איך משכנעים את הילד לצאת לעבוד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך משכנעים את הילד לצאת לעבוד?
    שי
    22/07/2012

הילד שלי בן 16 ולהבדיל מחבריו לכיתה הוא לא זז מהספה
    אנחנו רוצים ליצא לעבוד כדי שילמד להרוויח כסף אבל הפרזיט לא מוכן
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך משכנעים את הילד לצאת לעבוד? - תגובה

גרשון מורג
    22/07/2012

שלום שי,
    תודה על פנייתך.
    ראשית, מציע לא להדביק לילדך כינויים מעליבים. זה לא מועיל לעניין ובוודאי לא ליחסים ביניכם. אפשר לנהל דיון תוך שמירת כבוד הדדי.
    אין לי מושג על מהות היחסים אצלכם בבית, אך סביר להניח שנושא העבודה אינו התחום היחידי שיש בו הבדלי גישות. האם כך?
    אם כן, אני מציע להגיע לתהליך אימוני אצל מאמן המתמחה במערכות יחסים הורים-ילדים. זה עשוי להיות לעזר רב.
    בהצלחה,
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך משכנעים את הילד לצאת לעבוד? - תגובה

איציק יצקן
    22/07/2012

שלום שי,
    ברור לי שאת/ה רוצה את טובת הילד אבל את/ה משתמש/ת במנוע אגרסיבי שאני בטוח שהכינוי שהדבקת לבנך הוא רק כלי אגרסיבי אחד מתוך עוד כל מיני מילים קשות ולא מקרבות. ולא רק שהכינוי עלול להעליב אלא שלעולם לא יפעיל את הבן למטרה שבה את/ה רוצה: כאשר את/ה אומר/ת לילדך כי הוא "פרזיט" את/ה לא רק מעליב/ה אותו אלא מסגיר/ה חוסר סמכות שלך והאמינ/י לי שילדים מרגישים מיד כי הוריהם לא רק שאינם סומכים על הילד אלא שאינם סומכים גם על עצמם.
    ברור כשמש שלפני שתשימ/י לעצמך מטרה ליצור מצב שהילד שלך ייצא לעבוד - עליך לשפר משהו מאוד יסודי ומבריא בקשר בינך לבין עצמך ובינך לבין ההורה השני/ה.
    תשובה או עצה בפורום הזה מוגבלת אבל אני יכול כבר לכוון אותך להתחלה של התרת העניין, קודם לכל אני רוצה תשובה על כמה שאלות:
    א. אילו פעילויות בנכם עושה בבית בחופשה חוץ מאשר לשבת על הספה?
    ב. מה היחסים בינך לבין בעלך/אשתך?
    ג. האם בנך תלמיד טוב בבית הספר?
    ד. האם הוא יוצא עם חברים?
    ה. האם את/ה אוהב/ת את העבודה בה את/ה עוסק/ת?
    ו. מה הפעילויות שאתם עושים כאשר אתם בבית עם הבן.

אשמח לשמוע על אלה כדי להרחיב את התשובה.

בברכה ובהצלחה,

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם על התגובות

חדווה
    31/07/2012

אז ככה אני לא קורא לו "פרזיט" בפניו כמובן לעולם, זה היה בצחוק רק כאן בפורום
    יחסינו טובים אולי מידי ולכן הוא מפונק כל כך?
    הילד תמיד קיבל את מבוקשו
    לעולם לא שמע את המילה "לא"
    ועכשיו הוא אומר לנו "לא"
    את רוב החופש הוא מעביר בבטלה
    אז נכון שיהיה לו עוד הרבה זמן בחיים לעבוד
    אבל אנחנו מנסים לחנכו שהכסף שלנו לא בא בקלות והיינו רוצים שירגיש איך זה להרוויח כסף ואז לבזבז אותו
    יחסינו בבית טובים, אולי זה הצטייר אחרת שלא בכוונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם על התגובות - תגובה

איציק יצקן
    31/07/2012

שלום חדווה,
    שני דברים:
    א. בתחום ה"מה?" - היי מדויקת (קודם כל עם עצמך) ביחס שלך ובראיית העולם שלך אודות עבודה: האם התפיסה שלך היא "עבודה היא דבר קשה/הכרחי/סבל" (או כד') או לחלופין "לעבוד זאת הזדמנות/ אפשרות להיכנס למעגל חברתי/ אפשרות להרוויח כסף ולהיות עצמאי" (או כד'). קרוב לוודאי שכאשר תציגי את הדברים כהזדמנות תוכלי למשוך את בנך לעבוד.
    ב. הגישה החיובית מושכת אך אינה מספיקה: כאשר את ניגשת לילדך היי החלטית. לעתים, כאשר ההורה אינו בטוח בעצמו או מזדהה עם הילד "שלר רוצה לעשות כלום" הוא מוותר בפועל על הסמכות. אחרי שתראי מה התפיסה שלך לגבי עבודה - היי החלטית, וכל פני לילדך.
    אשמח אם תעדכני אותנו.
    בהצלחה!
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו