התמודדות עם בוס בעל אישיות מסוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם בוס בעל אישיות מסוג
    דניאלה
    21/09/2011

מתוך הנחה שאיננו יכולים לשנות אחרים, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על דרכים להתמודדות עם בוס שהוא בעל אישיות פסיבית אגרסיבית.
    כדי להפוך אתזה למיידי ולא סיפורי, הדבר המרכזי היא שנוצרת תחושה איומה של תסכול בגלל ההתנהלותשלו שלמעשה היא בעיני חולה ביותר! ההנאה לענות אחרים בהתנה, בעיכוב בדחיה, ממקום של כוח. ולא בכעס גלוי אלה שלווה המחפה על כעס עמוק ויסודי מאוד ונקמני. שלדעתי בא מעברו באישי.
    כל זה יוצר הרגשה שבמקום להנות מהעבודה עם הזמן נוצרת בעצם התעסקות עם הבעיות הכניות שנוצרות מההתנהלות הבעיתית שלו, שימוש שלו במנגנוני זמן במקום מהות, כדי לשוט באנשים ולענות אותם לראות אותם כועסים מתפתלים בכסאם, ממתינים כי ה"יומן שלו מלא" בעצם בכלום, כאשר הוא מצהיר בריש גלי שמה פתאום הוא הכי עסוק בעיקר ובעצם העובדים מבזבזים אתזמנו, כאשר למעשה בכל ישיבה הוא מבזבז אתהזמן על שטויות, על פורצדורה, נראה כי הוא כל כך מאוים, שכלזה מנגנון הגנה, על איזה מהות של פחד ושקר שהוא חי בו.אבל כל זה לא מעניין ובכלזאת במקום להתרכז בעבודה פתאום אנימגלה שבעצם המצב הוא שמתעסקים בו ולו בעבודה ! והרי זה רק מקום עבודה !
    הוא כן חד שכלית, עצלן, אבל הפסיביות האגרסיבית מעפילה על הכל.
    בזמן האחרון נראה שהוא נמצא במתח ודכאון עמוק אבל לא גלוי, והוא שותה אלכהול ומזמין חברים למשרדו לשתות יחד.
    יש סימנים פיסים לכך אבל זה כאילו בסטייל !
    הדבר החמור מכל שמי שעובדת איתו במישור של ישיבות מקצועיות לא טכנית כמו מזכירה, אלא ממש ישיבות בחומר מקצועי, אני מרגישה שאחרי כל ישיבה, כאילו הייתי בתהום אני יוצאת, שאובה מכל טיפת אנרגיה פשוט כמו שנשמע, ושמתילב שאנשים שהוא מרגיש שהם נדחיםממנו כמוני, הואממעט את הפגישות, ואחרים הוא מזמן יותר, באופן מוזר עוד עובדת אמרה לי את זה, וזרקה לאוויר מילה מאוד מדויקת" טפיל אנרגתי"
    פתאום הבנתי שבעצם הוא חימהחיות הנפשיתשל העובדים ומעין תחושה שוהא "חי דרכם " וכל ההתנהלות שלו זה ליצור משיכה אליו דרך דחיה, ואז עד שכב רמוזמנים בעצם זה מאפשר את הטפילותהזו" יוצאים שאובים עייפים חלשים, האם נתקלתם פעם בדבר כזה?
    הוא חביב מדי תמיד עם הומור טיפשי חמקן אף פעם לא ישיר.
    התאור נועד להבין את הבחירה שלי לא לשנות אותו כלל או כלל.
    יש עצות איך להתנהל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמודדות עם בוס בעל אישיות מסוג - תגובה

איציק יצקן
    22/09/2011

שלום דניאלה,
    מתוך דברייך ברור שאת לא נמצאת במקום בו היית רוצה וזה אכן מתכון לאיבוד אנרגיות.
    מבחינה פרקטית, כדי לא להיות במקום הזה עלייך לעשות אחד מן השניים: לעזוב או לשנות. מכיוון שאת אומרת מיד בתחילת המכתב שלך כי "ההנחה היא שאי אפשר לשנות" - את מוותרת מראש על האפשרות הזאת. כאשר את אומרת שאי אפשר לשנות את גם מדברת על עצמך שלא יכולה לשנות או להשתנות. משום כך לא ברור מה את רוצה מאיתנו חוץ מאשר לשחרר קיטור. אז לשחרר קיטור זה לגיטימי אבל מתאים יותר לטיפול פסיכולוגי. כאן אננסה בכל-זאת לתת לך עצה ראשונה בהחלט על מה אפשר ואיך א-פ-ש-ר ל-פ-ע-ו-ל.
    אימון אומר שאפשר לשנות ולהשתנות.
    לכן דבר ראשון את צריכה לקחת על עצמך את התפיסה הזאת. בלעדיה לא תוכלי להמשיך הלאה ותמיד תיתקלי באי-אפשר.
    דבר שני את צריכה להבין שיש בידייך את הבחירה ללכת או להישאר במקום העבודה. כדי ללכת - נכון לבדוק קודם כל האם המקום (בלי הבוס) מתאים לך, זאת עושים על ידי הצפת מודעות של "מה היכולות שלי וממה אני מתלהבת". כאשר שני אלה מגלים לך שאת מתאימה - אז את יכולה להתחיל לשנות: ללכת בביטחון ולגלות נקודות סימפאטיות אצל הבוס ודרכים פתוחות אל ליבו. אם לא תגלי אז בטח תוכלי למצוא אנשים בארגון בו אתם עובדים יחד (את והבוס שלך) ועם האנשים הללו את יכולה לקדם אווירה טובה יותר.
    אם למרות שניסית בכנות עדיין לא תמצאי כוחות באחרים או בעצמך - חבל על הזמן שלך וכדאי לך לחפש מקום אחר.
    את כל התהליך עליו דיברתי איתך - את יכולה לעשות בעצמך וגם בליווי של מאמן אישי. כדאי להשקיע את תשומת הלב וכמובן שעזרה באימון תמיד מקדמת ומשתלמת.
    בהצלחה,
    שלך,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - בהרה חשובה

דניאלה
    23/09/2011

שכתבתי לא ניתן לשנות הכוונה את האחר ! זה כלל ידוע בפסיכולוגיה לא?
    הפרשנות הקיצונית שלך לגבי זה שאני לא יכולה או רוצה להשתנות היא מוזרה מעט.
    אחרת מדוע פנית לכאן?
    בעיקר שלא חייביםלבחון דבר רק על ידי שינוי, לפעמים תובנה משנה זוית הסתכלות לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - בהרה חשובה - תגובה

איציק יצקן
    23/09/2011

דניאלה יקרה,
    צר לי אם ראית בפרשנות שלי התייחסות קיצונית, לא זאת הייתה כוונתי.
    איני יודע אם אפשר (או ראוי) לשנות את האחר אבל לפי תפיסתי - אפשר לשנות את הסיטואציה ולביים אותה כרצונך. יש לכך דרכים לא מועטות עליהן אפשר להרחיב בהזדמנויות אחרות.
    נכונים דברייך: תובנה יכולה לשנות זווית ראייה אבל העיקר הוא שינוי של המצב הרגשי ובעקבותיו שינוי של ההתנהגות וההתנהלות. בעקבות אלה ניתן בהחלט לבצע שינוי גם בסביבה. המביים את המציאות בדרך של כבוד לרצונותיו של האחר מביא לשינוי באווירה לרווחת כל השותפים לסצנה.
    בהצלחה,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה

רינת
    23/09/2011

היי .
    אני לא יודעת עם תהיי זקוקה להצעתי .
    אבל בגלל שהיה לי מקרה דומה לשלך . אז אני אולי יוכל לתת לך הצעה .
    היה לי את המקרה דומה בצבא , שאני שירתתי תחת פיקוד ישיר של מפקש אחד , ואנחנו היינו 10 חיילים . בהצחלה היינו נורא מתוסכלים ממנו , הוא היה משאיר אותנו לריתוקים על כלום , היה לפעמים מחזיר אותנו מהנסיעה בדרך הבייתה עם ראה שמשרדו לא נקי , היו הרבה . גם אנחנו ראינו שיש בו הרבה תסכול , והוא נפרש מאישתו לכם היה מענה אותו (אבל זו הייתה המסקנה שלנו).אני עוד לא ראיתי ארגון גדול (וכפי שהבנתי שאת עובדת בארגון גדול )שהעובדים מרוצים מהבוס שלהם , גם באירגונים קטנים יש את התופעה , שהרבה מתלוננים על הבוס . חושבים שהוא עושה בכוונה , הוא נהנה מלענות , נותן פקודות לא כראוי , או מוציא על העובדים את התסכול האישי שלו . הכוונה שלי היא שאין בוס שלא ייקבל תלונות מעובדיו .
    אולי מצבך באמת שונה , ואולי הבוס שלך באמת עדיין לא כשיר לנהל ,ומפעיל עליכם לחץ (בעקבות בעיות אישיות שלו ).
    אבל הכל ביידים שלך כי את מעוניינת להמשיך לעבוד בעבודתך ,ולא מתכוונת להתפטר , אחרת לא היית פונה לפורום .
    נחזור לסיפור שלי , במקרה ראיתי תכנית ששם מסבירים איך אפשר להתמודד עם מצבים כאלה , זה בעצם לשנות את מנגנון החשיבה שלך , .
    לדוגמא :עם המנהל כל הזמן בודק את עבודתך - במקום לחשוב שהוא לא סומך אלייך אז להגיד עבודתי חשובה לו לכן הוא בודק אותי , וכך הלאה .
    להפוך את הגישה שלך משלילית לחיובית , לא לקחת בשליליות את השיחות שהוא עושה לכם למשל , גם עם בעייניך זזה שיחות מיותרות לגמרי , לחשוב בצורה שזה חשוב לו להעביר לכם את מה שיש לו להגיד על מנת שהארגון יפעל בצורה יעילה יותר .וזה עובד , זה עבד לי באופן אישי .
    אני התחלתי לאט לאט לשנות את היחס שלי למפקד שלי , ועם הוא היה אומר לי לעשות משהו אז הפסקתי לקחת את זה למרמור אישי (הרי אני סובלת את זה באופן ישיר)
    וכך גם הבהרתי לחיילים ששירתו איתי ,מכיוון שהתפיסה שלנו השתנה , העבודה התחילה לתקתק , וכב לא היה קשה לנו לנקות את המשרד לפני שנסענו הבייתה , ותתפלאי גם לא היה כלפיינו טענות .עכשיו המפקד הזה עדייין בקשר איתנו מאוד טוב , וממש כמו חבר ,ועברו כבר 3 שנים מאז השחרור .
    את צודקת את המנהל שלך את לא תוכלי לשנות ,אבל להתשנות בעצמך את כן תוכלי (יותר נכון להתפשר על דברים מסויימים).תחשבי שעם בן זוגך או עם משפחתך את מתפרשת יום יום על דברים מסויימים , כדאי לתת לעצמך רגע של אושר וגם לסובבים לך .עם תוכלי לקחת את זה למקום הנכון ואת רואה שינוי בצורת החשביה אז אני מאמינה שזה יצליח לך , גם עם הבוס שלך לא בסדר .
    ועם לא ?!! אז אין סיבה שתישארי במקום העבודה , שבו את ממורמת והולכת עם הרגשות האלה הביתה ,ובטוח מוציא את התסכול על בני משפחתך , העם זה שווה ?!
    תתני לזה ניסיון , ממורמר קל להיות , אבל לראות משהו טוב ולשנות זה קשה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בוס בעל אישיות מסוג - תגובה

גרשון מורג
    23/09/2011

שלום דניאלה,
    צר לי על מה שאת מספרת בהודעתך בכל הנוגע להתנהלות של הבוס שלך והאווירה שנוצרת במקום העבודה בעקבות זה.
    אני בהחלט מסכים איתך שאין אנו יכולים לשנות אנשים אחרים, אלא דרך שינוי עצמי שלנו ודרכו נוכל אולי להשפיע על השני.
    אני לא הולך כאן להתפרס על הרצאה שלמה בנושא שאת מעלה, אך אני רוצה להתייחס רק למשפט אחד שלך: "הדבר המרכזי היא שנוצרת תחושה איומה של תסכול בגלל ההתנהלות שלו שלמעשה היא בעיני חולה ביותר!".
    אז כך: אם את רוצה להשאר במקום העבודה הנוכחי ואם את חושבת שהבוס שלך חולה (ואם יש לך שותפים לדעה זו בקרב חברייך לעבודה), אני מציע לך להפעיל כאן את "נשק יום הדין": חמלה.
    עד עכשיו אתם נורא סבלתם ממנו, הוא הרגיז אתכם, שיגע אתכם, גרם לכם לדכאון, איבוד אנרגיה וכו' וכו'. כל זה, כי אתם מאפשרים ל"מחלה" שלו לגעת בכם א-י-ש-י-ת. כל דבר שהוא עושה אתם לוקחים זאת אישית. עד כאן. אם הבן אדם "חולה" תפסיקו להפגע אישית מהדברים שהוא עושה. התחילו להתייחס אליו בסבלנות, בהבנה, בחמלה ואולי זה יביא לשינוי המיוחל.
    אני מניח שלא יהיה קל ואני גם מניח שהשינוי לא יהיה מיידי. יהיה קצת קשה וזה ייקח זמן, אבל אני מאמין שבעקבות השינוי ש-ל-כ-ם יבוא בעקבותיו שינוי אצלו. בכל מקרה האווירה במשרד אני מאמין שתשתנה.
    עוד דבר: מהלך כזה דורש התמדה והתמסרות. אם אתם הולכים על זה, לא להשבר אחרי כמה ימים! זאת השקעה לטווח ארוך.
    בהצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו