מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות סריקת m..r.i של המוחליז18/10/2011
אני ממש לחוצה ומקווה שתוכלו לעזור לי לפענח את הבדיקה...
סיבת ההפניה: סחרחורות, הפרעות התחושה, סיפור משפחתי של שוונומה אקוסטית.
תוצאות:
אין רואים עדות לשוונומה אקוסטית
אין רואים עדות לתהליך דמיאלינטיבי ראשוני, המרקם המוח תקין.
אין רואים סימני כיארי או הידרוצפלוס.
תהליך האדרתי מקרי קטן באתמואידים משמאל, כנראה fd . לקורלציה גם בct
בהמון תודה מראש!!
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סריקת m..r.i של המוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק23/10/2011נראה תקין
יש לעקוב אצל רופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שלוםאלי18/10/2011
למה לא ענית לשאתי הקודמת
האם מלפורמציה מוחית שנסגר חלק גדול ממנה מהווה עדיין סיכון לדימום מוחי חוזר בגודל 15*16 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שלום - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק18/10/2011על פניו התשובה היא כן. אבל, לא ניתן לענות ללא ידיעת המאמינים ההמודינמים של המלפורמציה.
יש לפנות לרופא שטיפל במלפורמציה.
הייתי מתייעץ גם עם פרופ׳ חוזה כהן מהדסה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוח הדורש עירנות המטופללירן17/10/2011
שלום,
לפני כחודש נמצא גידול במוחו של אבי. הוחלט לבצע ניתוח על-מנת להוציא את הגידול כאשר ידוע כי הגידול ממוקם על-יד האיזור האחראי על הדיבור.
לכן, הוחלט שלא לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה אלא להשתמש בהרדמה חלקית ובעת הניתוח המנותח יצטרך לדבר על-מנת לוודא שלא נגרם נזק.
רציתי לדעת מה כולל ניתוח כזה ואילו טכניקות קיימות?
בנוסף, אשמח לדעת האם ניתוח כזה התבצע כבר בבלינסון \ איכילוב?
תודה מראש וחג שמח,
לירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מוח הדורש עירנות המטופל - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק18/10/2011בהחלט טכניקה מקובלת לבימוע של ניתוחים מסוג זה. ניתוחים אלו מתבצעים באופן שגרתי באיכילוב והדסה. איני יודע האם גם בבלינסון עורכים ניתוחים מסוג זה, אני מניח שגם הם מנוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאחר ניקור מותנימרי17/10/2011
לאמי עשו ניקור מותני עקב חשש לדלקת קרום המוח.
מהביקה נמצא כי יש דלקת קרום המוח ובעיקבות הממצעים היא אושפזה וטופלה באנטיביוטיקה דרך הוריד, במשך 10 ימים.
היום לאחר 15 יום מאז הניקור ואימי סובלת מבחילות, סחרחורות, חולשה חזקה וכאבי גב חזקים. חשב לציין כי ברקע לאימי פריצת דיסק ובשתי חוליות בלט וכמו כן בחלק העליון של הגב יש הצרות בין 2 חוליות.
מה עליה לעשות?
אודה לתשובה בהקדם.
בתודה ובברכה,
מרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר ניקור מותני - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק18/10/2011לנסות לשכב ולשתולת הרבה. אם לא עוזר יש לפנות לרופא המטפל ולשקול הזרקה של דם לחלל האפידורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר ניתוח להחזרת שתלנדין כהן16/10/2011
לפני שנה וחצי בני (אז בן 16) עבר ניתוח להוצאת דרמואיד סיסט באזור הפנאלי. לאחר הניתוח היה זיהום והוצאה חלק מעצם הגולגולת בניתוח נוסף. לאחר 8 חודשים עבר שוב ניתוח להחזרת שתל. מאז הניתוח באוגוסט שנה שעבר הוא סובל מכאבי ראש עזים כל היום ומונעים ממנו גם שינה. התייעצנו עם נירולוגים, קיבל מגוון תרופות ללא תוצאות. האם אתה יכול לעזור לנו? הילד במצב של יאוש, לא מצליח לתפקד, ללמוד לישון. הנוירוכירוג אמרים שהMRI תקין ואין להם פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר ניתוח להחזרת שתל - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק16/10/2011קשה מאוד להציע פתרון ללא בדיקה של בנך ומעבר קפדני על ההדמיה.
החייתי ממליץ להתייעץ עם דר בניפלא מהדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וטיפול בהדרוצפאלוס אצל תינוקארעאאשע14/10/2011
תינוקת בת חודשיים .אובחנו חדרי מוח מוגדלים.נעשו בדיקות אולטרטסאונד בהריון ולאחר הלידה.נמצאו חדרים מוגדלים.כל יתר הבדיקות תקינות.
האם יש אפשרות לפתרון הבעיה ללא ניתוח.האם ניתן להשוות נתונים שנעשו בבתי חולים שונים.
מה הדחיפות של ניתוח .האם יש להמתין לתסמינים נוספים או ניתוח מוקדם ימנע את הופעתם. האם יש פחות תופעות לוואי /סיכונים באחת השיטות הנהוגות.-אנדוסקופיה או שנט .האם יש שיטות חדשות לטיפול בבעיה .
המון תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול בהדרוצפאלוס אצל תינוק - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק14/10/2011יש להיבדק בימים הקרובים עם נוירוכירורג ילדים.
דר בניפלא בהדסה מומחה בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב פונה רק שהפעם מפורט יותראמיר13/10/2011
היי,
קודם כל שנה טובה וחג שמח .
שאלה לי וסליחה על אורך הפנייה , הפעם אני מפרט ממש את הכל .....
לפני כחודשיים בעקבות תחושה של נימול ברגל ויד שמאל ( בערך 5 דקות ) הגעתי למיון בבית חולים . נבדקו סימני נוירולוגים שכללו בדיקת סי.טי ראש שיצאה תקינה , בדיקות מעבדה שכללו בדיקות קרישה ( pt - aptt - inr ) והכל יצא תקין .
למרות זאת החליטו לשלוח אותי הביתה ואמרו לי לעשות בדיקת MRI .
בוצעה בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי. ( בלי ועם חומר ניגודי ) .
התשובות היו שבראש הכל יצא תקין לחלוטין ללא ממצאים בכלל ואילו בעמוד שדרה הצווארי בלט בין C3 -C4 ובין C5-C6 שמדגים לחיצה קלה על השק. הבדיקות נבדקו גם על ידי נוירולוג בבית החולים , וגם על ידי נוירוכירורג בכיר בבית החולים רמבם ונאמר לי שאין שום עדות לבעייה מוחית .
אמרו לי לפצוח בדיאטה מכיוון ששקלתי 150 קילו . תוך חודשיים נכון להיום הורדתי 17 קילו . בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין בכל הבדיקות כולל שומנים בדם ( 125 ) וכולסטרול ( 131 ) . הטיפול התרופתי שאני מקבל הוא 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 100 מ"ג אספירין ו 5 מ"ג רמיטנס . ולוקח 3 פעמים ביום אומגה 3.
לחץ הדם שלי תקין בעזרת הכדורים ועומד רוב היום על ממוצא של 115 על 70 ודופק 75 . בסך הכל הכללי אני מרגיש טוב , נוהג , מטייל , ממשיך לעסוק במטלות הבית ולא מרגיש חולשה ביד או ברגל שמאל.וכמובן שאין שינוי בפנים או חולשה באחד משרירי הפנים בחיוך וכדומה. .
למרות זאת , מידי פעם אני מרגיש כמו תחושת עיקצוצים ביד שמאל וברגל שמאל במיוחד באצבעות , ובזמן האחרון אפילו בלחי שמאל ( בלחי זה יכול להמשך אפילו מספר שעות 8-9 שעות )
הלכתי שוב לנוירולוג באופן פרטי שאמר לי שהדבר נובע סביר להניח מחרדה שאני נמצא בא אבל למרות זאת ( ואולי כדי להצדיק את הביקור ) הוא שלח אותי לעשות דופלר של עורקי הצוואר כדי לשלול TIA לדבריו , למרות שבאישפוזים בבית החולים גם במחלקת קרדיולוגיה בגלל כאבים בחזה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין כולל אקו לב תקין וכולל סיטי קורנרי תקין .
ראוי לציין כי ירדתי דרסטית בנושא התזונה , מצריכה של כמעט 7000 קלוריות ביום לצריכה מבוקרת של 1000-1200 קלוריות ביום , ולפעילות גופנית עדיין לא חזרתי מתוך חשש שאולי זה יגרום לנזק כלשהוא ( למרות שכל הרופאים ממליצים לי לחזור לפעילות )
תאמת ? אני כבר חסר אונים. אם אכן הכל תקין והדברים נובעים מחרדה אני מוכן לקחת טיפול בחרדה לרבות תרופות ושיחות עם אנשי מקצוע אבל השאלה אם זה הכיוון כי כבר בוצעו עלי כל כך הרבה בדיקות וכולן תקינות .
מה לעשות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב פונה רק שהפעם מפורט יותר - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק18/10/2011הי אמיר,
אכן נראה כי כל הבדיקות תקינות. זה לא אומר שאתה סובל מחרדה. מומלץ להמשיך לרדת במשקל ולשלב עם פעילות גופנית ואני בטוח יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר ניתוח מיניגיומהשרה08/10/2011
אחותי עברה ניתוח להסרת מיניגיומה שפירה בחלק האחורי של הראש. לאחר כשבועיים הופיעה נפיחות. פעמייים חוברה לניקוז (בביח) הנפיחות ירדה אך במהרה חזרה. לפני 5 ימים עברה ניתוח שנט . היא סובלת מחולשה רבה,שוכבת הרבה במיטה ו מתלוננת על חוסר נוחות בישיבה וגם כאבי ראש (רק בישיבה).
איך ניתן לעזור לה?
תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר ניתוח מיניגיומה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/10/2011לחכות וולתת לחולה להתאושש. כמו כן יש לעמוד בקשר עם הרופא המטפל על מנת לקבל עדכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר ניתוח להוצאת גידול סרטני בראש-מכהן יפה08/10/2011
לפני 4 חודשים עבר ניתוח בראש נוטל כדורים אפנוטין 100 מ"ג התחיל לדבר לאחרונה בגמגום קל האם אפשר לתקן את זה עד עכשיו דיבר בסדר גמור וגם לאחרונה קשה לו ללכתשההליכה היתה בסדר מה לעשות?הגידול בראש היה מגרורה מהריאות עבר ניתוח לפני 3 שנים והכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר ניתוח להוצאת גידול סרטני בראש-מ - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/10/2011יש לחזור לרופא המטפל שמכיר את החולה הניתוח והטיפול שקיבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צוואריאמיר07/10/2011
ביצעתי MRI של עמוד שדרה צווארי ואלו התוצאות :
ישור קל של הלורדוזיס הצווארי
סיגנל תקין בחוט הצווארי
אין האדרה חריגה במרקם הגרמי או בתוך השק
C3-C4 מודגם בלט דיסק , אוסטאופיט אחורי על לחץ קל על הרצסים ועל השק ללא היצרות משמעותית של הנקבים .
C5-C6 בלט דיסק מינימלי אחורי ללא היצרות משמעותית של השק או הנקבים
השאלה שלי האם התופעות האלו יכולות לגרום לכאבי צוואר מטורפים שמקרינים לראש ועושים תחושה של נימול ביד שמאל ?
מה הפתרון ? כי וולטרן לא ממש עוזר לי .... השאלה אם משכחי כאבים כאלו ואחרים יכולים לעזור. אני כבר משתגע וכל הזמן חושב שההרדמות של היד קשורה למוח או משהו . למרות שביצעתי גם MRI מח שיצא תקין .
בבקשה עזרה וייעוץ ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה צווארי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/10/2011אתה צריך להיבדק על ידי מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- spina bifida - עזרה מהוריםמרים806/10/2011
יש לנו תינוקת בת 4 חודשים עם ספינה ביפידה פתוחה בגב התחתון.
פנינו לועדה הרפואית של ביטוח לאומי - ונידחינו.
מישהו יכול לייעץ לנו איך עוברים את המשוכה הזאת בעירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר spina bifida - עזרה מהורים - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/10/2011פנו לדר' מוני בניפלא שמומחה לנוירוכירורגית ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קרניו-סאקרלmykuki06/10/2011
שלום! הייתי רוצה לשאול אם משהו מכיר את הטיפול והאם הוא יעיל.
אני צריכה לבני בן 4.5.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קרניו-סאקרל - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/10/2011איני מכיר טיפול מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בעקבות נפילה וטישטושרונית מגער04/10/2011
שלום רב ,
הנני בת 50 לפני 15 שנה התלוננתי על כאבי ראש אושפזתי בחודש שמיני לאחר שנעשיתי מבולבלת היה חשש לאפילפסיה , בוצעה לידה מוקדמת בניתוח קיסרי , ושוחררתי לאחר שבועיים .
ב- 2002 אושפזתי שוב בגלל כאבי ראש ולחצים נעשתה בדיקת MRI ונמצא שהכל תקין ,
לפני כחודש בעקבות טשטוש איבדתי שיוו משקל ונפלתי על הברך ונחבלתי ושוב נפלתי ,בעקבות הנפילות נשלחתי לבדיקה CT והומלץ לבצע בדיקת MRI . ובתקופה האחרונה אני מאבדת את הזיכרון אני שוכחת דברים .
תוצאות בדיקת CT ראש/מוח , ללא ועם חומר ניגוד
תיאור הבדיקה והממצאים :
סיבת הבדיקה : חבלה
הסריקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
אין לראות דמם תוך גולגולתי .
באונה הטמפורלית משמאל הודגם ממצא היפודנסי רובו בצפיפות נוזל,מלווה
בהרחבה של קרן הטמפורלית משמאל ושל פסורה סלביאנית.
פרט לכך מרקם המוח ללא ממצא פוקלי גס (בהסתייגות שלא הוזרק חומר ניגוד)
ללא בצקת או סימני לחץ.
חדרי המוח, ציסטרנות וחללים התת עכבישיים ברוחב תקין.
לסיכום:
- ממצא באונה הטמפורלית משמאל באבחנה הבדלת – צסטה ארכנוידלית, פוראנצפלה אחר. ממליץ המשך בירור ע"י MRI
תאור הבדיקה והממצאים
להלן ממצאי בדיקת MRI של המוח כולל הזרקת גדוליניום
=====================================
הבדיקה בוצעה בטכניקת DWI , FLAIR ,T2, T1
התווית קלינית: ממצא באונה טפורלית ב – CT .
ממצאים :
בבסיס האונה הטמפורלית משמאל מודגם אזור של אנצפלומלציה וגליוזיס עם אטרופיה מקומית, כולל אטרופיה קלה של מבנה ההיפוקמפוס והאונקוס משמאל , עם איבוד נפח והרחבה של קרן טמפורלית שמאלית . המימצאים מתאימים לנזק פרנכימתי ישן, ייתכן פוסט טראומטי או פרינטלי.
מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה .
מבנה גומה אחורית תקינים.
לאחר הזרקת חומר גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקאלי.
אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים.
ללא עדות להגבלה ב- DWI.
התרשמות :
-אזור של נזק פרנכימתי ישן בבסיס האונה הטמפורלית משמאל.
לשאלתי
אני מאד מודאגת , על מה זה מעיד , ומה עליי לעשות ? האם יש החמרה לפי המימצאים ?
אשמח לקבל תשובה מהירה בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בעקבות נפילה וטישטוש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק06/10/2011עלייך לפנות לנוירולוג.
בהצלחה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוירופיזיולוגיה קליניתשי04/10/2011
שלום.
לפני שנתים נפגעתי בראשי בתאנת דרכים. נגרם לי דימום בראש שגרם לבצקת במוח. לאחר הניתוח וניקוז הדם הסירו לי את העצם הקדמית מהראש. לאחר 7 חודשים החזירו לי את השתל של העצם. היום לאחר שנה וחצי בערך, הראש מאד כואב לי עם לחץ נוראי.
בנוסף נפגעתי בגבי (עם 2 פריצות דיסק) בדצבר 2010 בצעו לי בדיקה EEG והבדיקה יצאה תקינה. בתאריך 27.9.11 בצעתי שוב את אותה בדיקה וכך ציון בבדיקה:
תרשים ערנות. מקצב אחורי דומיננטי בתדר אלפא (9-10 הרץ), סימטרי, ריאקטיבי לפקיחת עיניים. פעילות בטא קדמית מימין, משמאל פעילות זו מוחלשת מאוד לאורך כל התרשים.
ללא פעילות אפילפטיפורמית מוקדית.
לסיכום:התרשים חורג מהתקין עקב היחלשות של פעילות בטא פרונטלית קדמית. מצב הזה יכול להיות משני לניתוח/התערבות פולשנית / חסר עצם באזור המדובר, יחד עם זאת אין עדות לפעילות מוקדית /אפילפטית לקורלציה קלינית.
אציין כי אני לוקח קפרה 2000 מלגרם ביום.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוירופיזיולוגיה קלינית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק06/10/2011מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוירופיזיולוגיה קלינית
שי06/10/2011מהי התוצאה של פעילות משמאל מוחלשת מאוד לאורך כל התרשים. ללא פעילות אפילפטיפורמית מוקדית.
מה זאת אומרת התרשים חורג מהתקין עקב היחלשות של פעילות בטא פרונטלית קדמית.
האם זה מסביר את החולשה שלי בצד שמואל הירדמות ביד שמאול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוירופיזיולוגיה קלינית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/10/2011מדובר בשינויים בקריאה לאחר הניתוח. אם אתה מעונין במידע נוסף אנא פנה לדר' דנה אקשטיין שמומחית באפילפסיה ו-EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIאריאלה03/10/2011
שלום רב,
הנני בת 28 לפני כשנתיים עברתי ארוע של טשטוש(סנוור) בעין שמאל אשר עבר לאחר אישפוז של שבועיים וקבלת סטרואידים.
בבית חולים ביצעתי בדיקה ונתגלו מספר מוקדים בחומר הלבן שמחשידים למחלה דומיליניאטיבית.
מאז הנני נמצאת בבירור לטרשת נפוצה ביצעתי לפני שנה שוב בדיקת MRI שהראה נגע נוסף וכן את 3 נגעים שהיו בבדיקה הקודמת.-כמו כן הסימטומים שהרגשתי היא כמו גרב לוחצת על הברך.
מאז נכנסתי להריון וכל הסימטומים נעלמו,3 שבועות לאחר הלידה ביצעתי שוב בדיקת MRI שאינני מבין את תשובותיה ואבקש ממך לפרש לי אותה:
בהשווה לבדיקה הקודמת 2010 חלה נסיגה משמעותית בנגעים שהודגמו אז בחומר הלבן הפרונטלי משמאל בשולי הקרן הפרונטלית והיום ניתן בקושי להבחין בשני הנגעים הפסיים הללו בעלי עוצמת או ניכרים בבדיקה ב-2010.
מוקד לקונרי בקפסולה אקסטרנה משמאל
לאחר הזרקת גדולניום לא הודגמו האדרות פתולוגיות בפרנכימה המוח.
החמרה מסויימת בשינויים הדלקתיים הכרוניים בגתות הלסת לעומת 2010.
השאלה שלי היא:
1. האם יכול להיות מצב כי נעלמו הנגעים בחומר הלבן????
2.מה משמעות של מוקד לקונרי בודד בקפסולה אקסטרנה משמאל?מה זה אומר?על מה ממצע זה מצביע?האם ישנו טיפול לזה?האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2011אנא פני לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)