מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגשי נחיתותעעע15/07/2011
היי
אני סטודנטית, בחורה מוצלחת לכל הדעות, בכל 25 שנות חיי הצבתי מטרות ועמדתי בכולן אני נאה , או בסדר. מרבית חיי אני סובלת מרגשי נחיתות בטחוני העצמי לפחות לגבי המראה החיצוני הוא רעוע לגמרי, אני ניזונה מפידבקים של הסביבה, וכשאין כאלה מצב הרוח שלי נופל פלאים, אני חסרת ביטחון וכל סביבתי הקרובה מבחינה בזה מיד אך אינני יודעת איך להפסיק, איך לגרום לעצמי להתסכל במראה ולאהוב ללא תלות באחרים מה שאני רואה, איך לנסות להפסיק לשאוב מחמאות מסביבתי הקרובה ובאם לא הצלחתי להיות בדיכאון.
האם יש מקום לפנות לקואוצ'ר אני אובדת עצות, אני רוצה מאוד להתשתנות ולהנות מעצמי וכך בשאיפה יותר להנות מהחיים, האם הפתרון הוא בטיפול פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשי נחיתות - תגובה
גרשון מורג15/07/2011שלום רינת,
תודה שפנית אלינו.
כן, בהחלט תהליך של אימון אישי יכול להיות לעזר רב ולשנות את כל הפרדיגמות (תבניות החשיבה) שאת ציינת ושהיום מנהלות את חייך.
ועד שתכנסי לתהליך כזה, רק שימי לב איך את התחלת את ההודעה שלך, בטון ממש חיובי על עצמך, ואיך המשכת את ההודעה הזאת. והשאלה הגדולה הינה, איך היו נראים חייך לו היית מוותרת על החלק השני בהודעה?
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגשי נחיתות - תגובה
איציק יצקן16/07/2011רינת יקרה,
מה היית עושה למי שהיה מדבר אליך כפי את פונה לעצמך בחלק השני של הפנייה שלך? האם היית בורחת? אולי היית "מקסחת" אותו ומחזירה לו?
קחי את רינת של החלק הראשון של הפנייה שלך, רינת האוהבת את עצמה ומדברת על עצמה באופן חיובי ומולה הציבי את רינת של החלק השני במכתבך - רינת עם הדימוי העצמי הנמוך. נסי לתת לשתי הרינתיות האלה לשוחח זו עם זו. נהלי את הדיאלוג על גבי דף או בהקלטה עצמית, הקשיבי לדיאלוג הזה. מה את שומעת, את מי את אוהבת יותר על מי את מוותרת?
שתפי אותנו.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ביטחון
עעע18/07/2011לאחר שקראתי את תגובתכם, תודה רבה אגב על ההתיחסות המהירה! חשבתי על כך מספר ימים, פניתי מאחר והחלטתי לעשות שינוי בחיי , להפסיק להתרכז בשלילי ולחשוב רק חיובי תוך כדי הרגשתֿֿ ֿ/הפגנת ביטחון אמיתי בעצמי. זה אומנם הצליח כמה ימים והיה לי קשה לבצע את הדיאלוג עליו המלצת, וחשבתי שהנה כבר יש שיפור, וכמובן מבחן המציאות הגיע מיד, הגיעה לידי אופציה לעבודה שהחזות החיצונית חשובה מיד התחילו שוב רגשי הנחיתות והחוסר ביטחון, הבחורה שבימים האחרונים הסתכלה במראה והייתה שבעת רצון בחלקה התקפלה ובמקום התחלתי "לירות" על עצמי פגמים וחסרונות ובכלל כל זה בלי השוואה לסביבה, לשאלתך אם מישהו היה מדבר אלי באופן כזה כנראה שהייתי בורחת, סביר להניח שהייתי מרגישה שיש אמת בדבריו, כל השביעות רצון התנדפה לה.. העניין שזה כל הזמן חוסר חלילה אני מתעשתת וברגע האמת שוב מאבדת שליטה.
במידה ויש מקום לעזור אשמח לקבל עזרה ולקבוע פגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ביטחון - תגובה
גרשון מורג19/07/2011שוב שלום רינת,
אנו יודעים ששינויים הם מהדברים הקשים ביותר שהאדם מתמודד איתם. אבל את רואה עכשיו בעצמך שבמשך כמה ימים הצלחת לשנות את התדמית על עצמך. נכון, אחר כך חזרת לפרדיגמה הישנה, אבל לא לשכוח או לזלזל או להתייש: במשך כמה ימים אכן הצלחת!
שינוי מהותי כפי שאת רוצה (ונראה שאכן צריכה) לעבור איננו עניין של מה בכך ובוודאי לא עניין של "זבנג וגמרנו". מדובר בתהליך שאמור להוביל אותך לשינוי מהותי. זה לוקח זמן וזה לא נעשה במטה קסם.
כפי שאמרתי, אכן תהליך של אימון אישי יכול להיות לעזר רב, אבל עכשיו יש לך ביד הוכחה שהעניין אפשרי, אפילו אם עשית נסיון בעצמך ללא עזרה. וראוי שתדעי גם שלא כל אחד מסוגל לעשות מה שאת עשית. על זה מגיע לך כל הכבוד!
בלי להכיר אותך ורק מההתכתבות המאד מוגבלת הזו, נוצר הרושם שאת בחורה שיכולה בהחלט להתגבר על המצוקה הזאת בעזרת בעל מקצוע.
מאחל את כל ההצלחה,
גרשון.
נ.ב.: במקום הדיאלוג שהציע הקולגה שלי ושלא הצלחת לבצע, הייתי רוצה לשאול אותך ושתשיבי לעצמך (חשוב!) על השאלה הבאה: מה היית את אומרת לידידה שלך שבאה אליך ומספרת לך את הסיפור שאת סיפרת לנו על עצמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ביטחון - תגובה
איציק יצקן20/07/2011רינת יקרה,
את מתארת שהצלחת בנושא מסוים וזה משמח אותי מאוד אבל לא מפתיע אותי שכן אני יודע שהגישה הזאת עובדת.
עם זאת את מתארת מצב בו כאשר עמדת בפני ניסיון חדש - שוב עלו הדימויים העצמיים הלא טובים - ושיתקו אותך.
הניסוי שעשית עם עצמך הוא חלק מתוכנית רחבה קצת יותר ויהיה לא רציני מצדי לנסות לספר לך עליה בפורום הזה.
בואי נמשיך בשיחת טלפון.
בהצלחה ולהשתמע,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליאור01/09/2011היי רינת,
מה שלומך?
שמי טל ואני מאמנת אישית ומדריכה להעצמה אישית ובכלל לתהליכים ומסע אישי :)
הייתי שמחה להציע לך (ללא עלות וללא התחייבות) מפגש אישי
הכולל חוויה מעצימה תוך שימוש בקלפי מודעות :)
מה דעתך?
אם תרצי, את מוזמנת לפנות אלי :
[email protected]
באהבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ביטחון
ליגד גרנית24/07/2011הי לך,
מקווה שתגובתי תהיה עוד רלוונטית... אני מצטרפת לדעות של עמיתי למקצוע ורציתי להוסיף כמה דברים. מנסיוני כולנו סובלים מחוסר ביטחון זה או אחר בתחום מסויים.אין 100 אחוז ביטחון. עצם העובדה שאת מודעת לעקב אכילס שלך זה נפלא, כי את בעצם מבינה מה מעכב אותך בחיים ולכן יש לך נקודת התחלה טובה לשינוי. כשמטופלים שלי באים לעבוד על חוסר ביטחון אנחנו קודם בודקים מתי ואיפה זה בא לידי ביטוי ולמה. טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור לך להבין מה בעבר שלך גרם לך להיות כך אבל אין ספק שאימון יעזור לך ללמוד איך לחיות עם זה. מדובר בתהליך שצריך לעבור עם מטפל/מאמן טוב עצם התמיכה והליווי שתקבלי בתהליך כבר יחזקו אותך ויגרמו לך לאהוב את עצמך יותר, מה גם שבעבודה עם מטפל טוב תקבלי כלים להתמודדות. הכי חשוב שתהי סבלנית ותביני שניתן לשפר את המצב בזכות עבודה פנימית אישית, הדרכה ואמונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)