מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר בטחון עצמיבחורה2501/05/2012
שלום,
אני בת 25, מסיימת אוטוטו תואר ראשון. יש לי הרבה חברים ואנשים שאוהבים אותי ומחמיאים לי. כמו כן אני בחורה יחסית מחוזרת ע"י בני המין השני.
ולמרות זאת, אני מרגישה שאני כל הזמן ממעיטה בערך עצמי. חסרת בטחון. מרגישה שאני לא מספיק טובה. זה יכול להתבטא החל מלצאת עם בחור שנחשב "שווה", תחושה שאני לא מספיק טובה ועד לנסות להתקבל לעבודה טובה, נוצרת תחושה שלא אצליח ולא אהיה מספיק טובה.
בנוסף אני סובלת מפחד קהל, אני לא אוהבת לדבר מול אנשים שלא נוח לי איתם.
איך אני יכולה לעבוד על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון עצמי - תגובה
איציק יצקן02/05/2012שלום "בחורה",
לפי דברייך - אין קשר בין המציאות (חיזורים, מחמאות וכו') לבין מה שיש לך בראש. לכן המסקנה המתבקשת היא שהכול מתחיל ביחסים בינך לבין עצמך: כרגע משהו בטבע שלך שולח קדימה התנהגויות שמונעות ממך להיכנס למעגל. פחד הקהל הוא קצה של ה-ר-ג-ל של פחד מ"מה יחשבו עלי".
הפתרון מתחיל בדיאלוג הפנימי. נסי לקחת על עצמך מנוחה ל-10 דקות ולהקשיב איך נשמעת השיחה הפנימית שלך עם עצמך. שחקי שני תפקידים: האני הבטוח והאני החושש להיפגע: תני להם לדבר. אפשר לכתוב את זה ולשלוח אלי.
בהמשך נבין כמה דברים אודות עצמך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בחורה2503/05/2012תודה על התגובה, קודם כל.
אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי ה"דיאלוג" בין שני סוגי ה"אני" שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איציק יצקן03/05/2012שלום,
תחשבי על עצמך כמו מדינה בה יש את ראש הממשלה שהוא המושל ויש את הרמטכ"ל שאמור להוציא לפועל את מה שהמושל אמר לו לעשות. ראש הממשלה הוא המחליט והרמטכ"ל מוציא לפועל את ההחלטות (לפעולה או לביטחון שוטף).
כך גם האישיות שלנו: אני אחד הוא אני מושל המחליט מה לעשות והשני הוא המתפעל אותנו לעשייה. זה המושל הוא בעיקרון המודע. וזה המתפעל הוא ההרגלים שלנו, הטבע שלנו: בדרך כלל אנחנו מתופעלים מתוך ההרגלים הלא מודעים שלנו. לכן צריך קודם כל להשתמש ב"אני המחליט - המושל" ולהחליט - ואז המושל נותן הנחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה קורה אם...
שירה05/06/2012מה קורה ברגע שהמושל מחליט ושולח את הפקודה לבצע, ובכל זאת האני המתפעל, דהיינו הטבע המעצבן הזה, מחליט שהוא מסרב פקודה- הוא גרוע מכך, כמו במצב שלי, הוא פשוט לא יודע איך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איציק יצקן03/05/2012שלום,
תחשבי על עצמך כמו מדינה בה יש את ראש הממשלה שהוא המושל ויש את הרמטכ"ל שאמור להוציא לפועל את מה שהמושל אמר לו לעשות. ראש הממשלה הוא המחליט והרמטכ"ל מוציא לפועל את ההחלטות (לפעולה או לביטחון שוטף).
כך גם האישיות שלנו: אני אחד הוא אני מושל המחליט מה לעשות והשני הוא המתפעל אותנו לעשייה. זה המושל הוא בעיקרון המודע. וזה המתפעל הוא ההרגלים שלנו, הטבע שלנו: בדרך כלל אנחנו מתופעלים מתוך ההרגלים הלא מודעים שלנו. לכן צריך קודם כל להשתמש ב"אני המחליט - המושל" ולהחליט - ואז המושל נותן הנחייה והמתפעל - מבצע.
מה שהצעתי לך זה להתיישב במנוחה וליצור/להקשיב לדיאלוג שבין שתי הישויות האלה. הדיאלוג הזה משקף בין השאר את "מערכת היחסים הפנימית" שלך הרגשות שלך הן הביטוי של זה. רוב העבודה הפנימית היא ליצור דיאלוג נעים בין שני ה"אני" האלה. כך אפשר "לנצח במלחמה" (בדיוק כשם שאחד הסודות לניצחון במלחמה הוא מערכת יחסים מכבדת בין (ראש) הממשלה לבין הרמטכ"ל.
אם את גרה באזור ירושלים - אני עורך מפגשים שבועיים בנושא הזה ושמם "ביני לבין עצמי". בעתיד אולי יהיו כאלה גם בתל-אביב.
תוכלי ליצור עמי קשר לפי הפרטים שמתחת להתכתבות הזאת.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)