פורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמות יד
    מיקי
    21/03/2011

ד"ר שלום,

שמי מיקי ואני בחור בריא בן 32.

לפני מספר חודשים היה לי מקרה שקמתי בבוקר משינה, באתי לכבות את השעון המעורר ולא הצלחתי להחזיק אותו בשנייה הראשונה (מעין חוסר תחושה שנעלם אחרי שניות בודדות, חששתי ל- TIAלמשל).

לא היה זכור לי כי ישנתי על היד (נמלים וכו....) ולכן הלכתי לבדיקת נוירולוג שלא מצא דבר (בבדיקה גופנית מקיפה) ואמר כי ככל הנראה היד כן נרדמה (אך לא הגיעה כנראה עדיין למצב של נמלים - הוא אמר שבגלל שאני רזה העצבים שעוברים לאורך היד הם בסמוך לעור ולכן יתכן ויש רגישות)

דבר נוסף שהיה לי ולא אמרתי לנוירולוג כי חשבתי שזהו אולי סיפור חולף, הוא שקצת אחרי המקרה קיבלתי מכה קטנה בראש. הסיבה שבגינה אני פונה אליך היא לא בגלל המכה בראש אלא בגלל שהסיבה למכה היא שאני ממש מרגיש שלא אמדתי נכון את המרחק (כאילו לא ראיתי את מה שעומד מולי - אותה פעם הייתה הראשונה שזה קורה לי - כבר קיבלתי מכות אבל זה היה אחרת) - בניגוד למצב למשל שקמים וחוטפים מכה בראש, כאן זה היה ממש מולי - רצוי לומר שזה לא שהיה לי מעין ווילון שחור מול העיניים אלא פשוט שלא שמתי לב).

השאלה שלי היא אם אתה חושב שיש צורך לחזור לבדיקה בה אני אציין גם את הפרט של המכה ? אם במקרה היה משהו האם הוא היה מתגלה בבדיקה הגופנית הקודמת (אם הבדיקה הזו הינה כללית) או שהיות והיא נעשתה למטרה אחרת אולי לא התרכזה בבעייה העולה כאן.

האם בגיל כזה אני באמת צריך לחשוש מאירוע מוחי ?

בברכה
    מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות יד

הוספת תגובה

• הרדמות יד - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    21/03/2011

נראה לי שאם היה משהו חריג בבדיקה הנוירולוגית הרי שהנוירולוג היה מוצא זאת.
    אכן בגיל צעיר האירועים המוחיים הם נדירים אך האם ידעת שיש גם אירועים מוחיים בילדים? להערכתי השאלה איננה רלוונטית.
    במידה ותרגיש שוב תופעה דומה של רדימות של היד עליך לחזור ולהתיעץ מחדש. כמובן שאינני מאחל לך כלום אך יש הרבה דברים אחרים, חוץ מאירוע מוחי וכדאי להבדק.
    לא נראה לי שהחבלה נגרמה עקב בעיה נוירולוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 6 שנים לאחר ניתוח להסרת מנינגיומה
    דיתי
    20/03/2011

שלום רב, לפני 6 שנים עבר בעלי ניתוח להסרת מנינגיומה 7ס"מ-6 ס"מ מצד שמאל בראשו.
    חלקו של שריר הלעיסה "נאכל" ונותרה בליטה רכה באיזור.
    מאז יש לו כאבי ראש חזקים מאוד, הכאבים גורמים לו להיות בחרדה באם הגידול יחזור אך כל נסיונותי לשכנעו לעבור בדיקת MRI נתקלו בסירוב עקב הפחד.
    באופן עקרוני האם מנינגיומה חוזרת? המנתח אמר בפירוש שההסרה הייתה מוחלטת ולא נשאר ולו גרגיר והבדיקה שלאחר הניתוח גם הוכיחה זאת.

הוספת תגובה

• 6 שנים לאחר ניתוח להסרת מנינגיומה - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    21/03/2011

ככלל לאחר הסרת מנינגיומה בכריתה מלאה, אחוזי ההישנות הם מאוד נמוכים.ליתר בטחון כדאי לעבור בדיקת הדמייה של המוח כמו MRI מדי כמה שנים , במיוחד אם יש כאבי ראש חזקים, ע"מ לשלול לחלוטין אפשרות של הישנות התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה תקינה
    חסומה
    19/03/2011

שלום רציתי לדעת אם הנתונים הללו נורמאלים:
    גובה:165
    היקף ראש:60
    משקל:55

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה תקינה

הוספת תגובה

• גדילה תקינה - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    20/03/2011

סליחה רפואה זה לא מתמטיקה, אשמח לענות על בעיות רפואיות הקשורות למומחיות שלי.
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה תקינה

שיר
    20/03/2011

לאיזה פורום אני יצטרך לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    ליאורה
    19/03/2011

מזה שלושה שבועות אני סובלת מכאבי ראש באיזור המצח והעיניים בשעות הבוקר ובמשך היום זה מתפוגג. אני לא סובלת מבחילות או מהקאות או בשינויים בראייה וכ'ו.
    האם סימפטום זה יכול להיות כתוצאה מגידול כלשהו במוח?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    20/03/2011

את צריכה להבדק אצל הרופא המטפל שיחליט אם יש צורך ביעוץ נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלההה
    שימרית
    12/03/2011

בת 35 בריאה בדכ.לוקחת בקביעות רמוטיב 500,לאחרונה היתה לי תופעה של סחרחורת בהתעוררות באמצע הלילה בשכיבה יותר גרוע בתזוזות.מין תחושה של חוסר שיווי משקל ושאני מסתובבת,ולאחר מכן בחילות איומות ורצון להקיא.קצת הדופק עלה ואחר כך זה עבר אך כל שינוי תנוחה מלווה במין סחרחורת וחוסר שיווי משקל.ניסיתי להרדם שוב לקח לי זמן בגלל הסחרחורת.בבוקר היום הייתי במוקד עשו לי בדיקות דם הכל תקין מוגלובין 11 .יש לציין שלפני חודש היה 10 לוקחת ברזל וזה מתחיל לעלות.
    במוקד נתנו לי מודל כדור 50 מ"ג טיפה הוקל לי אך עדיין מרגישה שמזיזה את הצוואר או הכתפיים מין תחושת סחרחורת יש לציין שהצוואר והכתפיים שלי כואבים יומיים מין נוקשות כזו.לפני חודש גם היה לי אירוע כזה של סחרחורת באמצע הלילה ונבדקתי אצל אף אוזן גרון בדק לי את הסחרחורת ואמר שהכל תקין.ולפי דעתו זה שייך ללחץ דם ותנוחות .יש לציין שאני סובלת מלחץ דם נמוך תמיד.מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלההה

הוספת תגובה

• שאלההה - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    20/03/2011

לדאבוני לא יכול לעזור לך בדרך זו, את צריכה להבדק שוב על ידי הרופא המטפל שלך שיפנה אותך במידת הצורך לבירור נויררולוג או אאג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה
    אני
    10/03/2011

שלום ד"ר. בן 32. סובל כמה שנים מכאב גב תחתון עצבי המקרין לרגל. התחלתי בליריקה 75*2 ללא השפעה. עברתי ל150 + 300 ולאחר שבוע התחלתי להרגיש שיפור קטן. לאחר חודש פתאום התחלתי להרגיש שיפור משמעותי. יש ממש רגעים שהכאב אפסי (ואין שמח ממני על כך).
    השאלה שלי אם ההשפעה של ליריקה יתכן שנותנת אותותיה לאחר חודש ?
    אם בעתיד, לאחר חיזוק הגוף, אחליט להפסיק האם ניתן לעשות זאת במכה או שצריך להוריד מינון בהדרגה וכיצד?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה

הוספת תגובה

• ליריקה - תגובה

פרופ` אייל יצחיאק
    10/03/2011

בהחלט יתכן כי לאחר שיחלוף ההתקף החריף תוכל להיגמל מהליריקה.
    כשתנסה להיגמל אנא פנה לרופא המטפל לצורך הדרכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל אחרי ניתוח ראש
    מיקי
    05/03/2011

שלום,
    אני בן 33
    עברתי לפני 9 חודשים ניתוח פרולקטינומה.
    בסך הכל אני מרגיש די טוב - 85% - 90% ואומר לעצמי שגם אם זה לא 100% תודה לאל שזה נגמר ככה!
    אני עדין מעט מרחף..לפעמים מעט מסוחרר וקצת עייף.
    כבר הפסקתי לחקור ולחטט מה הסיבה.
    אני מטופל באופן קבוע אצל אנדוקרינולוג.
    נותן בעיקר לזמן לעשות את שלו.

אני צריך לנסוע בעוד כחודש לאירופה לכמה ימים.
    1.האם חל עלי איסור כלשהו לטוס בגלל סוג הניתוח?
    2. יש בי פחד (לדעתי מובן והגיוני) מהטיסה עצמה - ההמראה והנחיתה בגלל הניתוח שעברתי.

אשמח לעיצה ודיעה לגבי 2 השאלות ששאלתי.

תודה,

אלי

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל אחרי ניתוח ראש - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    06/03/2011

בד"כ לא צריכה להיות בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בפנים נוירלגיה טריגמינלית
    דן
    04/03/2011

שלום,
    אני בת 36, מאיזור המרכז, לא סובלת ממחלות רקע כלשהן.
    הייתי בריאה עד שעברתי טיפול שורש בשן טוחנת לסת עליונה..

ב 15.6.2010 עברתי טיפול שורש בשן טוחנת בלסת העליונה.
    בדצמבר עקרו לי אותה בגלל כאבים שלא עברו.
    כיום , לאחר 9 חודשים של סבל נוראי ובדיקות דם, רנטגן, CT ועשרות רופאים מכל התחומים (עיניים, שיניים, א.א.ג, כאב, נוירולוגיה).
    כל הבדיקות תקינות לחלוטין. אין לי כלום על פי הממצאים.

למרות זאת, סוף סוף אובחנתי במרפאת כאב כחולה ב TN (למרות שאולי זה TAC -מתאים לסימפטומים שלי).

המוקד בלסת (רירית) עדיין מודלק וכואב מאוד במגע, מוגדר כאיזור פגוע מעל השן שטופלה, שאף אנטיביוטיקה לא מגיבה לו.

אני סובלת מכאב חזק צד ימין של הפנים, דקירות הלם פנימיות ובעין, דמעת חזקה ותופעות חריפות כמו דלקת בעין חד צידית ונזלת חד צידית, ונחיר סתום, חום נמוך קבוע 7.3).
    התחלתי טיפול של טגרטול ודיקור, ובנוסף מטופלת בדלאצין מאחר והסימפטומים גם דלקתיים
    והרופאים לא יודעים אם זה מהתסמונת, או שזה דלקת וצריך גם אנטיביוטיקה. (אוגמנטין ומוקסיפן לא השפיעו).

רציתי לשאול האם באמת יתכן שדבר כזה יגרם מיד לאחר טיפול שורש? (זה קרה מיד אחרי)
    מהם סיכויי ההחלמה מהתסמונת הזו?
    והאם מחלימים ממנה בכלל? בלי לפגוע בעין ובאף?
    האם ניתן להחלים מתרופות/דיקור? או שלרוב זה נגמר בניתוח?

אשמח מאוד לתגובה
    בברכה

הוספת תגובה

• פגיעה בפנים נוירלגיה טריגמינלית - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    06/03/2011

הרושם שלי הוא שמי שצריך לפתור לך את הבעיה הוא כירורג פה ולסת . אם אכן יש עדיין עדות לדלקת יתכן הדלקת התפשטה לעצם ורק באנטיביוטיקה מיוחדת שחודרת טוב לעצמות או אולי כירורגיה יהיו הפתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה קשה בראש
    סיון
    03/03/2011

שלום,

לפני כשבוע גיליתי בליטה בצד הימני הקדמי של הראש. קוטרה כ-1.5 ס"מ והיא קשה ולא ניידת. כואבת רק כשנוגעים. רופא המשפחה שלח אותי לצילום ראש.

1) מה הדבר הזה עלול להיות?
    2) האם צילום ראש מספיק או שעלי להתעקש על בדיקות נוספות?

תודה, סיון.

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה קשה בראש

הוספת תגובה

• בליטה קשה בראש - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    06/03/2011

בינתיים תמשיכי על פףי הנחיות הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת EMG
    דני
    03/03/2011

לא ברור לי בכלל מה כתוב באנגלית (כתב יד לא ברור) ובוודאי לא התרגום/משמעות .
    באופן כללי נאמר לי בע"פ שהשרירים 99% בסדר ולמטה בכף רגל יש תוצאה גבולית.

האמנם?

זוהי בדיקה ללא מחטים.

באופן כללי אני סובל מעמוד שדרה ניווני עם לחצי באלט דיסקים על העצבים ומרגיש את רגליי (בעיקר השמאלית) חלשה וקרירה לאורכה.
    טרם טופלתי בזריקות סטרואידים.
    אני קצת חושש שמא "תצנח כף הרגל"
    גם בבדיקה לפני 3 חודש נקבע ב-EMG אחר ,שיש רדיקלופטיה כרונית מתונה L5-S1 בילטרלית

מצ"ב תוצאות הבדיקה הנוכחית
    התוכלו להסביר בבקשה בשפה שאבין אותה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת EMG

הוספת תגובה

• תוספת-הבהרה

דני
    03/03/2011

הבקשה מ EMG הייתה לבדוק אם ישלי שם בשרירים נטורופתיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת EMG - תגובה

פרופ` אייל יצחיאק
    08/03/2011

זה בדיוק מה שניתן ללמוד מהבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שוקיים וגב
    אני
    02/03/2011

שלום ד"ר. בן 32. בריא. סובל כ-3 שנים מניוון דיסק L5S1 המתבטא בכאב גב תחתון ולעיתים הקרנה לרגל שמאל. לוקח ליריקה נגד הכאבים.(מפחית ב-50% את הכאב).
    לאחרונה החלו לי כאבים בשוקיים מקדימה. כמו-כן, במצב בו הכאב גובר, יש כמה בליטות, כמו גולות, בחלק החיצוני של השוק הקדמית (כלומר - רגל ימין: בין הברך לכף הרגל החלק הימני לעצם הגדולה כואב ויש לעיתים 2-3 בליטות/ "גולות". רגל שמאל: כנ"ל. משמאל לעצם הגדולה).
    1. השערה מה זה יכול להיות?
    2. מהם ה"ג'ולות" האלו שמופיעות בהחמרה של הכאב?
    3. האם קשור /אופייני לבעיית הדיסק?
    4. המלצה להמשך בירור (אורטופד/נוירולוג/כלי דם/משהו אחר).
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב שוקיים וגב

הוספת תגובה

• כאב שוקיים וגב - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    03/03/2011

תופעת הג'ולות לא קשורה, כדאי להתייעץ אצל נוירוכירורג לבדיקה יסודית ומתן המלצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום במוח
    בר
    28/02/2011

שלום ראיתי שנער עשה עגיל בלשון וכתוצאה מזה נהיה לו דלקת בלשון שעברה למוח , השאלה שלי איך יכול לקרות מצב כזה מלשון למוח עובר הזיהום ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום במוח

הוספת תגובה

• זיהום במוח - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    01/03/2011

ליאת שלום
    קיים קשר הדוק בעיקר במערכת הורידית של הראש ובמיוחד של הפנים עם המערכת הורידית של המוח.בדרך זו עלולים תהליכים זיהומים חיצוניים לחדור לתוך הראש ולגרום להתפשטות התהליך הזיהומי במוח ובקרומיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר

בר
    01/03/2011

רופא הסביר לי שבלשון יש נים כלי דם וחוררו לו את זה בפנים לכן הדם הזדהם ועבר למוח , אם מה שאתה אומר שלא נדע גם רק דלקת גרון יכולה להתפשט חס וחלילה למוח !
    זה רק איפה שיש כלי דם ונימים לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד ימין של הקרקפת
    מירב
    27/02/2011

שלום וברכה

מזה כיומיים אני סובלת מכאבים בצד ימין של הראש כאשר מידי פעם מופיעים גם זרמים.
    הרופא משפחה נתן לי טריל 200.ואמר שזה טיפול ל3 חודשים.
    אבל לפי מה שקראתי הוא מיועד לבעיות נפשיות שב"ה איני סובלת מהן.
    מה דעתכם?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם מאחר ואיני יודעת אם להתחיל טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד ימין של הקרקפת

הוספת תגובה

• כאבים בצד ימין של הקרקפת - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    28/02/2011

שלום מירב

הטיפול נכון . התרופה לא רק לבעיות נפשיות.
    אם את לא שקטה תתיעצי עם נוירולוג\נוירוכירורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי דקירות אגן ימני ליד ע זנב
    מישל
    26/02/2011

שלום רב, אני בת 28, היה לי היריון כימי לפני חודש וחצי ובמקביל התחלתי טיפול באלתרוקסין על תת פעילות בלוטת תריס. לפני שבועיים ביליתי 3 פעמים במיון עקב כאבי דקירות קשים באגן ימני כולל שני בדיקות סי טי על חיפוש אבנים בכליות ותוספתן.
    בזמן הכאבים עד עכשיו הכתף שלי - גם הימנית תפוסה וכואבת אתמול היו לי כאבים כ"כ חזקים שהקרינו לרגל הימנית שלא הצלחתי ללכת וחזרתי בוכה הביתה כי במיון לא מוצאים כלום, אני סובלת, ולא בא לי שישלחו אותי שוב הביתה. 3 גינקולוגים שללו בעיה נשית-הכל תקין. לפני 3 ימים כשממששתי את הישבן הימני למעלה הרגשתי בגולה שכואבת בלחיצה. לא פניתי לאף אחד עדיין בקשר לזה. מתוך סקרנות חרשתי לי בCT וראיתי באיזור שכואב - בין עצם זנב לאגן עיגול קטן וזה גם באיזור הגולה שכואבת, האם זה משהו שחוסם עצב? האם זה מסוכן? האם זה יכול להיות קשור לבעיה ? בבקשה אם תוכלו לראות את התמונה המצורפת... האם זאת בעיה נוירולוגית אופי כאבי הדקירות??
    קיבלתי טיפול אנטיביוטי שלא עוזר על חשד לדלקת באגן לפי הגינקולוגית בגלל שבאולטרסאונד קפצתי מכאב שהיא העמיקה לכוון האגן........ עם מי אפשר להתייעץ?
    תודה על תשומת ליבכם ושבת שלום. מישל

הוספת תגובה

• כאבי דקירות אגן ימני ליד ע זנב - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    28/02/2011

התמונת זבא ששלחת נראית לי תקינה.
    תלונותיך אנם מתאימות לפורום. את זקוקה לבירור של פנימאי או כירורג כללי\ .אורולוג\.גינקולוגי\אותופד , כל דבר מחוץ לתחום שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפו-מנינג
    מורן
    25/02/2011

שלום,

בתי אובחנה עם ליפו-מנינגומיאלוצלה ואמורה לעבור ניתוח לשחרור חוט שידרה . האם הניתוח מונע את הבעיות התפקודיות כמו שליטה על סוגרים? האם התופעות של בעיה זו היא כמו של ספינה ביפידה - נכות ברגליים ? איזה עוד בעיות תפקודיות יש לילד עם ליפו-מנינגומיאלוצלה?

לקביעת תור
    סגירה
    ליפו-מנינג

הוספת תגובה

• ליפו-מנינג - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    28/02/2011

יש ילדים שאין להם שום תופעה נוירולוגית או אורולוגית או אורתופדית. אזי הניתוח הינו מניעתי. בידיים עם ניסיון רב בניתוחים מהסוג הזה ( נוירוכירורג ילדים) אין בד"כ סיבוכים בתחומים הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה