מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- subdural hemorrhage התערבות ניתוחיתרוואן09/12/2016
אבא שלי נפל מסולם ונחבל בראשו, לאחר הנפילה התפתח מצב בילבולי, פנינו לחדר מיון ובוצע לו ct מח שהראה מוקד היפרדנסי פרונטלי היקפי. מצבו השתפר וחזר למצב בסיסי ושוחרר. ולאחר שבוע עבר בדיקת MRI והודגם דמם סובדורלי בהיקף ההימפרה השמאלית ללא אפקט מסה על רקמת המח.
בהמשך הופיע קושי בשליפת מילים ללא הפרעה בהבנה, פנינו לבית החולים עשו לו סי טי ויש דימום סובדורלי משמאל בשלבי ספיגה. בהמהלך האשפוז הדיבור השתפר וחזר למצבו הבסיסי, הוחל טיפול בסטירואידים ודיפלפט.(סטירואידים השתמש רק לשבועיים והפסיק)
מצבו השתפר למצב בסיסי אבל לאחר שלושה שבועות מלקיחת התרפות עכשיו חזר לגמגם וכבדות בדיבור ונימול בגפיים הימניות.
חזרנו לבית חולים ווהחזיקו השימוש בסטירואידים אבל יש לו קושי כבד בדיבור ונימול צד ימני חזק מאד..
האם יש צורך בהתערבות ניתוחית? או שזה עובר עם התרופות? האם דימום מסכן חיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: subdural hemorrhage התערבות ניתוחית
ד``ר רחל גרוסמן11/01/2017יתכן שיש צורך בניקוז ההמטומה הכרונית הסב דורלית (במידה ולוחצת על ההמיספירה השמאלית). אפשרות נוספת היא שהנוזלים בחלל הסב דורלי גורמים להתקפי פירכוס ועל כן צריך לוודא שרמת הדפלפט הינה בתחום הטיפולי. בכל מקרה לא ניתן לענות בוודאות על השאלה מבלי לראות את בדיקת ה CT .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רוואן
פרופ` אייל יצחיאק13/01/2017בהחלט יכול להיות שיהיה צורך בהתערבות ניתוחית. טרם להחלטה יש לחזור על ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק שוונומה בתעלת השמעמישהי30/11/2016
שלום רב
יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד.
הנתונים מראים שבניתוחים לאחר המוות מוצאים נוירומה אקוסטית אצל 2.4÷ מהאנשים.במקרים אלו הגידולים לא עשו נזק ולכן לא נמצאו. הנוירומה האקוסטית נמצאת אצל 1 לאלף אנשים. 0.1÷. (1 למאה אלף בשנה. לצורך החישוב נניח שאדם חי 100 שנים). כלומר מתוך 24 נוירומות רק אצל אחד חל נזק והוא מגלה אותה.
לי יש נומרומה אקוסטית שהתגלתה לפני שנתיים וחצי בגודל 5 5 ממ. בשנה וחצי הראשונות ללא שינוי. בשנה האחרונה הוא גדל ל 7.5 ממ. עדין ללא פגיעה בשמיעה.
לפי החישוב שעשיתי הסיכון לפגיעה בשמיעה הוא אצל 1 ל 24 אנשים. הסיכון בהקרנה הוא 30÷. נשמע שלא נכון להקרין. איך אדע שאני האחת מ 24 שיכול להיות אצלה נזק? הרי אצל כולם חל גידול בגידולים. כך הם נוצרים.
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מישהי
פרופ` אייל יצחיאק17/03/2017לדעתי את מפגינה חשיבת יתר. יש לך גידול שהולך וגדל.
טפלי בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירומה אקוסטית בתעלת השמעתמר30/11/2016
שלום רב,
יש לי נוריומה אקוסטית בקוטר 7.5 ממ בתוך תעלת השמע מצד שמאל.
האם קיטרודה או תרופה אחרת יכולה לטפל בנוירומה ללא הקנה או ניתוח?
האם לדעתך כדאי לנתח דרך תעלת השמע (ללא פתיחת גולגולת) או להקרין? היכן הסיכוי טוב יותר להציל את השמיעה?
האם פרט לסיכון של 1 ל 5000 שהגידול יהפוך לממאיר חס וחלילה יש סיכונים נוספים לטווח ארוך בהקרנה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תמר
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017יש להתייעץ עם מומחה לגידולים אלו. פרופ' ספקטור או פרופ' שושן בהדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות mriדביר22/11/2016
מה זה אומר גודל המבנה הציסטה 13*24*21 איזה גודל זה אומר ומה זה מאחורי החדר 3 ממוקם והאם זה קשור לגזע המוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דביר
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017קשה מאוד לייעץ ללא בדיקת ההדמיה או בדיקתך. אנא פנה לייעוץ נוירוכירורג מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירומה אקוסטית בתןך התעלהנוירומה אקוסטית21/11/2016
שלום רב
יש לי נומרומה אקוסטית. ממוקמת בתוך התעלה. גילו אותה לפני שנתיים וחצי. בשנה וחצי הראשונה ללא שינוי. בשנה האחרונה היא גדלה מקוטר 5.5 ממ לקוטר 7.5 ממ. השמיעה עדין לא נפגעה.
1. האם במצב כזה תמליצו על טיפול או על המשך מעקב?
2. האם טיפול בקרינת אלפא כלומר באמצעות המכשיר סכין ומרטואלי הוא המומלץ או ניתוח?
3. מה הסיכונים מקרינה ומה מניתוח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירומה אקוסטית
ד``ר רחל גרוסמן11/01/2017כעיקרון ההמלצה לנתח כאשר קיימת גדילה משמעותית של הגידול או במידה וגורם להפרעה נוירולוגית. הייתי מתיעצת עם נוירוכירורג המנתח גידולים מסוג זה ועם רופא קרינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי מטריד ומוזרשני19/11/2016
שלום כבר כמה חודשים יש לי תופעה מוזרה של כאב ראש אחורי והתופעה הזאת מתחילה בד"כ אחרי ארוחה ובעיקר בצהריים שמתי לב שאם אני אוכלת דברים חמוצים ומלוחים כמו סלט או מאכלים שיש בהם מלח (למרות שאני לא מרבה לישתמש במלח הרבה וכמעט ולא אוכלת חטיפים) ואז אחרי הארוחה זה מתחיל מאחורי הראש למטה (למעמים יותר בצד שמאל) כמו דופק כזה ואז זה מתגבר למשך כמה שעות עד שאני לוקחת כדור הגעתי למצב שאני לפעמים מפחדת לאכול ארוחות גדולות (ואני דיי רזה) יתחלתי גם לשתות כוס מים לפני הארוחה שזה גם משפיע לטובה הפסקתי לאכול דברים שניראים לי חשודים כמו סלק, צנוניות כוסברה הייתה תקופה שגם מלפפונים לפעמים אין לי את זה שבוע שבועיים ואז זה שוב חוזר וזה ממש מטריד ולא מבינה למה דווקה אחרי ארוחה ולמה מאחורי הראש האם זה קשור לייתיבשות יש הסבר לתופעה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני
פרופ` אייל יצחיאק19/11/2016הי שני,
מומלץ לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר רפלקסיה בתחנות שונותטל19/11/2016
שלום, בת 30. נוטלת רסיטל.
בבדיקה אצל ניורולוג - היפר רפלקסיה בתחנות שונות. טרמנר חיובי - אצבעות פלקסיות.
אין סימן נוסף או אבדמינלי חולני.
על מה יכול להעיד?
אין חוסר ב- B12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל
פרופ` אייל יצחיאק19/11/2016קרוב לוודאי שמדובר בוריאנט נורמלי.
יש להתייעץ עם הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרים ערים
טל20/11/2016האם במצב של החזרים ערים מאוד וסימטרים
ובדיקה ניורולוגית תקינה מלבד החזרים ערים
מקובל לשלוח ל Mri מוח + צוואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוח לתינוקת בת 4 חודשיםאנחנו18/11/2016
שלום, הבת שלי בת 4 חודשים. לפני חודש נותחה ניתוח מוח etv בשילוב של עוד ניתוח לא זוכרת את שמו. בהריון גילו לה ציסטה שהלכה וגדלה ואחרי לידה הייתה במעקבי mri שהראו שהציסטה ענקית ולוחצת על גזע המוח ועל האקוודוקט.
השאלה שלי היא, מאס הניתוח עד היום (חודש) תמיד יש לה באיזור הצלקת נפיחות די גדולה כמו 'בלוטה' שכנירא נגרמת מנוזל, ולאחר שאני מרימה אותה הנפיחות יורדת אך לא לגמריי.. התייעצתי עם המנתח המקסים שלנו שאמר לי שאין מה לידאוג וזה קורה כיוון שבמצב שכיבה הנוזל מצטבר למעלה. אבל אני לא רגועה והייתי רוצה לשמוע דיעה שנייה בנוגע לנפיחות הזו..
ושאלה נוספת מה הסיכוי שיצמח לה שיער בצלקת?
בכל איזור הגילוח כבר צמח שיער ורק על הצלקת לא ממש אולי 3 4 שורשים קטנים מבצבצים זהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום להורים היקרים
פרופ` אייל יצחיאק19/11/2016בהחלט מסכים עם המנתח שלכם.
באשר לשער, עם הזמן הצלקת מבשילה וקטנה והשיער סביב לה מתארך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ותסמינים נירולוגיםאבי12/11/2016
ערב טוב דוקטור מזה כשלושה שבועות יש לי כאבי ראש יומיים שמתרכזים בעיקר בחלק האחורי ומאז שאני זוכר את עצמי סבלתי מכאבי ראש לפני שנתיים וחצי סבלתי מכאבי ראש יומיים תקופה ארוכה עשיתי מרי מוח יצא תקין והכאבים נעלמו ולפני כחצי שנה אותו סיפור כאבי ראש שלא פוסקים עשיתי סיטי ראש כולל חומר ניגוד יצא תקין הכאבי ראש עברו ועכשיו כשלושה שבועות כאבי ראש יומיים בינתיים הייתי אצל רופא עיניים עשיתי שדה ראייה וoct שיצאו תקינים וגם אצל נירולוג מהקופה שחושב שזה כאב כרוני אך אני טיפוס מאוד חרדתי לוקח קסנקס חצי מילגרים פעמיים ביום כמו כן שמתי לב שקורא לי פעם אחת ביום שאני שוכח מילה זאת אומרת אתמול ביקשתי מאחיינתי את השלט ובערך שנייה לקח לי לקרוא לה בשם ואני מאוד מאוד מפחד מגידול אני כל הזמן עושה בחינות זיכרון לעצמי נ.ב דר גרוסמן את ניתחת את איני בהצלחה יתרה תודה מעומק הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ותסמינים נוירולוגיים
ד``ר רחל גרוסמן12/11/2016אם בדיקת ה mri פוענחה כתקינה הייתי ממשיכה את הבירור אצל נוירולוג. ישנן כמובן סיבות רבות לכאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר גרוסמן היקרה
אבי12/11/2016לא נראה לי שקראת את ההודעה עד הסוף הבדיקה האחרונה שעשיתי הייתה סיטי מוח עם חומר ניגוד. ויצאה תקינה והיא הייתה בערך לפני יציר שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עלי
אבי20/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI כאבי ראש חזקים כבר שלושה חודשיים מה עלי לעשותיעל05/11/2016
התיעצות בבקשהבנוסף עברתי אם אר אי סריקה בתהודה מגנטית של המוח הבדיקה בוצעה בסדרות SWI DWI AIR FL T2T1לפני ואחרי הזרקת גדוליניום.
התווית הבדיקה תחושת לחץ בחצי ראש השמאלי בבדיקה סיטי הודגם ממצא אקסטרה אקסיאלי משמאל להערכה.
בוצעה השוואה לבידקת הסיטי קודמת 7.1016
אקסטרה אקסיאלית פרונטו טמפורלית משמאל הודגם תהלךיך העוברה אדרה ניכרת לאחר הזקרת גדולויניוןם עם זנב דורלי במימדים של 2.8X2.6X1.6 X סמ המתאים למני גיומה הבטלטת אל תוך הציסטרנה הסילביאנית ולוחצת מעט על רקמת המוח ללא עדות לבצקת משמעותית של רקמת המוח.
אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים אחרים לאחר הזרקת גדולניום
חדרי המוח החללים התת עכבישיים והסולציים באזורים האחרים הודגמו שמורים.
התקלו אותות תיקנים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
עיבוי בינוני של רירית הסינוס המקסלילרי מימן והתאים האתמואידליים משני הצדדים.
עיבוי קל יותר של רירית הסינוניס המרסילרי משמאל.
לסיכום ממצא המתאי למינגיומה פרונטו טמפורלית משמאל
השאלה האם צריך ניתוח הדבר עושה כאב ראש חזקים ואי יכולת ריכוז אני לא מסוגלת לעבוד והתסכל עלהמחשב איפה עושים את הניתוח אני חברה בקופת חולים כללית וזה סחבת ממש
אני סובלת כבר כמעט ארבע חודשיים עד שעלו על הממצא
האם יש דרך לזרז תהליך כזה?
האם הניתוח חמור מבחינה ניתוחית?
מה זה מצריך לא הבנתי מזה זה זנב דורלי ואם זה עמוק בראש
תודה על העזרה בפענוח והמלצה להמשך טיפול תודה רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
פרופ` אייל יצחיאק19/11/2016קרוב לודאי שמדובר בתהליך מתאים למנינגיומה (גידול שמקורו בקרומים העוטפים את המח). יתכן והתהליך הוא המקור לכאבי הראש אבל בהחלט ייתכן ומדובר בממצא מקרי.
יש להיבדק על ידי נוירוכירורג ולהתייעץ לגבי הצורך במעקב או טיפול (ניתוח או קרינה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ממצאים בדיקת M R Iמילי05/11/2016
הופנתי לבדיקת MRI לאחר תקופה מאוד ארוכה של תחושת לחץ באוזן שמאל
ברקע, כריתת בלוטת תריס (קרצינומה)
תוצאות הבדיקה:
בסדרת ה- FLAIR הודגם מוקד היפראינטנסי בוהק אובלי בגודל 3 ס"מ בגרעין הטלמוס משמאל
אשר הודגם היפואינטנסי בסדרת ה- T1 .לא עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום והודגם מעט
היפראינטנסי בסדרת ה- DWI ,היפראינטנסי בסדרת ה- T2 וכן בסדרת ה- ADC .יכול להתאים
לאוטם ישן או הרחבה של חלל תת עכבישי ע"ש רובין-וירקוף.
שאר מרקם המוח הודגם תקין.
חדרי המוח, החללים התת עכבישיים והסולצים הודגמו שמורים.
אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום.
הזוויות הצרברו פונטיניות הודגמו שמורות.
קומפלקסים 7 ו- 8 הודגמו שמורים ותקינים משני הצדדים.
התקבלו אותות תקינים מנוזלי מרכיבי האוזן הפנימית משני הצדדים.
אין עדות לאותות פתולוגיים בחללי האוזן התיכונה או תאי המסטואיד.
לסיכום:
ממצא בגרעין הטלמוס משמאל היכול להתאים לאוטם לקונרי ישן או הרחבה של חלל
תת עכבישי ע"ש רובין-וירקוף.
מודאגת מעט, אשמח אם תוכל לשפוך קצת אור על התוצאות ומשמעותן.
האם יש מקום לעוד בדיקות?
התור הקרוב לנויורולוג הוא בעוד חודש וחצי....
אני רק רוצה להוסיף, שמצבי הניורולוגי לפי מה שערך הרופא טרם הבדיקה ללא ממצאים (והאמת גם ללא תלונות) בזמן שחיכיתי לתור MRI נעלמו גם הלחצים באוזניים...
אני מאוד מודאגת... האם זה תהליך גידולי שיכול להיות קשור למה שהיה לי בתיאוריד?
אני אמורה לעבור ניתוח להשלמת כריתת התיאורויד בעוד מספר ימים... האם הממצאים משנים את תמונת המצב? עלי לדווח על כך למנתחת\מרדים?
אני רק רוצה להוסיף, שמצבי הניורולוגי לפי מה שערך הרופא טרם הבדיקה ללא ממצאים (והאמת גם ללא תלונות) בזמן שחיכיתי לתור MRI נעלמו גם הלחצים באוזניים...
אני אמורה לעבור ניתוח להשלמת כריתת התיאורויד בעוד מספר ימים... האם הממצאים משנים את תמונת המצב? עלי לדווח על כך למנתחת\מרדים?
בבקשה תשפוך קצת אור על מידת חומרת המצב...
תודה רבה...
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
מילי05/11/2016למה דילגו עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מילי
פרופ` אייל יצחיאק19/11/2016נראה שאין מדובר בתהליך גידולי.
יש להמשיך הערכה וברור אצל נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במבנה המצח והרקה לאחר ניתוח קרניוטומיה להסרת מנינגיומהנרנייה01/11/2016
שלום רב, בסוף מרץ 2016 עברתי ניתוח ראש להסרת מנינגיומה בטבורקולום סלה. לאחר חודשיים וחצי קרו שני דברים במקביל, המצח והרקה שינו את צורתם והתפתחו בלטים, שקעים ושינויי מבנה ברורים במצח וברקה. כמו כן הצלקת לא נרפאה, התפתחו גושים קשים גדולים שהוסרו לאחר דימום מהפצע. כעת 7 חודשים לאחר הניתוח, אני מעוניינת לדעת, האם ומה ניתן לעשות עם השינויים המבניים במצח וברקה? מדוע הם נוצרו חודשיים וחצי לאחר הניתוח? האם יש קשר להגלדה שלא קרתה למעשה במהלך תקני ולקלואיד או התופעה שקרתה בצלקת שלא נרפאה? האם הגיוני שעדיין ישנם כאבים כאשר אני שוכבת על הצד אותו פתחו? ומה ניתן לעשות עם השינויים, במיוחד שקע עמוק (בליטה אני משערת שלא ניתן "לתקן"). ומתי והיכן כדאי לטפל? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוים במבנה המצח תשובה
ד``ר רחל גרוסמן05/11/2016לעיתים השקע נוצר מהזזת השריר (הטמפורלי) אשר היה מעל העצם והוסט במהלך הניתוח, כתוצאה מכך נחשף השקע הטבעי אשר קיים בעצם. במקרים בהם נוצר פגם אסתטי משמעותי ניתן לבצע ניתוח נוסף (חיצוני לגולגולת) לתיקון הפגם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי גרמי במבנה המצח
נירית רכבי05/11/2016אבל כפי הנראה מדובר בשינוי גרמי של העצם לא? כל המצח והרקה שינו מבנה ומלאי שקעים ובלטים. ממה שהבנתי מפלסטיקאי אפשר כנראה להזריק חומר מילוי כלשהו בשקע, האם לכך התכוונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטין לנרתיק ומנינגיומה שפירהמיכל01/11/2016
אני שנתיים אחרי ניתוח להסרת מנינגיומה שפירה . קראתי שלא טוב לקחת תכשירי גיל המעבר זה מגביר את החזרה של הגידול . האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווסטין ומנינגיומה
ד``ר רחל גרוסמן05/11/2016לא ידוע, הספרות אינה חד משמעית בנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה סלרית וסופרה סלריתגבי27/10/2016
שלום רב אבקש חוות דעת MRI מוח הגדלת האוכף עים תהליך סלרי וסופרה סלרי אשר אנו עובר האדרה -הממצא נראה בכל הרצפים כתהליך בעיקרו בעל מרכיב ציסטי -הבלוטה דקה מאוד ודחוקה לאחור -הכיאזמה דחוקה כלפי מעלה מעליה מודגם תהליך נוסף בעל מרכיב ציסטי 1-5 -1 סמ המתבלט לשמאל מודגם FLOW VOIDS תקין בקרוטידים האינטרה קברנוזים תודה מראש גבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה סלרית וסופרה סלרית
ד``ר רחל גרוסמן05/11/2016האינדיקציה לטיפול תקבע ע"פ הקליניקה, כלומר האם קיימת עדות לפגיעה במפגש עצבי הראייה, בהפרשת ההורמונים וכ'ד. ממלציה על יעוץנוירוכירורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מתאים למנינגיומה לללא ממצא מוחי פוקלי או האדרה פתלוגיתיעל20/10/2016
באזור פרונטו טמפורלי שמאלי הודגם ממצא חוץ אקסיאלי היפרדנסי הממדים 2.3X1.5 ס"מ ללא בצקת או לחץ מסביבו ולא שינוי בגוגלולת הסמוכה ממצא המתאים למניגיומה פרט לכך לללא ממצא מוחי פוקלי או האדרה פתלוגית.
לציין אטרופיה קרוטיקלית דו צדדית באזורים פרונטליים
מראה תקין של חדרי המוח והציסטרנות הבזאליים מראה תקין של עצמות חללי אקרניים
לסיכום ממצא פרונטו טמפורלי משמאל מתיאם למיניוגמה
השאלה מה עושים הלאה בנתיים כאבי ראש חזקים חולשה בגפיים ולפעמים בריחת שתן איפה זה ממקום ואם אפשר להוציא אתזה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2016קרוב לוודאי שמדובר בממצא מקרי שאינו מסביר חולשת גפיים. הממצא יכול להסביר כאבי ראש ממוקדים לאזור הממצא.
ממצא מסוג זה בדרך כלל אנו עוקבים אחריו ואם מראה נטייה לגדול אז שוקלים את אפשרויות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri
יעל04/11/2016בנוסף עברתי אם אר אי סריקה בתהודה מגנטית של המוח הבדיקה בוצעה בסדרות SWI DWI AIR FL T2T1לפני ואחרי הזרקת גדוליניום.
התווית הבדיקה תחושת לחץ בחצי ראש השמאלי בבדיקה סיטי הודגם ממצא אקסטרה אקסיאלי משמאל להערכה.
בוצעה השוואה לבידקת הסיטי קודמת 7.1016
אקסטרה אקסיאלית פרונטו טמפורלית משמאל הודגם תהלךיך העוברה אדרה ניכרת לאחר הזקרת גדולויניוןם עם זנב דורלי במימדים של 2.8X2.6X1.6 X סמ המתאים למני גיומה הבטלטת אל תוך הציסטרנה הסילביאנית ולוחצת מעט על רקמת המוח ללא עדות לבצקת משמעותית של רקמת המוח.
אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים אחרים לאחר הזרקת גדולניום
חדרי המוח החללים התת עכבישיים והסולציים באזורים האחרים הודגמו שמורים.
התקלו אותות תיקנים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
עיבוי בינוני של רירית הסינוס המקסלילרי מימן והתאים האתמואידליים משני הצדדים.
עיבוי קל יותר של רירית הסינוניס המרסילרי משמאל.
לסיכום ממצא המתאי למינגיומה פרונטו טמפורלית משמאל
השאלה האם צריך ניתוח הדבר עושה כאב ראש חזקים ואי יכולת ריכוז אני לא מסוגלת לעבוד והתסכל עלהמחשב איפה עושים את הניתוח אני חברה בקופת חולים כללית וזה סחבת ממש
אני סובלת כבר כמעט ארבע חודשיים עד שעלו על הממצא
האם יש דרך לזרז תהליך כזה?
האם הניתוח חמור מבחינה ניתוחית?
מה זה מצריך לא הבנתי מזה זה זנב דורלי ואם זה עמוק בראש
תודה על העזרה בפענוח והמלצה להמשך טיפול תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)