מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לסנן חברים מבלי לפגועשירה07/09/2012
לא חשבתי שזה עשוי לקרות לי, אבל לאחרונה אני מוצאת עצמי מוקפת באנשים שלא הייתי מגדירה אותם כאנשי איכות, ואני לא מרגישה שיש לי רצון להיות בקרבתם. הבעיה היא שמטבעי אני נוטה להיות "חברהמנית" ובעלת אוזן קשבת, מה שגורם לאותם אנשים "להתעקש" על הקשר איתי, ואפילו שאני משתדלת למעט בשיחות טלפון הם אלו שמתקשרים ומביעים עניין. לכתחילה זה אולי אמור לשמח אותי, אבל זה לא. אני אפילו מרגישה שזה נורא מתסכל אותי לדבר על הכלב של השכנה ועל הדייט המעצבן. אני נורא מתגעגעת לאנשים שהכרתי בעברי וכבר אינם חלק מחיי. אנשים שעימם היו לי שיחות נפש מכילות ומפרות, וכאשר הם היו לצידי ידעתי שיש לי אותי. שאני שלימה. השאלה שלי היא בעצם שתי שאלות שזורות זו בזו: א) איך מסננים חברים לא רצויים (בסגנונם האישי) מן החיים שלי מבלי לפגוע ברגשותיהם ומבלי ליצור שנאה מיותרת? ב) איך מגיעים לאנשי איכות? איך חוזרים אל הדרך המוכרת של ליצור קשרים אמיתיים, שמספקים את שני הצדדים? איך משקיעים בקשר? איך... אוף... קשה לי להסביר. איך פשוט חוזרים למי שהייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לסנן חברים מבלי לפגוע - תגובה
איציק יצקן07/09/2012שירה יקירה,
אכן שתי השאלות שלך שזורות זו בזו ולכן התשובה שלי אחת היא:
ברור שיש לך מיומנויות למצוא אנשים כלבבך. שאלי עצמך מדוע נעלמו אלה מחייך ולמה התגנבו פנימה האחרים? האם את יכולה להצביע על זמן זאת אחרי שנבין את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
שירה07/09/2012גרשון שלום, האמת היא שלא כ"כ הבנתי את התשובה. א) אין לי תשובות על השאלה מדוע דבר זה השתנה, אולי משום שמסע החיים לוקח אותנו למקומות משונים ורחוקים. אני לא כל כך יודעת מדוע. ניסיתי לחשוב אולי אני בעצמי השתניתי והפכתי לפחות איכותית ולכן אני מושכת אליי אנשים מסוג שאיני מצליחה לתקשר איתם ולהגיע לעומקים פנימיים איתם או למה שאני מכנה "הכלה והפריה". ב) נורא חשוב לי לקבל תשובה ברורה על הדרך בה מסיימים קשרים מסוג זה מבלי לפגוע. אשמח לעצתך. תודה רבה ויישר כח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת... - תגובה
איציק יצקן08/09/2012שירה יקירה,
את מכירה את המשפט "אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה"? פירוש הדבר שהעולם הוא בדרך-כלל המראה שלנו ואת תופסת את חברייך ממש כפי שאת תופסת את עצמך. את שואלת לגבי חברייך ושואלת לגבי עצמך. דוגמה מאלפת לכך את מנדבת במכתב השני שלך כאשר את שואלת "אולי אני (בעצמי) הפכתי לפחות איכותית?" וזאת היא אותה השאלה ששאלת במכתב הראשון לגבי ח-ב-ר-י-י-ך.
אז מה בעצם קורה? פשוט מאוד, את מתפתחת ומחפשת במה להתמקד בחייך. והשאלות שלך הן שאלות של זהות, את שואלת "מי אני?" דרך השאלה "איך אני מתייחסת לחבריי?" ואם אמשיך הלאה, אומר: את לא יודעת איך להיפרד מחברייך בלי לפגוע בהם כי את חוששת מלהיפגע במעבר שלך למעגלים חדשים.
וכנראה שזה מה שגילינו:
מה שאת רוצה זה ל-ז-ו-ז והשאלה היא "לאן?" (ובאיזה תחום)
ובאמת, "לאן?" היא השאלה הראשונה באימון ואחרי שתעני עליה תוכלי להתייחס לחברייך בדרך הנכונה ב-א-ו-פ-ן ט-ב-ע-י ונכון וכמובן בלי לפגוע.
אני מציע לך להתחיל באימון על כיוון (חדש) בחיים. צריך לקרוא את מעגל החיים שלך ולמצוא מהו הנושא החשוב לך בו את רוצה לעשות תנועה.
אני מקווה שהסברתי עצמי. וכמובן שאשמח להמשיך ולהבהיר את מה שאולי אינו מובן.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)