בחירת לימודים-התלבטות קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת לימודים-התלבטות קשה
    אמא
    30/06/2011

היי,

אני נמצאת בהתלבטות קשה לגביי לימודים שנגררת כבר כמה שנים. אני בת 24 עד לאחרונה חשבתי לעסוק בחינוך כי לטעמי זה המקצוע שהכי מתאים לי, ומאחר והגעתי למסקנה שמקצועות טיפוליים גם מעניינים אותי, הכנסתי את עצמי לתסבוכת.
    אני מרגישה כמו ילד שצריך לבחור טעם לגלידה ולא יודע מה לבחור, ומרגיש שזו הפעם האחרונה שיוכל לאכול גלידה בחייו...
    שההחלטה הזאת גורלית מכדי שאטעה בה. אני חושבת על לימודים בחו"ל בין היתר כי איני עומדת בסף תנאי הקבלה בארץ ללימודי מקצועות טיפוליים (כגון: ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וכו'.)

האם יש למישהו עצה איך למקד את הבחירה? או מקום שיכול להציע עזרה בחיזוק הבחירה שמתאימה לי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחירת לימודים-התלבטות קשה - תגובה

איציק יצקן
    30/06/2011

גרסיה יקרה,
    ראשית, הביני שאנחנו חיים בעידן בו תוחלת החיים גבוהה וכבר עכשיו לא מעט אנשים מחליפים את הקריירה שלהם לפחות פעם בחיים: כך שלא יקרה אסון גם אם תטעי ומניסיוני גם אם טועים - תמיד את נמצאת בסביבה של הדבר שמתאים לך וכמו שאת מתארת את זה זה לבחור איזו גלידה ולא לבחור בין (למשל) גלידה או פיצה.
    לתחום האימון יש אמצעים רבים לעזור לך לבחור ולדייק את המקצוע המתאים לך. זה פשוט: עשי רשימה של כל הדברים שאת הכי אוהבת ומתלהבת מהם ושמחה לעשותם ורשימה נוספת של דברים שאת נחשבת למיומנת בהם. אל תחסכי דבר. כאשר בידייך שתי הרשימות - מצאי את הדברים החוזרים על עצמם בשתי הרשימות. מהם מרכיבים את הכותרת המתארת את הכיוון בו את צריכה ללכת כדי למצוא את העיסוק המתאים ומשם את המקצוע הספציפי שבו בטוח שתצליחי ואשר נכון לך להשקיע בו בהכשרה ובלימודים. אני ממליץ מאוד לקחת מאמן אישי שילווה אותך ויעשה איתך עבודה מדויקת. גם ברור שנכון להשקיע בזה מחשבה וגם ההשקעה הכספית שבהכוונה משתלמת ביותר (לחיים). וד"א - אם לא התקבלת ללימודים בתחום מסוים זה אומר בדרך כלל שיש תחום א-ח-ר שמתאים לך. ולעיתים נכון להשקיע כדי להעלות את רף הבגרות או הפסיכומטרי כדי להתקבל.
    אבל הכי חשוב - הקושי שלך להחליט הוא הסתתרות מלגדול (מפחיד להיות ילדה גדולה) ולצמוח (מפחיד להיות באיזור חדש ולא מוכר). נסי להיות פחות דרמתית ופחות בפחד כי זה שואב את כל הכוחות שלך - והתחילי לקחת אחריות, כי לקחת אחריות זה דבר הכי מרתק ואיזור חדש זה כמו טיול והתנחלות בארץ חדשה.
    בהצלחה,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו