פרשת דרכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרשת דרכים
    אמיר
    04/08/2012

שלום רב
    אני רוצה לשתף אתכם בפרשת דרכים שאני נמצא בה כעת, בתקווה שנצליח יחד למצוא לעצמי את הנתיב ואת הדרך בה אוכל לצעוד על מנת להגיע להצלחה,
    כרגע אני חייל מאבטח מתקנים. (בחיאת רק אל תגיד לי כמה זה טוב, קיצור שירות של שנה וכל זה,כי אני ניסיתי הרבה זמן אך אני לא בנוי ליציאות האלה של שבוע-שבוע אם הייתי יכול לחזור כל יום הביתה זה טוב, אני שרוי בדיכאון בגלל התפקיד, אז את ההערות כמה זה טוב וכדאי נסה לחסוך ממני כי אני יודע שקיבלתי "מתנה" חבל שזה לא מרגיש ככה)
    אני משרת בתפקיד הזה כבר 5 חודשים שרוב הזמן ניסיתי לפסול אותו עם פגישה עם קבנים אך ללא הצלחה,הקב"ן הציע לי לצאת לגמרי מהצבא, אבל לפסול הוא לא פוסל..עכשיו הדילמה שלי היא האם לצאת ולעשות שירות לאומי במקום..אבא שלי חושב שאם אני יצא מהצבא אז זה יפגע בי בכך שאני לא ידע להתמודד אבל מבחינה חברתית יש לי שם חברים והעבודה שאני עושה בצבא זה לא מה שאני יעשה באזרחות,באזרחות אני לא יצתרך לקום ב2 בלילה ולעשות שמירה עד 6 בבוקר ולעבוד מסביב לשעון שבוע שלם בלי לעסוק גם בדברים שאני אוהב ולהתנתק מהחיים!! נכון זה יוכל לכשל אותי אבל אני מרגיש כבר מכושל והשאיפה שלי היא לא להיות שם, ועוד עובדה שהייתי מסופח חודש ימים כשהתגייסתי לבקום, עשיתי יומיות בתל השומר ולא התלוננתי בכלל,להיפך ההורים לא תומכים ביציאה שלי מהצבא,אך מרוב שאני חופר להם והם רואים אותי בדיכאון הם אומרים לי לעשות מה שמרגיש לי נכון, וזה מכניס אותי לבלבול עוד יותר גדול..אני שולח לך את ההודעה כי אני רוצה להתחיל לפעול..כשנמצא פיתרון יחד לעניין הצבא, אני רוצה להתחיל להציב מטרות בחיים שלי ולהתחיל להגשים אותם,אני מרגיש שאני חייב תמיכה והדרכה..ואני חושב שכאן בפורום אם אשאל שאלות ואעדכן, זה יוכל לתרום לי לתהליך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרשת דרכים

הוספת תגובה

• פרשת דרכים - תגובה

איציק יצקן
    05/08/2012

אמיר יקירי,
    מה שכתבת יקר וחשוב. כי שם התשובה להתלבטות.
    מה שאתה כותב זה הדיאלוג הפנימי ש-ל-ך. יש אותך ויש את האחרים (ההורים ואפילו אנחנו שאינך מכיר, כמשיבים דמיוניים לך) ה"אחרים" זה הקול הפנימי האחר, המתלבט ש-ל-ך. הפתרון ברור כשמש ונמצא בטקסט.
    אז קח את כ-ל מה שכתבת וחלק אותו כך שייראה כמו דיאלוג בין אמיר לבין האחרים. קח דוגמא - אני מתחיל את ההתחלה ואתה תמשיך, הנה:
    אמיר: "אני חייל מאבטח מתקנים בצבא ויוצא הביתה שבוע-שבוע"
    אחרים: "בוינ'ה, זה אחלה, קיצור שירות של שנה, הלוואי עלי"
    אמיר: "אני ניסיתי הרבה זמן ואני לא בנוי ליציאות האלה של שבוע-שבוע........"

וכן הלאה וכן הלאה. תמשיך, רשום את כל הדיאלוג הזה כאילו הוא בין שני אנשים.
    אחר-כך תחליט בדעה של מי אתה בוחר.
    קרוב לוודאי שתבחר בדעה של עצמך. זאת הבחירה הטבעית.
    כאשר יהיה ברור לך שזה מה שצריך לעשות - אתה תגיע לצבא ותספר למפקדים בהחלטיות את בחירתך. אין לי ספק שכאשר יראו אותך החלטי - יקל עליך להשיג את מבוקשך שכן אני מאמין שהצבא מעדיף חייל עם מוטיבציה מאשר אחד שלא בא לו.
    אני אשמח לראות את הדיאלוג בפורום ולשמוע איך התקדמת.

בהצלחה,

איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו