תחושת זלזול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת זלזול
    אורלי
    20/03/2012

שלום רב וברכות על הפורום הנהדר!
    אני עובדת עצמאית כמנחת קבוצות מזה שנים לא מעטות.
    לאורך כל השנים אני נמצאת באיזה לופ שקשה לי לצאת ממנו, או ליתר דיוק אינני יודעת איך או מה אני עושה לא נכון.
    במסגרת עבודתי יש מינימום של חברים שאמורים להיות בקבוצה על מנת לקיים כל מפגש. מה שקורה הוא שאנשים "שוכחים" להגיע, "שוכחים" להודיע על היעדרות זמנית או קבועה. ( ובשיא חוצפתם כאשר הם חוזרים הם כועסים מדוע המקום שלהם לא נשמר)! כל הנסיונות שלי להסביר שהשתתפותם חיונית ושיש הכרח להודיע מראש על היעדרות על מנת שאוכל להתארגן בהתאם ועל מנת שחבריהם לקבוצה לא יגיעו לחינם (כי כאמור, יש מינימום הכרחי של משתתפים שאיתם מתנהלת הפעילות), לא הועילו. ניסיתי לחייב בתשלום על היעדרות לא מוצדקת (ומאד בנעימות) אך מה שקורה הוא שאנשים כתוצאה מכך נעלמו.
    למרות זאת כאמור, אני עוסקת בהנחיה כבר שנים רבות ולרוב מקבלת פידבקים חיוביים מאד. אנשים מאד נהנים מהסדנאות שלי, חוזרים, מראים לי הערכה ואהבה וכו'.
    עניין "ההברזות" מאד מגביל אותי וגורם לי לתחושה של זלזול מצד החברים המשתתפים. אני חשה בבירור שלולא הייתי נעימה כל כך, מעניקה כל כך, אמפטית ומתעניינת אנשים היו מתנהגים בצורה יותר מכובדת ומכבדת.
    אין לי מושג מה לעשות על מנת ליצור רצף טוב של עבודה מבלי שאצטרך בכל פעם מחדש לבטל לעצמי ולאנשים את המפגש!
    אני נוהגת להסביר את חשיבות הענין כבר כשאנשים נרשמים, במפגשים, כשקורות תקלות ובכל זאת זה חוזר על עצמו כל פעם מחדש! מה עושים?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת זלזול

הוספת תגובה

• תחושת זלזול - תגובה

גרשון מורג
    20/03/2012

שלום לך ענת,

ראשית, תודה על ברכותיך. אנו רק עושים את המוטל עלינו אך תמיד שמחים לקבל מחמאות...

אני יכול להבין את הבעיתיות של העניין שאת מציגה וגם לחוש את התסכול שהוא גורם אצלך. אני עצמי נתקלתי בזה.
    נראה לי שיש לנושא שני אספקטים: הנפשי והמעשי.

לגבי הנפשי, הייתי אומר שמכיוון שאת עושה את המיטב שלך –לפי תאורך-, כל היתר זה כבר לא עניינך ולא צריך להקשות עליך, על הרגשתך או על מצפונך. זו בעייתם של אותם "מבריזים" ורק התוצאה המעשית של אותה הברזה צריכה להילקח בחשבון.

אז לפן המעשי: את נשמעת כאישה מאד נעימה. אולי אפילו "קצת יותר מדי נעימה" לניהול העסק שלך. יתכן שקצת יותר אסרטיביות ובהירות שאינה משתמעת לשתי פנים תצליח למנוע או להקטין את התופעה.
    למשל: א) נשמע כאילו את גובה שכר פר-מפגש. אם כך, כדאי אולי לעבור לגבות מראש שכר על כל הסדנא. זה עשוי לעודד אנשים להקפיד על הופעה (כי כבר שולם...)
    ב) להבהיר את נושא חשיבות ההשתתפות הרציפה בפגישות, ב-כ-ת-ב באותיות קידוש לבנה בזמן הרישום לסדנא בנוסח תקיף, כולל הסבר הנזק.
    ג) אפשר גם לדון עם המשתתפים בעניין (לא רק להסביר) ולתת להם להביע דעתם. זה עשוי להביך ולעזור.
    הפרינציפ הוא שאין טעם להיות "נעים" עם מי שגורם נזק לך ולקבוצה מתוך חוסר התחשבות. כן צריך להיות קורקטי וענייני, אבל לא חייבים להיות "נעימים". אנשים צריכים לקחת אחריות על מעשיהם...

מקווה שתרמתי לך משהו. בהצלחה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת זלזול - תגובה

איציק יצקן
    20/03/2012

ענת יקרה,
    נתחיל בפשטות ובקצרה: את מתארת לופ: ז"א - מעגל סגור. דבר הגורר דבר.
    ראשית צריך להבין כי האנשים שלא מגיעים למפגש בזמן הם אך מוניטור המתאר משהו שאינו טבעי לך בעבודה.
    את מתארת מצב בו את מוערכת. אבל האם את מעריכה את עצמך?
    בשלב הראשון אני מציע לך לבדוק האם ומה הם הדברים בעבודה שמשמחים אותך. אחר-כך בדקי מה היכולות בהם התברכת ואשר את משתמשת בהם בעת ההנחיה.
    זאת ההתחלה כדי לצאת מהלופ.
    אשמח להמשיך ולהתכתב ולשמוע על ההתקדמות שלך.
    שלך,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתיחסות

אורלי
    21/03/2012

מבטיחה להמשיך ולעדכן.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו