מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לעזור לבן שלי?אמא10/09/2011
שלום רב,
אני רוצה להעלות בעיה שלי עם בני בן ה22.
ביסודי ובגן היה מדובר בילד חכם, מעורה חברתית, אפילו ניתן לומר מנהיג חברתי ממש. החל מהמעבר שלחטיבת הביניים משהו השתבש. גם החל תהליך פרידה ממשית שלי מאביו עד לגירושים שחלו בתקופת התיכון שלו.
ה"מנהיג החברתי" נעלם, גם הילד החכם עם הציונים הגבוהים נעלם, נשאר רק ילד שהתנער מכל מסגרת חברתית- לימודית- חינוכית מעליו שביקש לעזוב אותו בשקט. עם השנים הגיעו הברזות רבות שלו מבית הספר, עד כך ששום תחנונים מצידי ומצד אביו לא עזרו והוא סולק מבית הספר בסוף כיתה י"א.
מאז היום הפך ללילה, והלילה ליום. לא הייתה שום עשיה מצידו או התנהלות אפילו בבית. הוא הסתגר בחדרו שעות מול המחשב, הטלויזיה, הסיגריות.
את שירותו הצבאי הוא נאלץ לעשות ,אך גם אז פיברק גימלים מזוייפים (שאגב עליהם נשפט ונענש) ועשה כל שביכולתו לסיים את השירות הצבאי. לאחר שהשתחרר עבד מעט במפעל (גם זאת לאחר תחנונים רבים) ובהתרסה יום אחד עזב את המפעל וחזר לשגרה המוכרת שלו: החדר שלו בלבד (אפילו לסלון הוא לא יוצא),חברים מבקרים אותו מדיי פעם (הוא לא טורח לצאת לבקר אותם), בלילה הוא ער בבוקר הוא ישן כמו שציינתי קודם.
הילד שלי מדאיג אותי. אין יום שאני לא מנסה לדבר איתו, בצחוק או ברצינות, בצורה ישירה או עקיפה, אני שואלת אותו מה הוא רוצה לעשות בחיים שלו- והוא לא יודע. לא רוצה לעשות כלום, להשאר ככה. גם אביו ניסה כמה פעמים ללא הצלחה.
גם אחותו הגדולה, ודודים וחברים- את כולם הוא מנער מעליו בתירוץ שהוא יודע מה הוא עושה, וזה מה שהוא רוצה לעשות.
יש פה כבר בעיה שנרקמת כמה שנים. בחור שמפחד ליצור קשרים, להיות באיזו תקשורת עם אנשים, לצאת החוצה, למצוא את עצמו, מה שהוא אוהב, לצאת עם בחורות, להכיר עולם. בחור שאפילו לא מוכן לרדת להוציא את הכלבה או לזרוק את הזבל ומוצא חמימות בעולם המוכר שהוא בנה לעצמו ששונה לגמריי מהמציאות שאנו חיים בה.
אני מאוד רוצה לעזור לבני ולא יודעת איך. אני אוהבת אותו וזה שובר אותי לדעת שאני לא יכולה לעזור לו, לא מצליחה.
בעבר הוא טופל ע"י פסיכולוגים, מה שנחל הפסד גדול בגלל אביו שהחליט להפסיק את הטיפול דווקא לאחר שהיה שיפור מסויים במצבו, ובפעם נוספת הוא טופל אצל פסיכולוג שלצערי ידע לבקש כסף,אך לא ידע לתת את העזרה הרצויה עבורו.
כל זאת יצר הסתייגות גדולה מצדו של בני לקבלת איזו עזרה- בין אם זה פסיכולוג או קואצ'ר- הוא לא מוכן לשמוע על כך אפילו, לכן אם יהיה מדובר בדמות מקצועית, יהיה עליה להגיע אלינו הביתה למתן הטיפול (הוא כמובן שלא יסכים לצאת).
אשמח לקבל עצה ואפילו המלצה על אנשי מקצוע שיוכלו לעזור לטפל במצב זה. (אנו מתגוררים בחיפה).
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לבן שלי? - תגובה
גרשון מורג10/09/2011שלום לך,
תודה שפנית אלינו.
קראתי בעיון רב את מה שאת כתבת ואני יכול להבין את דאגתך לבנך ובוודאי גם את מה שהמצב המתואר עושה בכלל לחייך.
אני מבין ומאמין, לפי מה שאת מתארת, שבנך זקוק לעזרה מקצועית. אך כמובן לא ניתן יהיה להגיש לו עזרה אם הוא מסרב לקבל אותה או שאין בו שום מוטיבציה כרגע לצאת מהעולם שיצר לעצמו. כל עזרה נפשית מבוססת על כך שהמקבל את העזרה לפחות מוכן לנסות להעזר בה.
אך המצב שונה בתכלית לגביך ואני חושב שאם את רוצה לעזור לבנך לצאת ממצבו, ראשית את חייבת להעזר בעצמך בבעל מקצוע שיעצים אותך, יחקור ביחד איתך את היחסים ביניכם, ויעזור לך להתחזק ואולי לשנות כיוון ותבניות חשיבה שיעזרו לך להתמודד עם המצב ובעקבות זה תוכלי לעזור לבנך לשנות כיוון בהתנהלותו.
את חייבת לדאוג לעצמך ראשית כל. אולי זה נשמע לך "אנוכי" אבל זה נראה לי הדבר הנכון ביותר לעשות, דווקא ע"מ לעזור לבנך.
אימון אישי יכול בהחלט לעזור בכך. לצערי אינני מכיר מאמן/ת באיזור חיפה שיכול אני להמליץ לך עליו/ה. אני ממליץ לך לחפש באיזור מגוריך מאמן/ת המתמחה במערכות יחסים.
בדרך כלל, שיחת היכרות ראשונית היא ללא תשלום ואת יכולה לפגוש כמה מאמנים עד שתמצאי את המתאים לך.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לעזור לבן שלי? - תגובה
איציק יצקן10/09/2011אמא יקרה,
ראשית אני מסכים עם דעתו של עמיתי גרשון כי את צריכה לדאוג קודם כל להעצמה של עצמך כי משם תתחיל העזרה האמיתית. את נשמעת מודאגת מאוד וזה מובן: העצמה כזאת לעצמך (על-ידי מאמן או פסיכולוג) תעזור לך קודם כל להחליף את הדאגה באחריות .
אני חושב שהבשורה הטובה היא שיש לו חברים שבאים לבקרו - מה שמחבר אותו לעולם החיצוני. חשוב לדעת מיהם חבריו כדי להבין מי הוא ומה תחמי העניין שלו ומה אולי יכול להוציא אותו מהחדר שלו.
דרך עבודה על הביטחון שלך תוכלי להתחזק וגם לעמוד מולו לא רק כאמא דואגת אלא כמי שיש לה חיים משלה ואשר ראויה לימים (וללילות) טובים יותר. אמא שלומדת מה הערכים שלה עצמה ומה הערכים שהיא רוצה להעניק לבנה. אמא שיכולה גם לעמוד מול בנה ולומר לו: מספיק זה מספיק!" אתה חי כאן, אוכל ושותה - אז נהג לפי הערכים שהבית הזה מציב ובהם קודם כל תקשורת ויצירה.
כך יעבוד עימך מאמן ומשם יתחיל להיפרם הפלונטר הזה.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)