עיצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיצה
    רוית
    02/08/2011

שלום,
    אני בת 36, אמא לתינוק בן חודשיים. איני מסתדרת עם האב ועל כן גרה לבד.
    במהלך ההריון הבנתי כי האב ממנו הריתי וששמח מאוד על ההריון אינו בן זוג מתאים עבורי והבהרתי לו זאת בשלב מוקדם. למרות מורת רוחו שמרנו על קשר רופף במהלך ההריון וכיום הוא מגיע לראות את התינוק מידי שבוע. הוא לא מציע לשלם עבור הגידול למרות שעשה מחוות קטנות של מתנות שונות.
    אני שמחה מאד על הילד שקיבלתי אולם מצד שני חשה כישלון אישי כי אף פעם לא חשבתי שאחווה את כל החוויות של הריון, לידה וגידול ינוק לבד.
    אני אדם משכיל עם עבודה טובה חשה מעין עצבות על הבדידות. איני מרגישה כיצד אוכל לשנות את התחושה של האכזבה האישית מעצמי וכיצד אצליח ואולי להתחתן בעתיד....האם זה מגוחך לחשוב על זה עכשיו או בכלל? אשמח לקבל עיצה כיצד לעודד את עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיצה

הוספת תגובה

• עצה - תגובה

איציק יצקן
    03/08/2011

רוית יקרה,
    מזל טוב על התינוק בחייך.
    את מדברת על אב לא ראוי ועל תחושת אכזבה מעצמך אבל בעיקר את מדברת על תינוק שדורש א-מ-א. כדי להתחיל לתת פתרון למה שהצגת בואי נניח בצד לרגע את שאלת היחסים שלך עם אבי התינוק ונתמקד בשאלת ההורות ש-ל-ך. אני מציע לך קודם כל לראות את העולם ולו לרגע דרך עיניו של תינוקך: נכון, בדרך כלל באימון אנחנו אומרים "חישבי" קודם כל על עצמך, על רצונותייך ועל הגשמתך, אבל מכיון שהחלטת להביא תינוק משלך לעולם ובטח גם לטפל בו - אני מתרשם כי התינוק שלך הוא הדבר החשוב לך כאמא טרייה - ואני מרשה לעצמי להבין שהמטרה ש-ל-ך היא טובתו וכי הוא חלק מההגשמה ש-ל-ך. אם כן התינוק שלך דורש תשומת לב, חום, וחיבוק, וכל אלה מצריכים אנרגיות. מתוך מכתבך נראה כי ההתייחסות שלך לעצמך היא של אישה שאינה מרוצה מעצמה וממצבה. כעסים הם דבר זולל אנרגיות ולכן קודם כל עלייך להפסיק להתייחס אל עצמך ככישלון, ולהבין כי את מבורכת בדבר היקר ביותר. את אומרת שאת מצליחה בעבודה נסי להבין בינך לבין עצמך במה את מצליחה ויותר מכך - ל-מ-ה את מצליחה ותגלי שכאשר תהיי בעניין של גידול הילד - כל הכישרון שלך יתממש גם כאמא. בעצם את יכולה להעתיק את ההצלחה ואת האנרגיות ההן אל הטיפול בתינוקך.
    אנרגיות: זה שם המשחק כרגע. עם האנרגיות הללו תוכלי להתחיל תהליך של צמיחה כאמא, וכאשר תהיי פנויה לו תראי כמה אנרגיות הוא יכול להחזיר לך. לאחר שתתחזקי אפשר יהיה להמשיך בתהליך אימוני שיכניס לחיים שלך את האנשים והדברים שתגדירי כחשובים לך ויעזור לך לנהל את הזמן ואת החיים.
    אל תשכחי, את יודעת להצליח ובטוח שתצליחי גם בזה.
    בהצלחה,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה - תגובה

גרשון מורג
    03/08/2011

שלום רוית,
    אני מסכים באופן כללי עם הנאמר ע"י הקולגה שלי.
    הייתי רק רוצה להוסיף ולהדגיש שאת עברת ועוברת כרגע אולי המהפך הגדול ביותר בחיי אישה. לידה והפיכתה לאמא. וזה כולל שינויים פיזיולוגיים ורגשיים וגם שינוי מהותי, ממש מהפך, בסדר היום שלך ובסדר העדיפויות.
    בצורה מטאפורית אפשר להגיד שאת ב"זוגיות חדשה", עם התינוק שלך והוא אכן דורש ממך את כל תשומת הלב, האנרגיות, הטיפולים והמון אהבה ונתינה. כל זה, בנוסף ל"מהפכה" שמתרחשת בתוך תוכך.
    זה ממש לא הרגע לעסוק ולפתח תחושות של אשמה וכשלון ובמיוחד כאשר הם לא ממש מוצדקות.
    תני לתינוקך את כל המגיע לו. עוד מעט הוא יחזיר לך הכל בריבית דריבית עם חיוך ראשון של הכרה (אם עוד לא עשה זאת...). את כרגע יצרת את הדבר הכי מושלם ומתקדם במערכת החיים של היקום. מזל טוב ותהני מכל רגע. כבר יגיע הרגע לחשוב על דברים אחרים.
    באהבה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו