מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?ניצה19/08/2020
אני סובלת ממחשבות שליליות רוב היום. אימא שלי מאוד חולה אני גרה עם ההורים לקצת זמן עד שאני יעבור לדירה משלי,ורציתי לשאול אם קיים שיטה דרך nlp לעבוד על גישה חיובית לחיים? אני מוצפת בשליליות ואני אשמח לדעת איך אפשר להחליף מחשבה שלילית לחיובית.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניצה לגבי גישה חיובית
אילה אורי19/08/2020שלום ניצה,
הגישה הטיפולית שלי, שמבוססת גם על NLP, גם על שיטת "המסע" של ברנדון בייס, וגם על נסיוני המקצועי,היא שהדרך להגיע לרוגע מחשבתי ולמחשבות חיוביות איננה להחליף מחשבה מסויימת במחשבה אחרת, אלא בעבודה פנימית נכונה על ביטוי ופריקת הרגשות שלנו בסביבה בטוחה (בטיפול למשל), וחיבור לשקט הפנימי שקיים בנו, שהוא גם המקור לשמחה ולחיוביות שיש בנו, כלומר ליצור שינוי כללי יותר בהתייחסותנו לעצמנו ולחיים.
אם אינך רוצה או אינך יכולה כרגע לאפשר לעצמך טיפול, אפילו לא קצר מועד של מספר שבועות או חודשים, אני ממליצה לך מאוד להאזין יום יום למדיטציות בדמיון מודרך, שניתן למצוא דרך גוגל או ישירות ביוטיוב.
אם עשית בעבר מדיטציות ואינך זקוקה להדרכה, או שאת מעדיפה לעשות מדיטציה ללא מילים, את יכולה גם להאזין למוסיקה מדיטטיבית נעימה, שגם אותה ניתן למצוא ללא תשלום ביוטיוב.
תוך כדי ההאזנה למוסיקה הזו, את יכולה פשוט לעקוב אחר נשימותייך, לנשום נשימות עמוקות ולנשוף באיטיות, וגם לשים לב לתחושות בגופך. לרוב זה מאוד מרגיע ועוזר להישאר חיוביים במשך פרקי זמן יותר ארוכים.
המוסיקה הזאת משפיעה לטובה אפילו אם מאזינים לה תוך כדי שינה.
כמו כן דבר שידוע שעוזר לשמחה ולחיוביות הוא להודות. את יכולה לכתוב לך מדי בוקר או ערב על מה את מודה בחייך, וגם זה מעלה מאוד את הגישה החיובית. אפילו תקדישי מחברת מיוחדת וקבועה לשם כך, זה תמיד עושה טוב.
כמו כן אם את אוהבת בעלי חיים כמו כלבים או חתולים, ויש לך גישה אליהם, בעל החיים לרוב עוזר להעלות את רמת השמחה של בעליו, או שאם אינך יכולה להיות בעלים של כלב או חתול, אולי יש לך שכנים שתוכלי לעזור להם להוציא, להאכיל או לטפל בצורה אחרת בבעל החיים שלהם.
ודבר אחרון - נתינה. אם יש לך אפשרות לתת מזמנך ומִרצך בהתנדבות כדי לעזור לאחרים, לפי העדפתך (ילדים, בני נוער, או קשישים), דעי שרוב האנשים שמשלבים בחייהם נתינה, מעידים שרמת השמחה והאושר שלהם עלו.
מקווה שעזרתי ושתרגישי יותר ויותר טוב עם כל יום שעובר,
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות אכילה,אנורקסיה לנערה בת 14 האם NLP עוזר?
איך אפשר להחזיר לעצמי את המוטיבציה להנעה?
להודות לאילה אורי ובקשה להמלצה על לימודי nlp
האם טיפול ב-NLP מתאים גם לכבדי לשון?
מה עושים כדי לשפר מצב רוח רע לטוב דרך nlp?
איך מגדירים מטרה לזוגיות שאני מאוד רוצה?
כיצד הופכים גישה שלילית לגישה חיובית?
תסכול קושי ותחושה לא נעימה, חרדות ולחץ
טיפול NLP לבעיה רפואית של גידול שפיר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)