מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי דימוי גוף נמוך?שלומי01/09/2011
אוקיי אז הבעיה שלי היא ,שאני לא סגור אם הבעיה היא דימוי גוף נמוך או בעיה אחרת.
אז ככה,זה קרה לי בגיל 11 בערך הייתי ילד חברותי עם בטחון עצמי גבוה ומלא חברים ,ויום אחד כשהגעתי לכיתה בבוקר כמו כל יום,פתאום אנשים מסתכלים עליי ומתחילים להתפוצץ מצחוק,לא הבנתי כלכך מה הולך ,התחלתי סתם לדבר עם איזו מישהי שישבה לידי ובאמצע שאני מדבר איתה היא מתחילה לצחוק,מהרגע הזה זה רק הלך והחמירהרגשתי שאני מת מפחד וכולי רועד ,ישבתי וחשבתי להם הם צוחקים וחשבתי שאולי שכשאני מפחד ורועד יש כמו תיקים כאלה על הפנים ובגלל זה כולם צוחקים עליי,העניין הוא שאף אחד לא אמר לי למה צוחקים עליי וזה הלך והתפתח ובכל מיני מקומות הייתי שם לב שאנשים היו פתאום מסתובבים לכוון שלי ומתחילים לצחוק,העניין הוא כזה שהיום אני כבר בן 20 ,אני חייל, עברתי איזשהו תהליך עם עצמי אני יודע שהם כנראה צחקו על דברים אחרים אבל זה עדיין לא עוזר לי,עדיין כל פעם שאנשים מסתכלים עליי אני נכנס לחרדה שקשה לי להשתחרר ממנה ופתאום שוב פעם מתחילות לרוץ לי בראש מחשבות כמו "שוב פעם אנשים צוחקים עלייך בגלל שייש לך תיקים" .כמו שאמרתי היום הבנתי שכנראה צחקו עליי בגלל שאולי הייתי בשוק ובלחץ כל פעם שהייתי בסיטואציה חברתית וזה משך תשומת לב,אבל עדיין אני לא מרגיש בטוח בעצמי ושאולי בכאל זאת יש אצלי משהו לא בסדר שאנשים יכולים לצחוק עליי בגלל זה,אולי שיתחילו לי תיקים או כל מיני דברים, עכשיו אני חייב לציין שאני יודע שאין לי שום תיקים ואני בריא והכל אבל זה עדיין לא עוזר לי כי גם אם קיים סיכוי של 0.0001% שכן יש לי משהוא אז זה עדיין לא טוב לי וזה מוריד לי את הבטחון העצמי שלי.
אז מה לדעתך יש לי ואיך אני מטפל בזה,אני גם חייב לציין שאני לי יותר מדיי כסף לשפוך על עצמי אז אני צריך משהו שיעזור לי בוודאות מבלי שאני יבזבז מלא כסף על ניסויים של איך אני מטפל בעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי דימוי גוף נמוך? - תגובה
איציק יצקן04/09/2011שלומי יקירי,
אענה לך בקצרה: אתה מספר המון על מה שאחרים ראו או לא ראו, אבל השאלה העיקרית היא מה א-ת-ה רואה, או נכון יותר א-י-ך אתה רואה את עצמך.
אתה יכול להבין מזה שכל העבודה שלך היא פנימית.
יש שיטה מעולה המלמדות אדם לפתח דיאלוג פנימי פורה ומחזק אשר בסופו ישאר הדימוי העצמי שלו מיותר.
זה משתלם מכל הבחינות: ראשית מבחינת ההוויה הפנימית - גירוש הסבל שלך מתוכך ואפשרות לצבור אנרגיות, שנית לימוד הדיאלוג הפנימי מחבר אותך לדיאלוגים מוצלחים עם הסובבים אותך וזה עצמו מתכון להגשמת רוב המשאלות בחיים.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)