יש לכך השלכות מבחינת אופי הטיפול? באיזה שלב יהיה ניתן לנתח אם בכלל?
כרגע אמי מאוד כועסת עלינו שהזמנו לה פסיכיאטר וכו..האם אחרי טיפול היא צפויה לסלוח? (אני יודעת שזו שאלה קצת בעייתית אבל אשמח לתשובה על סמך נסיונכם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה ומצב פסיכוטי פעיל - האם עדיף לנתח באופן מיידי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן16/02/2016ע'מ לעזור לך - צריך לראות את בדיקת ה CT (וגם MRI) ע"מ להבין את מיקומו המדוייק, ואת סוגו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדתבתאל02/02/2016
נשלחתי לאמ אר איי ראש בעקבות סחרחורות וכאבי ראש בת 32. רושמת: חדרי המוח, הציסרנות הפיסורות והחריצים בגודל ,צורה ומיקים תקינים לגיל הנבדק
החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים.
אין הגברה פתולוגית תוך מוחית-לאחר הזרקת גדליניום
סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
לאחר הזרקת גדולייניום הודגם מוקד בקוטר 1.0-2.0 מ"מ של האדרה בפונס מרכזי. המוקד אינו מזוהה ביתר השיקלולים אך קיימת ירידת סיגנל בתוכו בסיגנל בסיקוונס SWI
אין עדות לבצקת.
אינני מזהה נגעים פוקאלים נוספים.
לציין dva קטן פריאטלי משמאל ללא עדות לקוורנומה
לסיכום:
1.אין עדות לתהליך מיצר מקום מקום תוך מוחי
2. מוקד מתאדר קטן בפונס. יתכן ומיצג telangiectasia / קוורנומה קטנה
3.dva קטן פריאטלי משמאל : ווריאנט אנטומי.
לפני שאני מאבדת את שפיותי מהלחץ...בבקשה מה הממצאים האלו (ומדוע לא הופיעו בסיטי ראש לפני שנתים וחצי) והאם חיים איתם כרגיל/ מצריך ניתוח? האם מולד? מדובר במשהו סרטני/גידולי?? האם יש קשר לתלונות שלי? בבקשה בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוחדת - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/02/2016הפיענוח מרמז לקיומם של שני תהליכים האחד בפונס שהוא חלק מגזע המוח והשני באונה הפריאטלית. ככל הנראה מדובר באנגיומות שהינם למעשה ואריאנטים ורידיים אשר ברוב המוחלט של המקרים אינו מצריך טיפול. אין מדובר במפרצת. הם מודגמים היטב בMRI אך ניתן לפספסם ב CT. ממליצה על המשך מעקב ע'י נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך ד"ר שואלת עוד
בתאל07/02/2016האם מדובר בממצאים מולדים ? האם זה יגביל אותי ללדת ילדים? והאם לקיחת מדללי דם מסכנים אותי (זקוקה לזריקות קלקסן במהלך הריון בעקבות פקקת וורידים עמוקה בווריד השחלה בלידה קודמת) . עד כה לא ידעתי על ממצאים אלו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך ד"ר שואלת עוד - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/02/2016הממצאים הללו לא אמורים למנוע ממך להיכנס להריון וללדת. מדללי דם ככל הנראה (וזו אמירה כללית בלבד) מעלים סיכון לדימום, אבל בנוכחות היסטוריה של פקקת ורידים עמוקה, נשמע שמוצדק כן לטפל במדללי דם. את צריכה להיות במעקב של נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות-שאלה חשובהיעל27/01/2016
שלום
סבתא שלי צריכה לעבור הקרנות בראש עקב גידול במשך חמישה ימים רצוף
והטיפול מסתיים,תוך כמה זמן אפשר לדעת עם הגידול כבר לא קיים בראש?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות-שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/02/2016לרוב מבצעים MRI כחודש לאחר הטיפול לצורך הערכת המצב, והמשך מעקב הדמייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר ניתוח ראש כולל פתיחת גולגולתפרופ` אייל יצחיאק22/01/2016
שלום,
עברתי ניתוח ראש כולל פתיחת גולגולת להוצאת ציסטה מאזור גזע המוח.
הניתוח עבר בהצלחה ולאחר מכן הועברתי לשיקום.
מאז הניתוח עברו 7-8 חודשים. האם מותר לי לטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר ניתוח ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן23/01/2016שאלה מסוג זה רצוי להפנות לרופא המנתח. ככלל, כאשר האויר התוך גולגלתי אשר קיים לאחר ניתוח נספג, ניתן לטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש זמן מסוים?
יעל23/01/2016תודה על תשובתך!
האם יש פרק זמן מסוים בו בדרכ האויר נספג? אם עברו 8 חודשים מהניתוח, סביר להניח שהאויר נספג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש זמן מסוים? - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן23/01/2016לרוב האויר נספג הרבה לפני, אלא אם יש סיבוכים (כמו דליפת CSF)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
יעל23/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI כיארי 1קרני20/01/2016
עשיתי בדיקה MRI בגלל סחרחורות ורטיגו וחשש לאקוסטיק נוירומה התשובה הייתה
תמונה המתאימה לכיארי 1 הטונזילים הצרבלים מחודדים הקצה C1 עם הצפפת הפורמן מגנום - לא ניכר סירניקס בחוט העליון אשר הודגם עד C4 אין רואים תהליך תופס מקום ובפרט שוואנומה אקוסטית אין רואים הפרעה למרקם המוחי / הידרוצפלוס.
אני בלחץ בגלל הכיארי מה זה אומר ? מהם הסכנות ? ההשלכות? אני בת 40 לאחר לידות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI כיארי 1 - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן20/01/2016כיארי 1 זהו מצב בו קיימת צניחה של הטונסילות הצרבלריות (חלק תחתון של המוח הקטן) אשר יוצר לחץ. מצריך טיפול במידה וגורם לסימפטומים. דורש הערכה נוירולוגית ובירור ע'י נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
קרני20/01/2016תודה רבה על תשובתך אבל מה זה אומר הטונזילים הצרבלריים מחודדים הקצה בc1 עם הצפת הפורמן מגנום ? מצב זה מצריך ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן20/01/2016זה אומר שהטונזילים ממוקמים נמוך ויוצרים לחץ בפורמן מגנום (פתח דרכו המוח מתחבר לחוט השדרה). לגבי הצורך בניתוח - רק לאחר בדיקתך והערכה הכוללת בדיקת רופא עיניים ומעבר על ה MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפתיחת תפרים בגולגולתאפי13/01/2016
תינוק בן 3 חודשים מועמד לעבור ניתוח מאחר שניסגר לו המרפס והתפרים. מעוניינת בבקשה דחוףףף מי שעבר את הניתוח לקצת מידע, איך הניתוח? איך ההחלמה? ומה ההשלכות אם מחליטים לא לנתח? ונשמח להמלצה לנוירוכירורג שמתמחה בעניין. כל מידע יתקבל בברכה, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפתיחת תפרים בגולגולת - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/01/2016בכל מחלקה נוירוכירורגית בישראל יש נוירוכירורג ילדים שמתמחה בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NPH-סכונים בנתוח החדרת שאנטצפי03/01/2016
שלום, בהמשך למייל קוודם ששלחתי בנושא סכונים בהחדרת שאנט עקב NPH,ומה ההסתברות לסכונים אלה בעקבות הנסיון שהצטבר בנושא. מדובר בגבר בן 67. סובל מסוכר בסביבות 145 ומלחץ תוך עיני. מטופל תרופתית.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NPH-סכונים בנתוח החדרת שאנט - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק04/01/2016הי צפי
מטרת הטיפול בהתקנת מערכת דלף בחולים מסוג זה הינה למנוע המשך החמרה נוירולוגית. החמרה בהפרעות יציבה והליכה, החמרה בהפרעות זיכרון והחמרה בהפרעות בשליטה על סוגרים. הסיכונים הכרוכים בניתוח מסוג זה הינם זיהומים במערכת הדלף ודימום מוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)