מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא מתאים למנינגיומה לללא ממצא מוחי פוקלי או האדרה פתלוגיתיעל20/10/2016
באזור פרונטו טמפורלי שמאלי הודגם ממצא חוץ אקסיאלי היפרדנסי הממדים 2.3X1.5 ס"מ ללא בצקת או לחץ מסביבו ולא שינוי בגוגלולת הסמוכה ממצא המתאים למניגיומה פרט לכך לללא ממצא מוחי פוקלי או האדרה פתלוגית.
לציין אטרופיה קרוטיקלית דו צדדית באזורים פרונטליים
מראה תקין של חדרי המוח והציסטרנות הבזאליים מראה תקין של עצמות חללי אקרניים
לסיכום ממצא פרונטו טמפורלי משמאל מתיאם למיניוגמה
השאלה מה עושים הלאה בנתיים כאבי ראש חזקים חולשה בגפיים ולפעמים בריחת שתן איפה זה ממקום ואם אפשר להוציא אתזה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רחל גרוסמן20/10/2016חסרים פרטים, לדוגמה גיל, מצב קליני וכו. באופן כללי הרושם שלי שמדובר בממצא מקרי של מנינגיומה לא גדולה, ללא בצקת או אפקט מסה אשר אינה גורמת לסימפטומים (יתכן וגורמת לכאבי ראש) - למעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח PET CT לאחר מחלה הומטולוגיתסיון13/10/2016
שלום. אני בת 22 ולפני כשנתיים חליתי בלימפומה נון הודקין וסיימתי כימותרפיה בדיוק לפני שנה, כחלק מהמעקב עשיתי סיטי ובפיענוח כתבו ככה : קליטה פיזיולוגית מוגברת בטונסילים הפלטינים משני הצדדים. תחת הגדרה של ראש וצוואר אז הבנתי שזה קשור לראש. במקביל אני גם סובלת המון בחודש האחרון מכאבי ראש חזקים. מזה אומר? שזה מסוכן? ומה הטיפול? והאמת שלא ממש הבנתי את הפייענוח כי זה בשפה רפואית ואשמח לפירוש. אציין שהלימפומה שהייתה לי הייה לי רק גוש 3 ס״מ מתחת לתריסריון וזה עבר יחד עם הטיפולים. ומאז אני בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רחל גרוסמן20/10/2016אנא הפני את השאלה לפורום אא'ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל לאחר ניתוח מוחרן25/09/2016
שלום רב
כמה זמן לאחר ניתוח להוצאת גידול במוח ניתן לטוס לחו"ל (טיסה ארוכה)
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל לאחר ניתוח מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן09/10/2016תלוי בסוג הניתוח. ככלל, הגורם הבעייתי הוא הימצאות אויר בתוך הגולגולת (אשר יכול להתפשט בלחץ נמוך). במידה ואין אויר בגולגולת, אין מניעה. כל זה כמובן דורש את אישור המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח המנגיומיה בחודש יוני 2015יפעת19/09/2016
שלום רב
בחודש יוני 2015 עברתי ניתוח הוצאת המנגיומיה מהראש.
הניתוח עבר בהצלחה.
לאחרונה עברתי mri ויצא תקין.
שבוע האחרון אני מרגישה סיכות מהדקים באיזור הניתוח וכן חתך.
האם זה הרגשה תקינה לאחר ניתוח ראש
?
מה אפשר לעשות על מנת להקל את הכאב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת שלום
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016בדרך כלל הרגשה תקינה של החלמה. במידה והפצע נראה לא תקין יש להתייעץ עם המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזניים מלווה בבחילות לאחר ניתוח להכנסת שאנטמתן19/09/2016
שלום רב,
לאשתי הוחדר שאנט סטראטה מלפני שנה. מאז עדין לא הצלחנו למצוא את הלחץ המתאים שאליו השאנט אמור להיות מכוון.
תחילה הוא כוון ל 1.5 אבל אז היא סבלה מכאבי ראש. לאחר מכן כוון ל 1 ואז סבלה מכאבי גם וצוואר ונראה כי החדרים נוקזו יותר מידי.
וכעת השאנט מכוון ל 2 ולאחרונה היא סובלת מלחץ באוזניים בעיקר בעמידה כאשר היא שוכבת זה דיי נעלם הוא מוקל בצורה משמעותית.
היא כבר דיי מתוסכלת.. האים כיוון השאנט ל 2.5 יכול לעזור במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזניים מלווה בבחילות לאחר ניתוח להכנסת שאנט - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן19/09/2016איני יכולה לענות על השאלה מבלי לשמוע את כל ההיסטוריה הרפואית, לראות הדמיות מוחיות וכו'. ממליצה על ביקורת אצל נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון למפרצת מוחית שוב , האם טיסה מסוכנת לאחר מפרצת מוחית ?רותם17/09/2016
שלום רב!
אימי אישה בת 45 , עברה לפני כשנה אירוע מוחי -מפרצת שהתפוצצה . פרט שחשוב להגיד שזה קרה לנו באמצע חופשה משפחתית בחול ! בבית החולים ניסו לסגור את מפרצת באמצעות צינתור מוחי - ללא הצלחה - והיא נסגרה באמצעות ניתוח ראש פתוח . לאחר הניתוח עברה מספר פעמים סיטי ובו ראו סגירה של המפרצת .
תודה לאל עברנו שיקום ואימי חזרה לשגרה.
בעוד כחודש אנו טסים , ואני מאוד חוששת . האם טיסה יכול להוות גורם לחזרה של המפרצת ? האם זה מסוכן ? מה הסיכוי שזה יקרה שוב ?
אשמח לעזרתך , תודה רבה ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רותם
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016הטיסה לכשעצמה איננה גורמת להיווצרות מפרצות.
באשר לסכנה הספציפית לאימך יש להתייעץ עם המנתח שמכיר אותה טרם לנסיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מנינגיומה בניתוח - שאלותגלית14/09/2016
שלום לכם
יש לי מנינגיומה בגומה האחורית משמאל של כ 14 מ״מ
המליצו לי או להקרין או להסיר בניתוח
שאלותי הן:
1. האם הכניסה לגולגולת בניתוח כוללת ניסור העצם
2. כמה זמן נמשך הניתוח
3. מה הסיכונים בניתוח כזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ` אייל יצחיאק22/10/20161. הכניסה לגולגולת כוללת ניסור או קידוח של עצם
2. משך הניתוח תלוי ביכולות המנתח, מיקום ואופי הגידול.
3. גם הסכנות תלויות ביכולת המנתח , מיקום ואופי הגידול.
כדאי להתייעץ עם רופא שמתמחה בהקרנה של גידולים מסוד זה ועם רופא שמתמחה בניתוחים מסוג זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriגבי מותני חשד ל תהליך תופס מקוםשמואל כהן30/08/2016
שלום דר גיל50 בצתי בדיקה של mriגבי מותני וזה הפחנוח הים אפשר אב אסבר בבקשה דר מודגם תהליך היפראנטנסי ב stir t2מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד מבנים מפותלים גם המתאמים לכי דם בתוכו מודגם גם ברקמות הרכות של בית החזה התחתון בגוב א t10 t12 הפוסטרולטרלי מימין 6 19 5 35 התהליך מערב את השרירים הבנצלעיים [מודגמת גם עקמת תורקולומברית קשה ביותר דר הע דר הים ב הפשר לקבל אסבר בבקשה יש גידולים תודה דר הים יש אפשרות לאסביר תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שמואל
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016קרוב לוודאי שקיימות מספר בעיות לאורך עמוד השדרה.
יש להיפגש עם נוירוכירורג שמתמחה בניתוחי עמוד שדרה על מנת שיבדוק את ההדמיות ואותך וייתן ייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור כאבי ראש צד אחד אחרי בדיקת mriנטלי28/08/2016
שלום,סובלת מכאבי ראש חזקים נעשה mri ולהלן הממצאים,מספר מוקדים פתולוגים מפושטים בשני ההמיספרות בעיקר במעבר בין החומר לבן לאפור,יכול להתאים על רקע ווסקולרי
קיימת האדרה חזקה באזור הבאלב של הסינוס הוורידי משמאל, הממצא יכול להתאים לגלומוס טומור,אי סדירות של העצם באזור התעלה ההיפוגלוסלית וקרובה לסינוס הורידי,אשמח להסבר ומה אפשריות הטיפול,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016לפי המידע שסיפקת יתכן וישנו גידול בבסיס הגולגולת. יש להתייעץ עם נוירוכירורג שמתמחה ברדיוכירורגיה ולשקול את הצורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mri לאחר הסררת מנגיומיה מצחיתיפעת05/08/2016
שלום רב
בחודש יוני 2015 עברתי ניתוח הסרת מנגיומיה מצחית.
עשיתי mri
סובלת מכאבי מצח חזקים.
בפענוח כתוב נצפים שינויים דלקתיים בדופן תאי האתמואיד הקדמיים.
מה זה אומר?
האם זאת הסיבה לכאבי מצח?
אשמח לתשובה
כל טוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח mri לאחר הסררת מנגיומיה מצחית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן08/08/2016יתכן וזו הסיבה . אם הגידול חדר לסינוסים. בכל מקרה כדאי מאוד לעדכן את הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI מהדסה עין כרם בתאריך 17 ביולישלומית26/07/2016
ערב טוב, נחבלתי בראש לפני 3 חודשים בהחלקה על הקרח.
עשיתי פעמיים סיטי בחודש מאי ובשניהם ראו שיש חסר בעצם. עברתי MRI לפני 10 ימים ובפענוח כתוב שיש הידקקות עדינה של העצם הפארייטלית הקדמית משמאל בוורטקס עם חסר פוקלי גרמי של 14מ"מ. כמו כן יש הדקקות בצד ימין וללא חסר גרמי - עשוי להתאים לפורמינות פארייטליות - ממצא התפתחותי שפיר.
אודה לעזרתכם בפענוח התשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI מהדסה עין כרם בתאריך 17 ביולי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן08/08/2016כפי שציינו בפיענוח זהו ממצא שפיר יתכן אף מולד ככל הנראה לא בעל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלפורמציה וסקולרית, מה עושים ?סימה25/07/2016
שלום רב, בת 48, הגעתי למיון עם כאבי ראש וסחרחורת. ערכו בדיקת סיטי שתוצאותיה הם: עושר יחסי של כלי דם בצד שמאל פריפריילי
בנוסף, ערכו בדיקת mri ובה כתוב: מודגם AVM טמפורלי שמאלי עם אספקה עורקית מ- LMCA וניקוז וורידי למערכת שטחית. ללא סימני דמם מוחי.
מוקדים זעירים בלתי ספציפיים בחומר הלבן הפרונטלי ופריאטלי שמאלי ללא הפרעה בדיפוזיה וללא האדרה חריגה.
האם הווסקולריה המוחית מסוכנת?
והאם המצב מצריך התערבות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סימה
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016אנא פני למומחה לכלי הדם של המוח. רופא כדוגמת פרופ' חוזה כהן בהדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אחרי ניתוח להסרת מנינגיומהלנה18/07/2016
לפני כחודש עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה גדולה, בגודל 6*5 סמ׳.
אחרי הניתוח היה סיבוך - מינינגיטיס ובצקת באזור הניתוח. אושפזתי בשנית וטופלתי בטיפול אנטיביוטי באינפוזיה וניקוז הבצקת לשקית + דיקור מותני לשאיבת מוח עצם.
שוחררתי הביתה לפני כשבוע וחצי.
אני מרגישה יותר טוב, אבל עדיין נותרו תופעות לוואי לגביהם אני רוצה לברר:
יש לי חוסר תחושה (כמו אחרי הרדמה קשה אצל רופא שיניים) בצד שמאל של הפנים, הצד שבו בוצע הניתוח, אני לא מצליחה לפתוח כל כך טוב את העין, רואה קצת כפול. כמו כן יש לי מעין תחושת שיתוק באזור הגבה השמאלית - אני כלל לא מצליחה להזיז ולהרגיש את החלק הזה בפנים.
האם אלו תופעות נורמליות אחרי ניתוח כזה? אם כן - מה משך הזמן שזה אמור להשתפר והאם אני אמורה לעשות איזשהו טיפול נוסף בשביל לסייע לזה להחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שאלה
לנה19/07/2016ושכחתי לציין שאני בת 35. מניחה שזה מידע רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה כבת 67 לאחר ניתוח ראש להסרת המנינגיומה.מורי311/07/2016
שלום לכולם. מקווה שאני בפורום הנכון (-:
בכל אופן אימי עברה ניתוח להסרת מנינגיומה ביום שישי האחרון - ניתוח שארך כ 8 דעות.
הניתוח נעשה ע"י ד"ר מרגולין - רופא בחסד עליון. ע"פ דבריו הניתוח עבר בהצלחה - תודה לאל.
מה שקורה כרגע לאמא ישנן הפרעות בראיה היא רואה "מסך עשן" כמעט כל הזמן, הראיה נחלשה והעניין העיקרי שכנראה משהו בתפעול הקוגניטיבי שלה נפגע. לא מצליחה לאכול לבד, לעמוד לבד, מאוד מבולבלת, לא זוכרת דברים שאומרים לה וכו'.
שאלתי היא - האם אלו תופעות ידועות לאחר ניתוח? האם זה יעבור? אם כן כמה זמן זה אמור להיות? האם להיות אופטימיים שזה יחלוף? אני מאוד מודאגת.
אם יש משהו שיכול לאמר מנסיון אשמח לשמוע.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה כבת 67 לאחר ניתוח ראש להסרת המנינגיומה. - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן19/07/2016שאלות מסוג זה צריכות להיות מופנות לרופא המנתח רק הוא ידוע לתת תשובות מדויקות בהתאם לסוג הגידול ומה ומהלך הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התסמינים של ארוע מוחי הומורגי זהים לזה שלelaa5609/07/2016
ארוע מוחי אסכמי?
מה ההבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התסמינים של ארוע מוחי הומורגי זהים לזה של - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן08/08/2016באירוע מוחי איסכמי מדובר בחסימה של כלי דם וחוסר אספקת חמצן לרקמה מוחית וכתוצא מכך נזק מוחי , תלוי באזור הפגוע, לעומת ארוע מוחי המורגי שהוא למעשה דמם תוך מוחי. אגב אירוע מוחי איסכמי יכול להוביל לדמם משני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התסמינים של ארוע מוחי הומורגי זהים לזה של - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן19/09/2016אירוע מוחי איסכמי נוצר כתוצאה מחסימה של כלי דם מוחי לעומת אירוע מוחי המורגי אשר נוצר מקרע של כלי דם הגורם לדמם מוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)