תואר שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תואר שני
    אלמוג
    14/08/2011

שלום, אני בת 27 ומתכננת כבר הרבה זמן להמשיך את הלימודים שלי במדעי הרוח ולעשות תואר שני. מצד אחד אני מאוד אוהבת ללמוד, והיה לי מעניין ומאתגר בתואר הראשון, ומצד שני אני כבר קרוב לשנה כמעט לא קוראת ספרים (סוג של עצלנות) - והרי אי אפשר לעשות תואר שני מחקרי בלי לקרוא.

מה דעתכם על הפרדוקס והאם יש לכם עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תואר שני

הוספת תגובה

• תואר שני - תגובה

איציק יצקן
    15/08/2011

אלמוג יקרה,
    את כותבת "אני עצלנית". אין דבר כזה עצלנות אבל דברייך מצביעים על כך שאת >חסרת אנרגיה< בקשר להאם ללמוד לתואר שני.
    אני מציע לך לבדוק את ה"למה?" למה את רוצה לעשות תואר שני? האם זה מעניין אותך באמת? האם את רוצה תואר בלבד ? וגם ל-מ-ה בכלל צריך להשקיע את הזמן הזה בתואר? האם לוחצים עליך? האם את רוצה לרצות מישהו? במילים אחרות - חפשי את המשמעות של הדברים. אם לא תמצאי - אל תעשי תואר. אם תמצאי - ברור שזה מה שיוסיף לך אנרגיות.
    שתפי אותנו בתוצאות אליהן הגעת.
    בהצלחה,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לאיציק ושאלה

אלמוג
    24/08/2011

היי איציק, תודה על התשובה. לגבי שאלותיך -

כן, זה מעניין אותי באמת. אני לא רוצה תואר בלבד, אלא אני רוצה לאתגר את עצמי מבחינה אינטלקטואלית ולהקיף את עצמי באנשים שיהיה מעניין לדבר איתם.

אף אחד לא לוחץ עליי לעשות תואר שני, ואני גם לא מנסה לרצות אף אחד. להיפך, ההורים שלי לא מעריכים השכלה לשם השכלה, וגם מהתואר הראשון שלי (פילוסופיה) הם לא היו מרוצים. אני רוצה לעשות תואר שני עבורי בלבד.

על השאלה "למה בכלל צריך להשקיע את הזמן הזה בתואר" אענה לך בשאלה משלי: למה בכלל צריך להשקיע את הזמן בלגדל ילדים? האם היית שואל אותי את אותה שאלה לו הייתי אומרת שאני מתלבבטת אם להרות?

בקיצור, זו נראית לי כמו השקעת הזמן הכי מוצלחת. ועכשיו מה עושים עם בעיית הקריאה ועם העצלנות שלי?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לאיציק ושאלה - תגובה

איציק יצקן
    28/08/2011

אלמוג יקרה,
    כן, גם לו היית אומרת לי כי את מתלבטת האם להרות הייתי שואל אותך את שאלת ה"למה?" (למה זה משמעותי לך).
    בעניין הלימודים - טוב ענית על כך שאינך רוצה לרצות איש וזה אומר שאת פועלת מתוך מקום עצמאי. עם זאת עדיין לא ענית לי ממש על ה"למה?" ואני קורא לך לבדוק לעומק ל-מ-ה את כ-ן רוצה ללמוד ולהוציא תואר. גלי את ה"למה" וזה ייתן לך כוח.
    במידה ותהיי שלמה עם ה"למה" אבל עדיין לא תרגישי "עצלנית" ניגש לבדיקה נוספת.
    בהצלחה,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו