איך לסנן חברים מבלי לפגוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לסנן חברים מבלי לפגוע
    שירה
    07/09/2012

לא חשבתי שזה עשוי לקרות לי, אבל לאחרונה אני מוצאת עצמי מוקפת באנשים שלא הייתי מגדירה אותם כאנשי איכות, ואני לא מרגישה שיש לי רצון להיות בקרבתם. הבעיה היא שמטבעי אני נוטה להיות "חברהמנית" ובעלת אוזן קשבת, מה שגורם לאותם אנשים "להתעקש" על הקשר איתי, ואפילו שאני משתדלת למעט בשיחות טלפון הם אלו שמתקשרים ומביעים עניין. לכתחילה זה אולי אמור לשמח אותי, אבל זה לא. אני אפילו מרגישה שזה נורא מתסכל אותי לדבר על הכלב של השכנה ועל הדייט המעצבן. אני נורא מתגעגעת לאנשים שהכרתי בעברי וכבר אינם חלק מחיי. אנשים שעימם היו לי שיחות נפש מכילות ומפרות, וכאשר הם היו לצידי ידעתי שיש לי אותי. שאני שלימה. השאלה שלי היא בעצם שתי שאלות שזורות זו בזו: א) איך מסננים חברים לא רצויים (בסגנונם האישי) מן החיים שלי מבלי לפגוע ברגשותיהם ומבלי ליצור שנאה מיותרת? ב) איך מגיעים לאנשי איכות? איך חוזרים אל הדרך המוכרת של ליצור קשרים אמיתיים, שמספקים את שני הצדדים? איך משקיעים בקשר? איך... אוף... קשה לי להסביר. איך פשוט חוזרים למי שהייתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לסנן חברים מבלי לפגוע

הוספת תגובה

• איך לסנן חברים מבלי לפגוע - תגובה

איציק יצקן
    07/09/2012

שירה יקירה,
    אכן שתי השאלות שלך שזורות זו בזו ולכן התשובה שלי אחת היא:
    ברור שיש לך מיומנויות למצוא אנשים כלבבך. שאלי עצמך מדוע נעלמו אלה מחייך ולמה התגנבו פנימה האחרים? האם את יכולה להצביע על זמן זאת אחרי שנבין את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת...

שירה
    07/09/2012

גרשון שלום, האמת היא שלא כ"כ הבנתי את התשובה. א) אין לי תשובות על השאלה מדוע דבר זה השתנה, אולי משום שמסע החיים לוקח אותנו למקומות משונים ורחוקים. אני לא כל כך יודעת מדוע. ניסיתי לחשוב אולי אני בעצמי השתניתי והפכתי לפחות איכותית ולכן אני מושכת אליי אנשים מסוג שאיני מצליחה לתקשר איתם ולהגיע לעומקים פנימיים איתם או למה שאני מכנה "הכלה והפריה". ב) נורא חשוב לי לקבל תשובה ברורה על הדרך בה מסיימים קשרים מסוג זה מבלי לפגוע. אשמח לעצתך. תודה רבה ויישר כח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת... - תגובה

איציק יצקן
    08/09/2012

שירה יקירה,
    את מכירה את המשפט "אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה"? פירוש הדבר שהעולם הוא בדרך-כלל המראה שלנו ואת תופסת את חברייך ממש כפי שאת תופסת את עצמך. את שואלת לגבי חברייך ושואלת לגבי עצמך. דוגמה מאלפת לכך את מנדבת במכתב השני שלך כאשר את שואלת "אולי אני (בעצמי) הפכתי לפחות איכותית?" וזאת היא אותה השאלה ששאלת במכתב הראשון לגבי ח-ב-ר-י-י-ך.
    אז מה בעצם קורה? פשוט מאוד, את מתפתחת ומחפשת במה להתמקד בחייך. והשאלות שלך הן שאלות של זהות, את שואלת "מי אני?" דרך השאלה "איך אני מתייחסת לחבריי?" ואם אמשיך הלאה, אומר: את לא יודעת איך להיפרד מחברייך בלי לפגוע בהם כי את חוששת מלהיפגע במעבר שלך למעגלים חדשים.

וכנראה שזה מה שגילינו:
    מה שאת רוצה זה ל-ז-ו-ז והשאלה היא "לאן?" (ובאיזה תחום)
    ובאמת, "לאן?" היא השאלה הראשונה באימון ואחרי שתעני עליה תוכלי להתייחס לחברייך בדרך הנכונה ב-א-ו-פ-ן ט-ב-ע-י ונכון וכמובן בלי לפגוע.

אני מציע לך להתחיל באימון על כיוון (חדש) בחיים. צריך לקרוא את מעגל החיים שלך ולמצוא מהו הנושא החשוב לך בו את רוצה לעשות תנועה.
    אני מקווה שהסברתי עצמי. וכמובן שאשמח להמשיך ולהבהיר את מה שאולי אינו מובן.

בהצלחות,

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו