מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באיזור ניתוחדנה23/12/2015
שלום רב.
אני אחרי שלושה ניתוחים בראש..אחד עברתי בגלל גידול ושניים בגלל אפילפסיה.
אני נורא סובלת מכאבים באזור של הניתוח וכשמתחילים לי הכאבים יש לי לחץ על העין והיא חצי סגורה.
עשיתי mri והיה כתוב שם:מצב לאחר קרניוטומיה טמפורלית מימין לצורך הרחקת תהליך גידולי .
מודגמים אנצפלומלציה, גליוזיס והרחבה של החריצים במיטת הניתוח כולל היפוקמפוס ימני .
מה זה אנצפלומציה וגליוזיס והאם זה יכול לגרום לי לכאבים?
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיזור ניתוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן28/12/2015אלו שינוים לאחר ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמרינה12/12/2015
שלום,
אבא שלי עבר ניתןח פתיחת ראש עקב דימום מסיבי וזה היה ניתוח דחוף הצלת חיים. מהלך הניתוח ולאחר הניתוח בסדר . לפעמיים קצת מבולבל אבל לראש בסדר גמור. אחרי ניתוח עברה שבועיים. לפני כמה ימים באמצה אוכל הפסיק לדבר והיה חצי מאורפל הזמינו לו טיפול נמרץ רופא חשדב שמדובר שוב בדימום (יש לציין שהוא כרגע בשיקום) אך פראמדיקים נתנו לו מלא נוזלים והקראתו חזרה התחיל לדבר וחזר לאצמו בכל מקרה פנו לבית חולים אך שם אפילו לו עשו סיטי וקבועו שמדובר בהיתייבשות כשה. ובאותו רגע החזירו אותו בחזרה. אחרי יומיים שוב בפיתומיות מפסיק לדבר ואחרי זמן חוזר וכבר זה לא היתייבשות כי מאותו יום נותנים לו גם נוזלים וגם משתדל לשתות. ברור לי שבפורום כשה לענות על שאלות בלי לבדוק אבל טאוריטי מה זה יכול להיות? לפי תגובה בבית חולים הם לשניה לא חשדו בדימום נוסף. מפחיד שלא מדובר פה באש קטנה שיכולה פיתום להתפרץ. אשמח לתשובתך.
המון תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק12/12/2015הי מרינה,
לדעתי יש לברר האם אביך מפרכס.
התייעצי עם רופאי השיקום.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות לאחר הסרת מנינגיומהשמואל09/12/2015
אימי בת 72 סוכרתית לאחר הסרת גידול שפיר מנינגיומה בצד ימין לפני שלוש שנים. לאחר הניתוח הופיעו סחרחורות. נשקל לפני מספר חודשים התקנת שאנט לניקוז נוזלים ובוצע הניתוח. הלחץ היה 200. הלחץ הורד בהדרגה ל 160 ומשלב זה הסחרחורות גברו באופן ניכר.
רציתי לברר האם הורדת הלחץ יכולה לגרום להחמרה במקום לשיפור?
האם מדידת הלחץ היא מדידה שניתן להסתמך עליה ב 100 אחוז? אולי המדידות מסיבה כלשהי לא מציגות את הערך הנכון?
תודה מראש
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות לאחר הסרת מנינגיומה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק17/12/2015הי שמואל
מדובר בחולה מורכבת. אינה צעירה עם מחלות רקע לאחר ניתוחים מורכבים.
כל ייעוץ שאתן ללא הכרות מעמיקה עם אמך יהיה לא אחראי.
אנא פנה לרופא המנתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת -בקשה תענו לייעל03/12/2015
שלום,
סבתא שלי עוד שבועיים צריכה לעבור ניתוח ראש,
יש לה גידול גדול אבל לא סרטני
רציתי לדעת איפה חותכים?והאם החתך גדול?[
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת -בקשה תענו לי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/12/2015לא ניתן לתת תשובה לשאלה כזו כללית.
אין תחליף לשיחה עם המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האירוסים 30 אחוזת ברקאבי לוי01/12/2015
שלום רב !
לפני כעשרה חודשים עברתי ניתוח כריתת אדינומה היפופיזרית מימין בגודל 3 מ"מ.
הקורטיזול לאחר הניתוח 49 ננמול/ל.מאז כל בדיקות הקורטיזול הם בערך 30 כלומר הבלוטה לא מתפקדת.
הדבר משבית אותי ולצורך זה אני בולע 10 מ"ג פרדנסון,זה כניראה לא מספיק,אני מאוד עייף ותשוש במשך כל היום.
1. האם המינון מספיק ?
2. האם מינון נמוך/גבוה עלול לפגוע באברים פנימיים ?
3. למה הבלוטה עדיין לא מתפקדת והאים יתכן שלא תעבוד ???
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האירוסים 30 אחוזת ברק - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/12/2015ממליצה לך להפנות את השאלות הללו לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאחר הניתוח להסרת האדינומה
אבי לוי03/12/2015תודה רבה ד"ר
חשבתי לקבל תשובה לפחות האם זה סביר שלאחר תקופה ארוכה כזאת יש תקווה
לתפקוד מלא או חלקי ?
לצערי לא קיבלתי תשובות מהרופא המטפל לכן אני פונה אליך שוב.
בברכה
אבי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת אדנומה היפופיזה דרך האףאלי15/11/2015
שלום רב,
על רקע הפרשה מוגדלת של הורמון גדילה, בבדיקת MRI הובחנה מיקרו-אדנומה צמוד לסינוס קברנוזי. נקבע תור לניתוח.
- האם הקרבה לסינוס קברנוזי מהווה סכנה משמעותית?
- האם העובדה שאדנומה הוגדרה כשטוחה מכביד על ההסרה?
- שאילה הכי חשובה בתור חולה OSA ברמה חמורה - מה הזמן לאחר הניתוח שאסור להשתמש ב-CPAP ?
בתודה רבה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת אדנומה היפופיזה דרך האף - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן16/11/2015אם הגידול מערב את הסינוס הקברנוטי זה מגביל את יכולת כריתת הגידול. אם הגידול "רק" סמוך אליו יתכן ויהיה אפשר לכרות אותו בשלמותו. לגבי מתי ניתן לחדש שימוש ב CPAP תצטרך לשאול את המנתח בהתאם למידת פתיחת הדיאפרגמה (אם היתה) וחשש לדליפת נוזל שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI לאחר ניתוח מוחנורית09/11/2015
שלום רב,
לאחר הסרת ציסטה בחדר השלישי, בפיענוח MRI נכתב:
מעל לטנטוריום: שינוי מלצי פוסטי ניתוחי בקמרון מימין באונה הפרונטלית הימנית בחלקה העליון. כמו כן מודגם שינוי ציסטי פוסט ניתוחי מעל הקרן הפרונטלית של החדר הצדדי הימני.
מה זה אומר?
לאחרונה סובלת ממגרנות של מספר ימים וחולשה בצידו השמאלי של הגוף. האם ישנו קשר לכך?
תודה רבה,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI לאחר ניתוח מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן09/11/2015נשמע שהשינויים מהם את סובלת קשורים לניתוח ויתכן ומהווים הסבר לחולשה בפלג גוף שמאל. ממליצה להיבדק עי הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלפורמציה אקסטרה דוראליתעידן06/11/2015
עשיתי mri בגלל ציפצופים באוזן..
הרופא רשם לי שזה avm אקסטרה דוראלי..אמר לא לטפל
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלפורמציה אקסטרה דוראלית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/11/2015סוג של רשת כלי דם וחיבורים לא תקינים ביו עורקים לורידים. ממליצה להתיעץ עם נוירוכירורג מומחה לכלי דם במח או מצנתר מוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקסטה דוראלי
עידן08/11/2015מה אומר המיקום בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקסטה דוראלי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן09/11/2015אקסטרה דורלי=מחוץ לדורה (המעטפת החיצונית של המוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרית אונו שלמה המלך 38אידה05/11/2015
מחפשת רופא מנתח בתחום הטרגימנל נירולוגיה - בהדסה עין כרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרית אונו שלמה המלך 38 - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/12/2015פני לפרופ' צבי ישראל או דר' סרגיי ספקטור.
שניהם מנתחים משובחים.
בהלצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרה-אחרי ניתוח אדנומה היפופיזאוסנת02/11/2015
האם חום של הפן יכול להרוס את דבק ביולוגי ששמו לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה-אחרי ניתוח אדנומה היפופיז - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/11/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בהיפופיזהאוסנת02/11/2015
לאחר כריתת אדנומה היפופיזרית שלא מפרישה הורמונים.
האם קיים סיכוי שגידול יחזור?אם כן בטווח של איזה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בהיפופיזה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/11/2015גידול מסוג שציינת יכול לחזור גם לאחר כריתה כירורגית (ויכול גם שלא). כל מקרה לגופו, חשוב להישאר במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנומה היפופיזריתאוסנת02/11/2015
שלום
1 כמה זמן אחרי ניתוח כריתת אדנומה היפופיזרית
אפשר לחפוף ראש?
2 כמה זמן אחרי ניתוח כריתת אדנומה היפופיזרית ניתן
לעשות פן?
3 אה שמים דבק ביולוגי באוכף או באף?והאם דבק יכול
להפתח בשלב כלשהוא של החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנומה היפופיזרית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/11/2015אם הניתוח בוצע בגישה טרנס ספנוידלית אין מניעה לחפיפת הראש מיד לאחר הניתוח וכנ"ל לגבי פן. הדבק הביולוגי מטרתו ליצור אטימה נגד דליפת נוזל שדרה. נספג עם הזמן. בזמן זה נוצרת רקמה צלקתית אשר אמורה לאטום את הפתח שנוצרבניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח כריתת אדנומה מההיפופיזהא31/10/2015
שלום
לפני 3 ימים עברתי ניתוח כריתת אדנומה לא מפרישה מההיפופיזה.
1הגיוני שיש כאבי ראש נוראים בצד אחורי של הראש?כל חלק אחורי כואב לי נכבר יומיים
2 שמו לי דבק ביולוגי.האם יכול להיקרע להיפתח?
3 כמה זמן אסור להרטיב את האף.נחיריים?
4 בניתןח ראו כי ריצפת האוכף דקה חלקה וחסרה.מדוע חסרה?למה כוונה?
5 מתי להערכתך שווה לבדוק בדיקת דם לציר הורמולי?שבוע/חודש?
6 חוש הטעםנפגע לי.האם יחזור?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח כריתת אדנומה מההיפופיזה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/11/2015ככלל את כל השאלות הללו רצוי להפנות לרופא המנתח. רצפת האוכף הינה דקיקיה ולעיתים אף חסרה, במצבים בהם הגידול קיים זמן ממושך.
לרוב מקובל לאחר השחרור להיות במעקב של רופא אנדוקרינולוג, אשר קרוב לוודאי יבקש ציר הורמונלי.
חוש הריח נפגע פעמים רבות מניתוח מסוג זה (דרך האף שם מצויים קצות עצבי הריח). לרוב חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה קטנטנה בצד שמאל של הראשתמי26/10/2015
שלום רב לפני 4 חודשים עברתי ניתוח הוצאת מנגיומיה במוח בצד השמאלי של הראש
הכול תקין
אתמול הרגשתי בליטה קטנה בראש בצד שמאל.
הראש לא כואב לי
מה עושים? איך מתייחסים לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה קטנטנה בצד שמאל של הראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/11/2015ממליצה להיבדק ע'י הרופא המנתח. לעיתים קיימת הצטרברות נוזלים אשר חולפת ספונטנית לאחר ניתוח. הרופא המנתח יוכל לענות על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי מוחי או טיפול תרופתי?אני26/10/2015
שלום רב!
את השאלה הבאה לא אכריע כמובן רק משאלות באינטרנט, אבל חשוב לי לשמוע חוות דעת רבות ככל האפשר:
אדם בן 35 שיש לפניו 2 אופציות: או לקחת רידזין (תרופה אנטי פסיכוטית חזקה) למשך כל חייו, או לעשות גירוי מוחי עמוק. לכל אופציה יש את הסיכונים האפשריים שלה (לגירוי - אפשרות סיבוך מיידית בעיקר, ולתרופה - אפשרויות של תופעות לוואי מסוכנות )- השאלה האם יש המלצה להעדיף את אחת האפשרויות, או שאי אפשר לדעת, ועל האדם עצמו להחליט במה בוחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי מוחי או טיפול תרופתי? - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/11/2015כפי שציינת, לא ניתן לענות בפשטות על שאלה זו. עליך להתייעץ עם נוירוכירורג המומחה בתחום נוירוכירורגיה פונקציונלית ועם הפסיכיאטר המטפל (יתכן וכדאי אף לבצע דיון משולב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)