איך לשווק את עצמי היטב בראיון עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לשווק את עצמי היטב בראיון עבודה
    lena
    05/09/2012

שלום!
    הנני מחפשת עבודה כבר כשנה וחצי לאחר תקופה ארוכה שעבדתי במקום מסודר. קורות החיים בעיניי הם לא הבעיה, מכיוון שמזמנים אותי לראיונות העבודה כל הזמן. על אף הנסיון וידע שיש לי אני לא מצליחה להעביר רושם חיובי על המראיינים. אומרים לי שאני לא בן אדם נמרץ, פלפלית ובעלת יוזמה, כמו כן שמעתי הרבה פעמים פידבקים בדיוק עם המילים האלה.
    אשמח לקבל המלצה לקואצר בנושא הזה באיזור חיפה וקריות.
    בברכה, לנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך לשווק את עצמי היטב בראיון עבודה - תגובה

איציק יצקן
    07/09/2012

לנה יקרה,
    את מספרת שאת יודעת לעשות היטב את האקט הראשון - שליחת קורות חיים - אבל מתקשה בחלקים הבאים ואפילו כנראה יודעת למה: אומרים לך שאינך בעלת יוזמה. אז ראשית, אני כמאמן לא מקבל באופן אוטומטי את הקביעה הזאת ולו רק מהסיבה הפשוטה שאת כ-ן כותבת קורות חיים ו-כ-ן מצליחה להגיע לראיונות. עד שם את יוזמתית. מאידך את לוקחת על עצמך את הקביעה כאילו מה שאומרים עליך הוא נכון. וכך, עם תפיסה כזאת את מגיעה לראיונות העבודה וכמובן משדרת את זה שאת לא יוזמתית - ולכן לא מתקבלת.
    עצרי לרגע.
    תפסיקי ללכת לראיונות עבודה עד אשר תהיי סגורה עם עצמך. עד אשר תבדקי עם המאמן שלך האם זה נכון שאינך יוזמתית ב-ע-ב-ו-ד-ה, ואם כן למה, ואיך מעוררים אותך לסמוך על עצמך וליזום ולקבל על עצמך משרה ולנהוג אחריות.
    לפעמים אלה דברים קטנים ממש.
    לגבי מאמן מתאים: היכנסי לאתר לשכת המאמנים באתר היכנסי ל"אינדקס" (בסרגל למטה) ובחרי לך מאמן מתאים. מומלץ לבדוק קודם לכן כמה מאמנים, לשוחח בטלפון ולהחליט.
    בהצלחה,
    שלך,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשווק את עצמי היטב בראיון עבודה

lena
    07/09/2012

שלום!
    תודה רבה על תשובתך. אין מאיפה למראיינים לראות שאין לי כביכול "יוזמה" אלא משפת הגוף, מהעובדה שאני בן אדם רגוע (ולעתים זה מעביר רושם של אדישות). מה שאני מעוניינת לעבוד עליו זה לא ההרגשה הפנימית (כי היא לא כזאת) אלא יותר מימיקה, הבעת פנים, אינטונציות הקול הבעתיות יותר ושפת הגוף. אומנם אומרים לי שאין לי יוזמה אבל כאשר עובר הזמן במקום עבודה כלשהו, אני מרגישה נמרה, ושאני יכולה לעשות הכל. האם אתה חושב שבשביל הדבר הזה ניתן להשתמש בשירותי קואצ'ר או שעדיף לי ללכת לחוג משחק למשל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשווק את עצמי היטב בראיון עבודה - תגובה

גרשון מורג
    07/09/2012

שלום לנה,
    אני מסכים לגמרי עם מה שנאמר ע"י איציק, הקולגה שלי. אבל תרשי לי להוסיף כמה מילים.
    בצורה מטפורית, אנו מכשירי רדיו, כל הזמן אנו קולטים ומשדרים מסרים שהם לא רק בתחום המודע אלא גם מעבר לכך. לעיתים גם שפת הגוף משקפת משהו דווקא לא מתחום המודע אלא מעבר לכך.
    בגלל זה, ולמרות שאת מאמינה ש"ההרגשה הפנימית שלך בסדר", אני הייתי ממליץ בכל זאת ללכת ולנסות לבדוק מה בעולם הפנימי שלך מקבל כזה ביטוי בהופעה החיצונית שלך. אני די בטוח שאם תצליחי למצוא את הפרדיגמה או הסיבה לכך ותצליחי להחליפה, ממילא הביטוי החיצוני יילבש צורה אחרת.
    זה לא פוסל השתתפות בחוג למשחק, שיכול לעזור, אך בודאי זה לא בא במקום האימון האישי.

בהצלחה ושנה טובה,
    גרשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשווק את עצמי היטב בראיון עבודה - תגובה - תגובה

איציק יצקן
    08/09/2012

שירה יקירה,
    עמיתי גרשון הרכיב תשובה מדויקת.
    וכמובן אל תשכחי לעולם שיש בך את היכולת המעשית את לא צריכה "לשחק את זה אלא להבין למה את לא נותנת לזה נוכחות בראיונות עבודה.
    בהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו