מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת MRI להמנגיומהאילנה12/04/2011
שלום,
יש לי ילדה בת 8 חודשים עם המנגיומה במכרז הראש עם חשד למגע בעורק הראש.
המליצו לנו לבצע MRI בכדי לשלול את המגע עם העורק הראשי בראש.
לילדה יש בעיה של אגן כיליה מורחב ועומדת לעבור ניתוח לתיקון השופכן.
אבקש לדעת, באילו חומרים ישתמשו בזמן הסריקה?
האם יש השפעה של החומרים על הכליות?
האם היא יכולה לעבור את הבדיקה או כדאי לחכות לאחר הניתוח?
האם יש בדיקות דם בנוסף לבדיקה תיפקודי כיליה שיש לבצע לפני הסריקה?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI להמנגיומה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק14/04/2011אנא פני לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שגיא הרנוףשי11/04/2011
ד"ר הרנוף הציל את חיי! זה פשוט מלאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שגיא הרנוף - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק14/04/2011בהחלט מסכים
דר הרנוף מנתח משכמו ומעלה ואדם גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריץ בגולגולתגיורא05/04/2011
שלום רב,
מזה זמן רב שמתי לב שיש לי חריץ מאונך בצד הימני של הגולגולת שמתחיל מעל הגבה ומסתיים כמעט בקודקוד ניתן להרגיש בחרץ רק כשאני ממשש את המצח - לדברי הורי אף פעם לא נפגעתי באיזור זה ולאחר שקראתי שהצד הקדמי ימני בקורטקס אחראי על תפקודי ניהול אני מתחיל לחשוב שיש קשר בין זה לבין הפרעת קשב וניהול קשה ממנה אני סובל האם ישנו קשר ואיזה בדיקה צריך לעשות כדי לשלול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריץ בגולגולת - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק11/04/2011לא נראה שתלונתך בעלת משמעות קלינית רבה. אם תרצה לבארה יש לבצע ct של עצמות הגולגולת. קרוב לודאי שאין קשר בין תלונתך לבי הפרעת הקשב ממנה אתה סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרהמירי02/04/2011
אחותי נחבלה בראשה לפני 4 שבועות וטרם חזרה להכרתה . לטענת הרופאים הכל תלוי בה.
עברה ניתוח לניקוז דימום גדול. מונשמת ולא מורדמת. מהי הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד הכרה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/04/2011הי מירי
צר לי לשמוע על אחותך אבל ללא בדיקתה ובדיקת הct שלה לא ניתן לתת הסבר טוב יותר.
אנא פני לרופאים המטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי מוטרד מכיווןמוטרדות מכתבה28/03/2011
שבעבר עשו לו כמה צילומי CT ראש.
לאחרונה הוא קרא באינטרנט את זה:
צילום אחד שווה 10 חודשים עד 4 וחצי שנים חשיפה לשמש
מיפויים גרעיניים = 6 חודשים עד 3 שנים חשיפה לשמש
צילום מסוכן: הקרינה של הרנטגן והסי.טי. - סכנה בריאותית
הקרינה מצילום רנטגן של עמוד שדרה, אגן ובטן שווה ל-5 חודשי חשיפה לשמש. הקרינה ממיפוי גרעיני שווה לבין 6 חודשים ל-3 שנות חשיפה לשמש. הקרינה מצילום CT שווה לבין 10 חודשים ל-4.5 שנות חשיפה לשמש. כ-5 מיליון צילומי רנטגן והדמיות סי.טי מבוצעים מדי שנה בישראל. למה היד כל כך קלה על שליחת חולים לבדיקות האלה?
הוא מאוד נוטרד ולא מבין למה לא שלחו אותו ל MRI במקום.
מה הכוונה בזה:
צילום אחד שווה 10 חודשים עד 4 וחצי שנים חשיפה לשמש
מיפויים גרעיניים = 6 חודשים עד 3 שנים חשיפה לשמש
זה כאילו הגוף סופג קרינה בדקה בדיוק באותה כמות של ישיבה 4 שנים רצוף בשמש ?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שלי מוטרד מכיוון - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/04/2011אנא פני לרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיקולופטיה שאלות עקרוניותלירון28/03/2011
כבן 55, יש לי רדיקולופטיה כרונית דו"צ כבר כ 8 חודש ברגל שמאל בצדדים בעיקר שנובעים מבעיה שיש לי ב S1(דיסק) ,ועכשיו היא אכן מתחילה גם ברגל ימין. אני ממש מיואש. זריקת אסטרואיד ראשונה 3 מ"ג לא הועילה. כף רגל חיצונית וושריר שוק חצי רדומים,מעבר לבעיית גב " ב L4-5 "רגילה"
האם ניתוח כן יכול להועיל לרדיקולופטיה? לא מדובר ממש בכאב אלא ברגל חלשה וחצי רדומה/ נימולה ומפחידה. האם יכול להסתיים בשיתוק רגל? בצניחת כף רגל? למשל-אם העצבים שם יומתו/יוסרו-במה יש בזה באמת להועיל?
אם תהיה למשל הרחקה של העצב-האם יועיל? וכי העצב שם לא כבר דפוק מידי?
וגם- בה שונה ניתוח רגיל לעניין זה מניתוח זעיר אנדסקופי מודרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיקולופטיה שאלות עקרוניות - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/04/2011בניתוח איננו הורסים את העצבים כי אם משחררים את הלחץ מהם ומאפשרים להם להחלים.
אשמח לראותך במרפאתו על מנת שאוכל לבדוק אותך ולהציע פתרון על סמך בדיקתך וההדמיה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינתאני28/03/2011
האם קיים קשר מיידי בין עישון לפגיעה במערכת העצבים?
הסבר - בן 35. סובל שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל. ממצאים - בלט דיסק.
כדורים כגון - אביטרן, ארקוקסיה, אטופן - לא עזרו.
מזה 3 חודשים מטופל בליריקה, 150*2 ביום, אשר מפחיתה את הכאב ועוזרת מאוד לכאב ההקרנה לרגל. המסקנה היא : מדובר בכאב ממקור עצבי.
כמו-כן אני מעשן הרבה שנים. בממוצע קופסא ליום (20 סיגריות).
שמתי לב שאם היה לי שבוע בו עישנתי יותר מהרגיל (נניח 30 ליום) אזי הכאב, בעיקר ברגל, גובר משמעותית !
היתכן הדבר? (או שזו מקריות שכן קיימים משתנים נוספים שהם הגורם, אולי, לעליה בעוצמת הכאב).
יש לך איזה הסבר לתופעה? מוכר לך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעניינת - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/04/2011עישון בהחלט גורם לנזק מתמשך לעמוד השידרה בכלל ולדיסקים בפרט. אך אין מדובר בנזק חריף כי אם בנזק כרוני מתמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה מיידית ?
אני04/04/2011שוב - מעשן 200 סיגריות בשבוע = הכאב עולה.
מעשן 100 בשבוע שאחריו הכאב יורד.
מעשן 200 סיגריות בשבוע ה-3 = הכאב שוב עולה.
כלומר - האם תתכן השפעה מיידית של העישון על מערכת העצבים כך שלאחר מספר ימים של עישון מסיבי הכאב המוקרן מהגב לרגל, מתעצם. (ולהפך - הפחתה בעישון מביאה תוך מספר ימים להקלה בכאב).
מוכר לך? קיימת בספרות הרפואית עדות לקשר ישיר ומיידי בין עישון לכאב? (מיידי = כוונתי תוך 3-4 ימים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct ראשחן27/03/2011
שלום לדר אייל
מודה על תשובתך וכן אבצע מיפוי עצמות
לא קיבלתי מענה באשר לבעיה עצמה מה המשמעות "שני ממצאים לוסנטיים קטנים בעצם האוקסיפיטלית משמאל ופריאטלית מימין(59\.27.33)באם קיים חדש למחלה סיסטמטית" מה המשמעות של זה
מודה למענה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/04/2011הכוונה לכך ששואלים האם יש מחלה בגוף שיכולה לייצר תהליכים משניים בעצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct ראשחן27/03/2011
שלום רב
עקב תאונה עברתי בדיקת ct ראש לשלול דימום או חבלה בפיענוח נירשמה הערה
שני ממצאים לוסנטיים קטנים בעצם האוקסיפיטלית משמאל ופריאטלית מימין באם קיים חדש למחלה סיסטמטית לשקול קורולציה עם מיפוי עצמות
האם אפשר להבהיר לי במה מדובר והאם עלי למהר ולעשות מיפוי עצמות
מודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/03/2011יש להתיעץ עם רופא המשפחה ולשקול הצורך בביצוע מיפוי עצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באחת האונות במוחחסויה23/03/2011
היי אני אני בת 17 וסובלת מכאבים די חזקים באונה השמאלית
של המוח שלי.
לא הלכתי לרופא,למרות שבקשתי ללכת....
לא עברתי שום תעונה שקשורה לפגיעה,אך אני בדיכאון כבר הרבה יותר משנתיים.
אני ממש מרגישה את הכאב שתוקף אותי הרבה בחודשים
האחרונים,זה באלי כמעט כל יום-בעיקר כשאני מתעוררת!
אך הוא גם תוקף מתי שבא לו.
-כל מה שאני מרגישה זה כאב פנימי ממש לא נעים,בצד שמאל.
אני מרגישה חלשה והיכולת שלי לדמין דברים טובים היא נחלשה מאד
אני מותקפת ע'י מחשבות מוזרות ורעות וקשה לי לסטור אותן,אני מרגישה בתוך סיוט.
אני גם חולמת יותר מידי חלומות לא נעימים...משהוא לא רגיל
חשדתי שזה איכשהוא קשור לכאבים וראיתי שאכן האונה הזו אחראית
על דמיון וכו...
האם זה רציני?זה יעבור?מתישהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות באחת האונות במוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/03/2011אנא פני לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת MRI מחדינה23/03/2011
שלום רב! עברתי בדיקת MRI מח בשאלה של מיקרואדינומה.בתוצאות הבדיקה נכתב:הודגמה סלה עמוקה וריקה עם גבעול בלוטה מוארך לכיוון הבלוטה עצמה שנמצאת ברצפת הסלה. בהמשך נכתב לסיכום: פרט לסלה עמוקה וריקה ללא עדות לממצאים פתולוגיים אחרים. מבקשת להבין מה משמעות הדבר? תודה דינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת MRI מח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/03/2011בדרך כלל חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום לאחר ניתוחמור טולוצינסק21/03/2011
שלום ,אבי בן 50 לפני כשנה עבר ניתוח עמוד שידרה צווארי, 3 חודשים לאחר מכן קיבל התקף אפלפטי קשה מאד וניתגלה גידול במוחו (אבי מעולם לא סבל מכאבי ראש ) לפני כחצי שנה עבר ניתוח להסרת גידול מניגומה בחלק הימני מעל העין ,
הגידול היה שפייר וניתוח עבר בהצלחה , למרות זאת מאז קיבל 4 התקפי אפילפסיה קשיים , ובמקום הניתוח נהיה לו נפיחות נוראית של נוזליים (כגודל של חצי כדור ביסבול) הוא עבר ניקוז מעמוד השידרה אבל כעבור שבועיים התופעה חזרה ובצבע אדום הוא הוכנס לניתוח בדחיפות , נודע לנו שכניראה יש זיהום והגוף דחה את השתל של הפלטינה , לאחר 10 ימים של אנטיביטיקה שחורר הביתה מחוסר חצי מצח , האם זה הפתרון ?האם אין סכנה בזה?
שמענו שאפשר להשתיל עצם מלאכותית ורצית לדעת היכן אני יכולה להשיג מידע על הנושא ואם יש סכנות הכרוכות בהשתלה כזו ..
אשמח לתשובתך מכיוון שהרופאים שניתחו את אבי הם חסרי סבלנות ונותנים תושבות שטחיות בלבד ..
הודה על כול עזרה
בברכה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד22/03/2011לאחר הסרת עצם או שתל בגלל זיהום כדאי להמתין עם הניתוח של כיסוי החסר הגרמי לפחות מספר חודשים. רק לאחר שהמצב התייצב ואין עדות לזיהום , ניתן לבצע את הפעולה. ניתן להזמין שתל מדוייק על סמך בדיקת CT תלת מימדית שמכינים לקראת הניתוח. ההזמנה של השתל נעשת ע"י הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI מוחAL21/03/2011
שלום
גילו אצלי הידרוצפלוס לפני כשלוש שנים,
בזמנו עברתי פיום רצפת חדר שלישי , אך לאחרונה חזר ההידרוצפלוס-
הצילומים הראו הידרוצפלוס בחדר הרביעי.
הפעם החליטו לבצע ניתוח vp-shunt
אבל בצילום שנעשה אחרי הניתוח נראה כי הניקוז מתבצע כהלכה רק בחדר ליטראלי ימיני איפה שהושם השאנט ובחדר השמאלי הוא מנוקז חלקית
כמו כן עדיין חדר ארבע מורחב כפי שהיה לפני ניתוח השאנט.
מה זה בדיוק אומר? שהניתוח נכשל?
האם יש צורך לעבור ניתוח תיקון של השאנט או פיום חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI מוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק21/03/2011אנא פנה לנוירוכירורג המטפל על מנת שיעבור על ההדמיה החדשה ויבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שתן מרובה לאחר אדנומהעדי21/03/2011
עברתי לפני שבוע מאקרואדנומה היפופיזרית
מאזן השתן שלי הוא - מה שנכנס יוצא
אני נצרך להטלת שתן כל שעה וחצי כ 250 סמ"ק
האם זה נורמאלי
האם התופעה אמורה להסתדר ואם כן מתי
האם להמשיך בשתיה מרובה, בינונית או למעט ?
כל זאת עד לפגישתי עם אנדוקרינולוג בעוד שבועיים להתיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטלת שתן מרובה לאחר אדנומה - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד21/03/2011כדאי לך להוועץ בהקדם עם הרופא המנתח ולא להמתין עוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי שבר בגולגולת ב mriיהודה21/03/2011
חברתי נפגעה בתאונת דרכים וקיבלה מכה במצח לקחו אותה באמבולנס לבית החולים ושיחררו אותה לאחר 20 שעות לאחר התאונה הנפיחות במצח ירדה לעבר העיניים והופיעו לה המטומות קטנות מסביב , היא חזרה לבית חולים ואישפזו אותה ללילה במחלקה הנוירוכירוגית להשגחה יום למחרת שיחררו אותה , בכל הזמן הזה לא עשו לה בדיקת ct
לאחר ביקורת אצל רופא משפחה וניורוכירוגית הם טענו שייתכן ויש לה שבר בגולגולת עקב הופעת המשקפיים מסביב לעיניים , יש לי שלוש שאלות בעניין.
1. האם הופעת משקפיים המטומות מסביב לעיניים 20 שעות לאחר התאונה כאשר מבחינים שהנפיחות בצקת ירדה מהמצח עדיין יכולה להעיד על שבר בגולגולת או שזה אמור לקרות דקות עד שעה לאחר קבלת המכה.
2. אם באמת זה מעיד על שבר כיצד בית חולים לא חשב כי מדובר בזה ולא שלח לבדיקת ct ראש לשלול את העניין.
3. אנחנו חוששים מהקרינה של ה ct , האם בבדיקת mri יוכלו לראות את השבר או שהסיכוי לכך נמוך , או שמי שיודע לקרוא טוב את mri ידע לאבחן שבר גם בצילום של בדיקה זו.
תודה מראש לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי שבר בגולגולת ב mri - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד21/03/20111. חיובי
2. ?
3. בדיקת CT אחת של הראש לא מהווה שום סיכוי קרינתי מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יוסף תודה רבה על התשובה
יהודה21/03/2011בהמשך לתשובתך אם נרצה ללכת לבדיקת mri פרטית האם יראו שבר בבסיס הגולגולת ב mri או שיותר קשה לראות זאת בבדיקה כזאת ויש עדיפות לבדיקת ct אני רוצה לציין שזאת לא בדיקת ה ct הראשונה שהיא עושה בגוף והיא כבר עשתה בדיקת סי טי בטן לפני פחות משנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יוסף תודה רבה על התשובה - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד22/03/2011השבר ניתן להדגימו גם בMRI אך ככלל הממצאים הגרמיים וההסתיידויות, מודגמים יותר בבירור בCT.
עדיין כמויות הקרינה אינן משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יוסף
יהודה22/03/2011בהמשך לעניין המכה בראש והמטומות סביב לעיניים היכולים להעיד על שבר בבסיס הגולגולת לא הבנתי מתשובתך האם mri היא בדיקה מתאימה וגם בה יכולים לראות את השבר או שייתכן ולא יראו בה את השבר בגלל הרזולוציה שמתמקדת בפרטים קטנים יותר כרקמות והבדיקה הנכונה היא ct.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יוסף - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד22/03/2011ראה תשובה שניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יוסף מה זה הממצאים הגרמיים
יהודה22/03/2011וההסתיידויות והאם הם חשובים במקרה של הפגיעה שתוארה בעניין חברתי של חשד לשבר בגולגולת יום לאחר תאונת הדרכים עקב הופעת המשקפיים,, והאם הגיוני לעשות mri ואם הבדיקה לא תיהיה ברורה לעשות ct
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יוסף מה זה הממצאים הגרמיים - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד22/03/2011ממצאים גרמיים פירוש : ממצאים בעצם. להסתיידויות אין קשר למקרה שלכם אך הצפיפות של ההסתיידויות ושל העצם הינה דומה לכן רואים זאת יותר טוב בCT.
לדעתי חבל שאתם "שוברים את הראש" בכדי להוכיח שיש או אין שבר. לדעתי מבחינה רפואית כעת השאלה כבר לא רלוונטית העיקר שאין לה סיבוכים מהשבר.
אם מבצעים בכל זאת , לא נראה לי שיש צורך לבצע את שתי הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצענו את ה mri ויש לנו תשובה
יהודה05/04/2011האם ניתן להסיק מהם כי אין שבר בבסיס הגולגולת , ואם לאיזה רופא מומחה מומלץ ללכת כדי שיעבור על הדיסק מעבר לתשובה וינסה לראות כי באמת אין שבר.
להלן התשובה:
הבדיקה נעשתה עקב כאבי ראש וסחרחורת ובחילה.
הודגמה מערכת חדרים סימטרית ותקינה כולל חדר רבעי.
חריצים וציסטרנות תקינות.
בסדרה דיפוזיה ללא עדות לאוטם טרי או לדימום.
בסדרת ge אין עדות לדימום ישן.
לאחר הזרקת גדוליניום ללא עדות להאדרה פתולוגית.
חדרי המח סימטריים ותקינים.
סינוסים ורידיים תקינים.
לסיכום: בדיקה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)