לחזיר את הבטחון- תעזרו לי בבקשה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחזיר את הבטחון- תעזרו לי בבקשה...
    מיכל
    29/08/2011

שלום, אני כותבת כי אני כבר אובדת עצות.
    אני בחורה צעירה בשנטת ה 20 יוצאת עם בחור שמבוגר ממני ב6 שנים, אנחנו יוצאים כמעט 4 חודשים.
    לפני שהתחלנו לצאת היינו ידידים טובים, כלומר רק בהתכתבות.
    התחלנו לצאת בהפתעה כלומר לא היה מתוכנן ומפגישה אחת זה זרם לעוד פגישות.
    באופן כללי אני בחורה שחוותה טראומת ילדות בקשר עם גברים, אבא שלי נטש אותי בגיל מאוד צעיר, היה מופיע ונעלם, פעם אחרונה שהתראינו הייתה לפי כמעט 15 שנה. לא היה לי בטחון עצמי אף פעם, הייתי חושבת שאני לא יפה ולא מוצלחת. בגיל מסויים לקחתי את עצמי בידיים, התחלתי להיות מצטיינת השכבה, התחלתי לעשות תואר שאותו אני אוטוטו מסיימת. בקשר לגברים אני התאהבתי פעמיים חזק, האחד היה אובססיבי איתי ועשה לי את המוות ואילו השני פשוט אכזב אותי נורא. הבחור שאני יוצאת איתו כיום בסך הכל בחור טוב, עושה בשבילי הכל, אני נורא נהנית איתו אבל בחודש האחרון נהיה לי פחד לאבד אותו, למרות שאין סימנים לכך. אני נכנסת לסרטים מכל דבר שהוא עושה, ומגיעה למצב שבו כל הגוף שלי רועד ואני בוכה כשאני בבית עם אימי ועם חברותיי. פתחתי בפניו את הלב שלי, וכך הוא עשה גם. הבעיה היא שכמה שהוא לא אומר לי שטוב לו איתי אני פשוט לא מאמינה, אני אומנם לא אומרת לו את זה, אבל שואלת המון, כשהוא לא מתקשר אני משתגעת ולעיתים ממש יוצאת עליו, למזלי עד היום הוא לא נתן לזה חשיבות, ואילו היום הוא אמר לי "תפסיקי להתלונן זה מתחיל להימאס את לא מעריכה כלום" הוא ביקש ממני שאני אפסיק, הבטחתי לו שאני אפסיק כי אני באמת לא רוצה יותר לעשות את זה, אני מפחדת שהוא יקום וילך כי עוד אכזבה אני לא מסוגלת לעבור, למדתי להיות אופטימית וזה מה שמשך אותו אליי, הוא אוהב את הצורה שבה אני מסתכלת על החיים והיום אני איבדתי את הבטחון שלי, אני לא מסוגלת לחשוב בבהירות, אני פשוט אחוזת אימה שגם הוא ילך, הוא מכיר את הסיפור על אבא שלי ואומר לי שטוב לו איתי והוא מאושר, מפריע לו ובצדק שאני לא מאמינה עד הסוף. אני שותה תרופות הרגעה מאחוריי גבו על מנת להסתיר את מה שעובר עליי אבל זה לא עוזר. הסביבה שלי אומרת לי לקחת את עצמי בידיים אבל אני לא מסוגלת, אני מראה לו את רגשותייי ללא סוף ואילו הוא לא תמיד עושה זאת, כשהוא לא עונה להודעה או לשיחה אני ישר משתגעת בתוכי, לא מליחה להעסיק את עצמי ולעבוד, הכל רועד לי. מה הייתם ממליצים לי לעשות חוץ מטיפול פסיכולוגי שזה משהו שאני לא אוכל לעמוד בו מבחינה כספית... איך לחזור לאותה בחורה עם בטחון שהעיפה אלפי מחזרים? איך להחזיר לחיי את האופטימיות שאבדה לי? איך לתת לו להבין שאני אותה אחת שבה הוא התאהב?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחזיר את הבטחון- תעזרו לי בבקשה... - תגובה

גרשון מורג
    29/08/2011

מיכל יקרה,
    תודה שפנית אלינו.

בפנייתך את מעלה סידרה של תיאורים שכל אחד מהם ראוי להתייחסות מיוחדת, אך לא נוכל לעשות זאת כאן, כמובן.
    נראה שהתיאור המרכזי בהודעתך נוגע לחרדת נטישה וזה כשלעצמו ראוי לטיפול פרטני, למרות שבנפש הכל קשור לכל.

לפי מה שאת מתארת הייתי אומר שאת זקוקה לעזרה חיצונית ויתכן שתהליך של אימון אישי יוכל להיות לך לעזר רב ואני ממליץ, למרות הקושי הכלכלי שאת מציינת, לנסות להציב את נושא העזרה במקום גבוה בסולם העדיפויות שלך, מכיוון שנראה שחשיבותו כרגע רבה ביותר במערך החיים שלך.

לסיום, עצה קטנה (לא באה במקום העזרה הנ"ל): הדאגה כרגע מוצבת במרכז חייך והיא שולטת בך.
    אני מגדיר "דאגה" כ "קטסטרופה מדומיינת". מה זאת אומרת? אנו מדמיינים לעצמנו איזושהי "קטסטרופה" שעוד לא קרתה ואולי אפילו אין סיכוי שתתרחש ומשתמשים בדמיון הזה על מנת להפחיד את עצמנו!!!
    תהי מודעת שזה מה שאת עושה. את משתמשת בדמיון שלך על מנת להפחיד את עצמך ואם תצילחי להבהיר לעצמך בזמן התפרצות הדאגה שהכל "קטסטרופה מדומיינת" אולי תצליחי להחזיר את השליטה אליך ולהשתחרר מהדאגה.

בהצלחה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזיר את הבטחון- תעזרו לי בבקשה... - תגובה

איציק יצקן
    29/08/2011

מיכל יקרה,
    בנוסף ובחיזוק לדברי עמיתי - תקראי שוב את מה שכתבת בעצמך ותוכלי לראות בקלות את איכות הדיאלוג שלך עם עצמך. שאלי את עצמך:
    האם יש משהו שגרוע יותר מאשר מערכת היחסים ה-ז-א-ת שלך עם ע-צ-מ-ך?
    לחשש שלך מכך שבן הזוג שלך יעזוב אותך יש סיכוי להיות נבואה שמגשימה את עצמה ומשום כך הדאגה הזאת שלך היא הדבר הכי מפחיד שיש לשנות ואותה עצמה צריך לסלק.

דרך ההיגיון הזה תביני שיותר מאשר שיפור היחסים שלך עם חברך האוהב - עלייך למצוא דרך לשפר את מערכת היחסים שלך עם עצמך.

הבשורה היא ששיפור היחסים שלנו עם עצמנו הוא הדבר היותר קל עבורנו. לאימון יש המון כלים לכך וההשקעה משתלמת. האימו יחבר אותך להרגלי ההצלחה שלך מן העבר. יש לך בחיים דוגמאות טובות איך להגיע להישגים - להיות מצטיינת שכבה זה רק אחד הדברים שהשגת.

בהצלחה,

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו