מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלה נידףש17/08/2012
שלום
אני בחור בן 40 נשוי + 3 ילדים מקסימים
לאחרונה אשתי החליטה שהיא עוזבת את הבית...
זה לא שהמצב בבית רע, אני בחור שמכבד את אשתי(לא צועק, לא מרים יד חס וחלילה!!!) אוהב אותה עוזר בגידול הילדים עוזר בעבודות הבית.
אבל אשתי רוצה גבר שיודע לקבל החלטות(לעבור דירה,להחליף עבודה)
אני בחור שזקוק לפידבקים יש לי חוסר בטחון בעצמי, אני לוקח את הזמן..
עכשיו אני בתהליך של החלפת מקום עבודה אבל לא יודע אם זה הדבר הנכון
אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנה אבל לא רואה התקדמות!
אני מרגיש תקוע!!!
אני כמו עלה נידף ברוח... שברירי... שט לאן שהרוח לוקחת אותו...
לא רוצה!!! אני רוצה להיות עץ גדול וחזק!!! עם שורשים באדמה!!!
בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלה נידף - תגובה
איציק יצקן19/08/2012ש' יקר,
ראשית עלי לספר לך כי זה שאשתך עזבה את הבית אינו מראה בהכרח איזה איש אתה אלא אולי, דווקא, איזו אישה היא. וכמובן איני אומר זאת כדבר שמוריד מערכה או מערכך אלא מנסה לשים את הדברים בפרופורציות.
בני זוג מהווים זה לזה מראה ולעיתים האחד יאמר על האחר דברים שמציקים לו בעצמו.
האם באמת אינך מקבל החלטות? האם זה קורה בכל קשת הדברים (עבודה, בית, חברים, ילדים?).
באימון אנחנו מנסים לבודד את המצבים בהם המתאמן בצורה מסוימת ולהגיע לסיבות. לא לחפור אלא להיכנס לשורש. לעיתים מוצאים בתוך האימון כי יש לאדם מיומנויות מסוימות בחלק אחד של החיים (למשל סמכות מול ילדיו) ומלמדים איך למצוא את הכוחות כדי להאציל סמכות בעבודה, בזוגיות או כדומה כדי לרכוש ביטחון עצמי ולהגיע לאיזון ולסיפוק.
קשה מאוד להתווכח עם ההרגשות שלך אבל בעיתות מצוקה נוהג לעיתים האדם לומר על עצמו דברים לא מחמיאים. תחילת העבודה זה לפתח קודם כל את היחסים הטובים בינך לבין עצמך ומשם אפשר להמשיך הלאה.
הרצון שלך "להיות עץ גדול וחזק, עם שורשים באדמה" יכול להוות פתח לצמיחה אישית.
לעזרה ראשונה - אני מציע לך להתחיל בלכתוב על דף את המחשבות שלך. כתיבה ספונטני ללא עצירה. שלח אל הפורום או כתוב לי למייל הפרטי שלי. אם אתה נוהג לכתוב על נייר -התקשר אלי ואתן לך את מספר הפקס שלי.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלה נידף - תגובה
גרשון מורג20/08/2012שלום לך ש',
קבלת תגובה יפה מאיציק,הקולגה שלי.
הייתי רוצה להוסיף עוד משפט אחד או שניים, ברשותך.
הבריאה לא ברא את כולנו אותו הדבר (תודה לאל! תאר לעצמך איזה שעמום יכול היה להיות...). לכל אחד מאתנו יש תכונות מיוחדות ובלעדיות לו וכך לכל יציר של הבריאה.
אנחנו, בני האדם, היחידים שנלחמים במה שאנחנו ומנסים להיות (לפעמים, לא תמיד) משהו/מישהו אחר.
בטבע העץ לא מנסה לעוף והציפור לא מנסה להצמיח שורשים. כל אחד מקבל מה שהוא ומנסה לעשות מזה את המיטב ואין ספק שהטבע מאד חכם.
אחד הסודות להיות האדם בעל שקט נפשי ואהבה כלפי עצמו ואחרים זה קבלת עצמו כפי שהוא. אין זה אומר שלא צריך לשאוף לשפר דברים בחיים, אבל הרבה יותר קל ויעיל לבצע את השיפורים כאשר אנו יוצאים מעמדה של קבלה ואהבה עצמית. זה עובד הרבה יותר טוב.
האם אתה יכול לקבל את עצמך כפי שאתה ולאהוב את עצמך ומשם לצאת לשיפור חייך מבלי לרצות להיות משהו/מישהו אחר שזה לא אתה? אני מאחל לך שכן!
וכבר אמר חכמנו ז'וז'ו חלסטרה: "ותחשבו על זה...!!"
מאחל לך הרבה אהבה, שמחה ושקט נפשי,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)