מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לגשרון מורג
רינת19/09/2011אתה יודע מה ?!! אתה צודק< ?!!! נראה לי כבר מספיק בילבלתי לעצמי את השכל עם כל העניין . והפעם אני באמת הולכת לעשות לשם שינוי משהו שאני אוהבת .
ולא יקשיב לאף אחד אלא רק לעצמי .
אני יקח את הסיכון .כמו שאומרים מתרגום מרוסית מי שלא מסתכן לא שותה שמפניה !
תודה רבה
תבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירה
רינת22/09/2011יש משהו בדברייך ובצדק .
אכן אני חשבתי על כל מה שאת אמרת , שכביכול צעירה בת 24 ועדיין לא יודעת מה היא רוצה בחיים שלה , חוותה המון ירידות מאשר עליות .אני יהיה הכי לא כנה בעולם עם אני יענה לך שהסיבה שכביכול בחרתי אימון אישי היא כי לא דרוש לזה תואר או לימודים אינם ארוכים . אבל אני יגיד לך דבר אחש שאני מאוד מאמינה בו , שלא בהכרח אדם עם תואר למשהו ספציפי ועם לימודים ממושכים הוא יהיה מאמן טוב ונאמן למטופליו .
אני יסביר לך מה אני חושבת ככה - הסיבה היא שדווקא האנשים שהם כל כך מתוסבכים בחיים שלהם ,וחוו את זה על גופם באמת יכולים לעזור לאנשים אחרים להתמודד עם הבעיות שלהם . סך הכל לדעתי אימון אישי זה משהו שדורש ניסיון חיים ויכולת להתאמן גם על עצמך כמובן . אני לא רוצה לזלזל כמובן אבל המון רופאים , פסיכולוגיים , או אנשים מקצוע אחרים שלמדו לתואר ראשון או שני , לא צריכים להיות במקום העבודה שלהם ,למרות הלימודים הקשים שהם עברו . אני מקווה שהבנת בזה את כוונתי .
ואני לא אמרתי שאני בהכחר לאחר לימוד אימון אישי ייקח את זה כמקצוע ,אני הולכת ללמוד את זה בתקווה שזה ידחוף אותי לשקום ולשנות ועם השינוי שלי להראות לאנשים אחרים כמוני שזה אפשרי .
ודבר אחד אני מאמינה בו שכביכול לעסוק במקצוע כזה זה צריך להיות טמון באנשים ף הרצון לעזור גם לאחרים .והמטרה שלי היא לא להרוויח מזה כסף זה כרגע .
עם יש לך דעות נוספות , או את לא מסכימה איתי אני ישמח לשמוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה עבור אימון אישירינת18/09/2011
שלום לכם ,
אולי השאלה שלכם תשמע קצת מוזרה , אבל החלטתי הכל מקרה לשאול .
אני כרגע בהתלבטויות מה ללמוד ואיך להמשיך את החיים הלאה .
אני מאוד מתעניינת בקורס של אימון אישי , אני רואה את עצמי כמתאימה להיות מאמנת כי אני נורא אוהבת את זה , ועד עכשיו לא מצאתי את עצמי בכישורים מיוחדים , חוץ מאלה . תמיד אנשים באו אליי לייעוץ ונורא קשובים לי .
עכשיו שאלתי אליכם בתור אנשי מקצוע
מה צריך כדאי להיות מאמנת אישית ?
העם לאחר הקורס ניתן למצוא בזה עבודה בחוץ , או שזה יותר שואף ללהיות אצמעית?
אני נורא רוצה ללמוד את זה , אבל לא יודעת לאן ללכת עם זה הלאה .
אני נורא יודה לכם עם תענו לי , אפילו שזה לא קשור לפורום ,ותתנו לי כמה טיפים .
דעתכם חשובה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה עבור אימון אישי - תגובה
איציק יצקן18/09/2011רינת יקרה,
שאלה טובה. התשובה היא כן. לכי ולמדי להיות מאמנת ויפה שעה אחת קודם. אבל ראשית חשוב שתעברי בעצמך אימון. אמנם בכל הקורסים שאני מכיר האימון האישי הוא חלק מקורס המאמנים אבל אם עדיין לא עברת אימון אני מציע לך לטעום כמה מפגשים לפני שאת פונה לעבור קורס מאמנים. ההשקעה משתלמת ביותר.
עכשיו אנסה להסביר לך למה התשובה שלי הייתה מהירה ונחרצת: כי אימון זה הרבה יותר מאשר רק לקבל אנשים ולעבוד איתם על התפתחות. להיות מאמנת זה לסגל ראיית עולם והרגלים חדשים אל מול הזולת. ללמוד לקחת אחריות ולהביט קודם כל על עצמך בעיניים של אדם שיכול לעשות שינויים בחיים וכמובן שמתוך ראיית העולם הזאת הכל נפתח: את מפתחת סמכות ואת מגיעה להישגים. את לומדת לעשות שינוי ומתוך האמונה ששינוי זה דבר אפשרי - את מקבלת מהזולת תגובות חדשות ונוחות וגם מאפשרת לזולת להשתנות לטובה ולהגיע להישגים ולאיכות חיים.
אז גם אם בסוף לא תמצאי "עבודה" בתחום האימון - עדיין הירווחת המון: למצוא עצמך סמכותית ובעלת הישגים מול בן-הזוג שלך, מול ההורים, מול חברים או ילדים וכמובן לסגל לעצמך התנהגות של מנהיגה מול העובדים שלך (או שיהיו לך) וגם... מול הבוסים בעבודה. והכ יחשוב - כמובן לדעת מה מתאים לך. היום מקובל להעביר קורסי מאמים לכל בעל עמדה וסמכות: ממנהלי בתי ספר ומפעלים ועד למנהלי עבודה ומנהלים זוטרים וזאת השקעה טובה.
יש לא מעט בתי ספר ראויים למאמנים אך אני מנוע מלהמליץ לך על בית ספר כשלהו מעל דפי האתר הזה.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מכל הלב
רינת18/09/2011תודה רבה לך על תשובתך .
היה מאוד חשוב לי לשמוע הצעה של אדם עם ניסיון .
סביר להניח שאני באמת ילך על הקוס הזה (כפי שאמרת ללא קשר למקצוע)
אלא אפילו על מנת לעבוד על עצמי , ולפתח לעצמי השפקת עולם אחרת .
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לאיציק לגבי סמכותיות ומנהיגות
שירה22/09/2011אתה מדבר על סמכותיות ועל מנהיגות מול עובדים שכפופים לך, ואני שואלת - מדוע אתה חושב שהתפיסה ההירכית הזו של מנהיג מול מונהג ושל בעל סמכות מול מישהו שנשמע לסמכותו הופכת את האינטרקציה שלך עם אנשים לטובה יותר?
האם החלוקה ההיררכית הזו הופכת את העולם למקום טוב יותר?
האם הניסיון שלך להנהיג ולהיות סמכותי לא מעורר אנטגוניזם בקרב מי שלא רוצה שינהיגו אותו ובקרב מי שרוצה שתתייחס אליו כאל שווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לאיציק לגבי סמכותיות ומנהיגות - תגובה
איציק יצקן22/09/2011שירה יקרה,
להיות מנהל זאת אחריות שלא כל אחד יכול לקחת על עצמו ולא כל אחד רוצה. ראי את האנשים שהקימו מפעל מהגדולים בעולם ולוקחים מישהו אחר לנהל אותו. אבל מי שמנהל הוא חיוני. זה לא שמישהו טוב מהאחר אלא שיש מי שיכול לרכז מידע ואחר לרכז משאבי אנוש ואחר מתווה דרך ומעל אלה יש את זה שמרכז את העסק - והוא המנכ"ל.
בבקשה אל תבלבלי בין סמכות ומנהיגות לבין עריצות ושלטון מתוך מנועי הפחדה: יש מקומות שסובלים מ"ניהול" שרירותי והמנהלים שנוהגים בשרירות לב הם בדרך כלל לא מתאימים לנהל ולכן הם מתנהגים מול העובדים שלהם ללא קשב וללא סמכות.
על העובד לנסות לשנות את מקומו ואת יחסיו עם המנהל ועד כמה שזה נשמע מוזר - העובד יכול להוציא מהמנהל שלו את ההתייחסות הנכונה בדרך ליחסים טובים ובכך גם להועיל לארגון בו הם עובדים. לא שזה התפקיד של עובד אבל כן, את יכולה ליצור את המציאות שלך גם מול הבוס שלך.
אני מקווה שעניתי לך על השאלה.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה עבור אימון אישי - תגובה
גרשון מורג18/09/2011שלום רינת,
תודה שפנית אלינו.
בהמשך למה שכתב הקולגה שלי, כמה הבהרות פרקטיות לשאלותיך:
א) אימון זה מקצוע נהדר ומלא אתגרים וסיפוקים, אך יש להבהיר שהיום השוק מוצף במאמנים ולא כולם מצליחים למצוא במקצוע פרנסה בכבוד. יש כאלה שבהחלט כן מצליחים אך יש גם לא מעטים שמתקשים לשרוד כלכלית.
ב) 99% מהמאמנים עצמאיים. האפשרויות לעבוד כמאמן שכיר מוגבלות ביותר.
ג) אם את הולכת ללמוד אימון, כדאי לעשות זאת בהשקעה רצינית. לטעמי אין לבחור בבי"ס לאימון שתוכנית הלימודים נופלת מלפחות 250 שעות לימוד.
ד) כל תכנית לימוד רצינית תכלול בתוכה גם תהליך אימוני של הלומד, בד"כ ע"י בוגרים מובחרים של ביה"ס.
ה) מומלץ ביותר לעבור דרך כמה בתי-ספר ולהתרשם אישית לפני כל החלטה.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגרשון מורג
רינת19/09/2011תודה לך על תשובה עניינית .
אני אכן בדילמה על כך , מה לעשות . פשוט זה נראה לי מצד אחד הכי מתאים לי לאופי .
והכי חשוב משהו שאני בטוחה שאני מאוד ייהנה בו כעיסוק .
אבל יש לי קצת ספקות לגבי הקורס הזה .
אני יסביר לך עם תוכל לעזור לי אני ישמח .
אני בת 24 עוד חודש , עד עכשיו לא באמת התעניינתי במשהו , והייתי מאוד מתוסכלת מזה שאני לא יכולה למצוא את עצמי .
השלמתי בגרויות ועזבתי את הלימודים באמצע , אני חייבת לציין שאני לא כל כך אוהבת ללמוד .
בגלל זה גם לא הלכתי ללמוד לתואר , כי תמיד יש לי את הפחד הזה של ללא הצלחה .
אז כביכול כמישהיו רוצה להיות מאמנת אישית , אני מעריכה מכיוון שזה מקצוע שהוא יותר אצמעי אז חשוב להאמין קודם בעצמך .
מה שאני כן מאמינה שמילדות כולם דוחפים אותי למקצוע שבו דרוש לעבוד עם אנשים , או עובדת סוציאלית או פסיכולוגית .שזה דבר היחידי שבאמת מעניין אותי .
אני באמת בשבל שאני כבר רוצה להחליט מה אני באמת רוצה וללכת עם זה .
לכן אני הגעתי מלחכתיחלה למסקנה ללמוד את זה , כי בחודש האחרון אני נמצאת המון בפרומים שונים , מייעצת לאנשים ומאוד נהנית מזה.אבל עדיין כפי שאמרת ש 99% אחוז אם אצמעים .אז פה באמת יש פחד לכשלון , כי אני רוצה את זה כמקצוע
וכפי שאתה יודע הקורס לא זול (הכוונה היא שהייתי עושה את זה בישביל עצמי, אבל לצערי המצב הכלכלי לא נותן )
אז אני בתסביכים אם ללמוד הנהלת חשבונאות (משהו שאני לא כל כך אוהבת )אבל מכיוון שזה הולך בשוק היום , ותמיד אני יוכל למצוא עיסוק בזה , וזה שנה של לימודים שאני ישרוד .
ופתאום בא לי לראש הקאוצ'ינג . אני מתכננת להוציא כסף ממענק לכן כרגע יכולה להרשות לעצמי קורס אחד .
מה אתה ממליץ לי ?!
אני יודעת שזה לא קשור לפורום , אבל אני בתסכול של למצוא את עצמי ולהתחיל ממשהו וסוף סוף באמת להצליח . וצריכה דעה של איש מקצוע .
תודה רבהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגרשון מורג - תגובה
גרשון מורג19/09/2011רינת יקרה,
אני אבגוד במקצוע וביושרה שלי אם אני אגיד לך מה לעשות על סמך ההתכתבות הקצרה הזאת ביננו. זה יהיה פשוט בלתי אחראי.
אני רק יכול להציע לך כמה אופציות:
א) ללכת ולעבור אבחון מקצועי, בו תוכלי לקבל מושג (אולי אפילו חיזוק) מה התחום המקצועי המתאים לך באופן כללי. זה לא תמיד מדויק, אבל לעתים עוזר.
ב) לעבור אימון אישי בנסיון למצוא לעצמך תשובה יותר מבוססת לשאלותיך. או
ג) לשאול את הבטן שלך כי שם התשובה האמיתית. ללכת לכיוון שהבטן שלך אומרת לך: שאת זה את אוהבת ומזה תהני ויהיה לך סיפוק. לעבוד בדבר שאת לא אוהבת זה עונש לא רצוי, לעומת זה להצליח להתפרנס מהתחביב שלך זו מתנה.
דרך אגב, מי שלא לוקח סיכון, גם לא מקבל סיכוי.
בהצלחה, יקירתי!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירה22/09/2011עם כל הכבוד לתשובות הטובות שקיבלת כאן, אני תוהה איך צעירה בת 24, שמודה ש"עד עכשיו לא באמת התעניינתי במשהו" עזבה את הלימודים באמצע ולא אוהבת ללמוד - תאמן אנשים אחרים.
אני שואלת בכנות, האם את לא חושבת שמשהו כאן מוזר?
כדי להיות פסיכולוג ועובדת סוציאלי דורש תואר, אבל ללמוד אימון/קואצ'ינג כל אחד יכול. זו הסיבה שאת בכלל חושבת על זה, נכון?
ועוד שאלה - כמי שעד עכשיו לא באמת התעניינה במשהו, איזה ערך מוסף יש לך להציע לאנשים? אולי כדאי קודם כל להכניס דברים פנימה ורק אח"כ להוציא החוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
איציק יצקן22/09/2011יקירתי,
מאמן מוצלח הוא איש שלמד דברים במקצועו והתנסה בהם ואז קיבל את הכלים של הקואוצ'ינג כדי להשביח את התקשורת שלו עם האנשים אותם הוא הולך ללוות להצלחה ולהעניק להם כלים להתפתחות ולעשייה. והכלים הם אותם כלים בכל תחום.
אימון הוא לא רק מקצוע אלא שפה ואמצעי ליצירת יחסים ולהשבחתם.
היכנסי לתהליך אימוני ותביני שאי אפשר להטעות אנשים כי אימון אמור להביא לתוצאות ואם אין תוצאות אזי אין המתאמן יכול להמשיך.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה המשך תגובה
רינת22/09/2011ובנוגע לערך מוסף שיש לי להציע לאנשים אחרים ?? תוכלי להסביר לי מה היא הכוונה שלך .
העם את רואה כיום שרוב האנשים המוצלחים הם אלה שלמדו לתואר ? או הלכו תמיד בחיים שלהם בדרך הישירה ללא טעיות ??
למען האמת אני רוצה להגיד לך שאני יהיה יותר בטוחה במאמן שהיה לו מין חוויה בחיים ,חוויה לא מוצלחת והוא הצליח אצמעית למצוא פתרון והחליט שקם ומשנה ועבדך על זה , ויש תוצאות .
מאשר למאמן שיש לו שני תארים וידע במקצועות הקודמים שהחליט לקחת את האימון האישי למשל כמקצוע משני , כי בהחלט זה יוסיף לו הרבה למשכורת.
וחוץ ללימודים ישדבר שנקא ניסיון חיים , שאני יותר מאמינה בו , .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)