דיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה
    מושיק
    27/01/2008

שלום, חברה שלי רוצה לרזות ולא מצליחה, כשאני לידה היא שומרת, אבל ברגע שהיא לבד היא לא שולטת על המזון שהיא אוכלת. היא מבקשת ממני להעיר לה אם היא אוכלת משהו שהיא לא אמורה, ואני לא מרגיש בנוח עם זה, אבל זה הדבר היחיד שעוזר לה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• מניע פנימי לעומת שוטר חיצוני

דפנה סלען
    27/01/2008

שלום מושיק ותודה על שאלתך
    ראשית אני רוצה להוקיר אותך על הרצון שלך לעזור לחברה – מעורר התרגשות!
    שנית, אני יכולה להבין את אי הנוחות שלך.
    מצד אחד לא נעים להעיר למישהו על האכילה שלו ומצד שני יש כאן אחריות – אם לא אעיר לה אני בעצם לא עוזר לה. אני הייתי משתפת את החברה באי-נוחות זו ומגיעה איתה להבנה מתי אני מוכנה להיות שוטר ומתי לא – ומה המחיר ששנינו משלמים על כך שאני השוטר שלה!
    במצבים בהם אנשים מחפשים את "השוטר" החיצוני על פני "השוטר" הפנימי אני מבקשת שיזכרו במצב/פעם בו הם הצליחו לשנות הרגל זה או אחר מתוך ידיעה פנימית שלהם ולא מתוך כך שמישהו אמר להם. מה היה שם שעזר להם?איך הם הרגישו כשזה קרה?
    את המילה "שוטר " אני מחליפה ל-מניע - וממשיכה:
    אני בודקת איתם מה קורה להם בהרגשה כשהמניע הפנימי מחליף את השוטר החיצוני. עולים בדרך כלל מילים כמו: מסוגלות, הערכה עצמית, יכולת להשיג וכו'
    לבסוף אנחנו בודקים יחד כיצד אפשר לחזק את המניע הפנימי – לחזק מוטיבציה לעשות שינוי מתוך אמונה פנימית חזקה ופחות מתוך עזרה חיצונית. ההבנה כי העזרה החיצונית חשובה כאשר היא תומכת בשינוי הפנימי-אישי ולא באה במקומ עושה את כל ההבדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו