חיפוש קואוצ'ר בצפון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיפוש קואוצ'ר בצפון
    נהריה
    12/11/2011

שלום,

אני גרה בנהריה ומחפשת קואצ'ר לאימון אישי, בעיקר לבעיות חוסר ריכוז, קושיים בהתארגנות,
    עמידה בזמנים, אירגון זמן ועוד.....

ועוד שאלה, לאחרונה נתקלתי בקואוצ'ינג און ליין, רציתי לדעת האם זה יכול להיות אפקטיבי?

כיצד אני יכולה לדעת שהקואוצ'ר שאני הולכת אליו יודע מה הוא עושה? כיצד אני יודעת שהאדם שעומד מולי יכול לעזור לי?
    האם יש קואוצ'רים המתמחים בסוגים מסויימים של קואוצ'ינג (למשל לאנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז)?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש קואוצ'ר בצפון

הוספת תגובה

• חיפוש קואוצ'ר בצפון - תגובה

איציק יצקן
    13/11/2011

שלום נהריה,
    איני מכיר מאמנים באיזור נהריה. אם את רוצה מאמן טוב בדקי דרך חברייך באיזור מגורייך. חשוב לחפש מאמן שיש לו מומחיות בתחום בו את רוצה צמיחה. קואוצ'ינג און-ליין יכול לעבוד לעיתים אבל זה אינו מתאים לכל אחר. באופן אישי אני מעדיף שיחה פנים אל פנים.
    לגבי הביטחון במאמן שלך - אימון זה תחום שאמור להראות ת-ו-צ-א-ו-ת ואם אחרי כמה מפגשים אין התחלה של שינוי כדאי לבחון לעומק את המאמן או את יכולת ההסתגלות שלך לשינוי. יש מאמנים טובים אבל שאינם מתאימים למתאמן מסוים. כמובן, כמו שאמרתי, צריך שיהיה איש שמומחה לתחום שאת רוצה להתאמן בו. בכלל, אימון זה דבר מאוד ממוקד - גם בתחום.
    לגבי "בעיות" קשב וריכוז אני מצרף כאן את מה שכתבתי לפונה לפני כשבוע בדיוק באותו הנושא (מה זה "בעיות" קשב וריכוז בעיני):
    >>>> ראשית חשוב לי לציין כי אני מספר כאן על תפיסתי האישית בלבד על מה שנהוג לקרוא לו "בעיות קשב וריכוז".
    כהרגלי אתחיל את ההסבר על דרך החיוב: הבט בעצמך ובאנשים סביבך וראה איך לכל אחד מאיתנו יש מקומות בהם הוא קשוב הרבה יותר ומרוכז הרבה יותר מאשר במקומות אחרים. הסיבה לקשה ולריכוז היא פשוטה - אדם ערני וממוקד יותר במקומות בהם יש לו משמעות. למשל אתן דוגמה לבחור שהגיע אלי ואמר כי הוא מאובחן כ"סובל" מהפרעות קשב וריכוז ואינו מצליח להתרכז בלימודים. מיד בדקתי האם הוא יכול להתרכז (למשל) בשיחה עמוקה עם מישהי איתה נפגש לדייט (מקרי או מתוכנן). כשתיאר בערנות מקרה כזה - מיש שיקפתי לו שאם היה סובל מ"הפרעות" הרי אלה היו אמורות להפריע לכל רוחב חייו, והנה הוא מצליח לשמור על קשב רב מול בחורה שמעניינת אותו. אם כן - הקשב קשור ל-ע-נ-י-י-ן שהבחורה מעוררת בו. ולכל אחד עניינים אחרים המעוררים בו את הקשב והריכוז ועניינים השמים לאל את הקשב והריכוז.
    אם מישהו מגיע אלי כאשר הוא "סובל" מהפרעות קשב וריכוז - אני מחפש קודם כל האם הוא מוצא משמעות בדבר בו אינו מצליח להתרכז. אם אין משמעות בחייו ל(למשל ) לימודים - אז אני מציע לו דרכים לחפש את המשמעות. לחלופין אם אני מוצא שלמישהו יש עניין ב(למשל) לימודים אבל למרות זאת אינו מצליח להתרכז - אזי אני מחפש מה עוצר אותו: פחדים, תפיסות דימוי עצמי ועוד. <<<

דרך אגב המילה קואוצ'ר אינה מילה שקיימת בשפה העברית או האנגלית השתמשי במילה מאמן או במילה coach.

בהצלחה,

איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו