זקוקה לשינוי - עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לשינוי - עזרה
    רוצה שינוי
    01/10/2012

שלום
    מזה מספר חודשים שאינני עובדת, אני נשואה ואם לתינוקת,מפרנסת עיקרית בבית. מתוקף היותי כעת בבית עולות לי מחשבות רבות לגבי חיי. הגעתי למסקנות מאוד קשות ואני מעוניינת לעזור לעצמי לצאת מהן. מיותר לציין כי אין לי יכולת כלכלית לממן אימון אישי והלוואי שיכולתי. אבל אני מאוד רוצה שלא להתייאש ולפחות להתחיל לעזור לעצמי עד שאעבוד ואוכל לממן אימון אישי.
    אני אדם חסר ביטחון, ללא תחביבים, הנאות (אין שום דבר שאני נהנית לעשות בכל תחום), ללא שאיפות מיוחדות, מעבירה את הימים, נטולת כל חשק מיני מכל סוג שהוא (מיותר לציין את הפגיעה הישירה בזוגיות שלי), בבית מתנהלת כאדם אחד ובסביבות שונות מתנהלת אחרת לחלוטין, ללא יכולת לקבל החלטות, לא משקיעה בעצמי מבחינה חיצונית. והרשימה עוד ארוכה.
    בעלי כבר נשבר ממני לגמרי - ניסה לעזור לי במהלך השנים לשנות את ההתנהגות, לפתח תחומי עניין, לטפח את הזוגיות שלנו - ללא כל שינוי מצידי - ולא בגלל שאינני רוצה אני פשוט לא יודעת איך וממה להתחיל.
    אני רוצה להיות אדם אחר, עם בטחון, עם רצונות, עם שאיפות. לא ממש יודעת איך עושים את זה.
    אני ממש אשמח אם תוכלו לתת לי עצה איך להתחיל, מה עליי לעשות? האם רשימה של בעיות שאני מונה על עצמי ומפה אני חושבת שיכול לפתור אותן? האם לעסוק בכל בעיה בנפרד בכל פעם?
    אני מאוד אשמח אם אוכל לקבל מכם את "יריית הפתיחה" כדי שאוכל אחת ולתמיד לשנות את חיי
    אשמח מאוד לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לשינוי - עזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לשינוי - עזרה - תגובה

איציק יצקן
    03/10/2012

יקירתי הרוצה שינוי, הזקוקה לשינוי,
    אני מבקש את סליחתך אבל אני מאוד אופטימי לגבייך. כן, תשאלי אַת וישאלו הקוראים בפורום "איך מכתב כזה שיש בו כל-כך הרבה יאוש מעורר בך אופטימיות?"
    ובכן,
    אימון הוא אומנות ה"יש" ולכן, קודם כל, אספתי עבורך את הפריטים שמרכיבים את רשימת ה"י-ש":
    א. הכותרת של הפנייה שלך היא "רוצה שינוי, זקוקה לשינוי, עזרה!" לכאורה קריאת ייאוש אבל בתוך זאת בולטת בעיני ה"רוצה".
    ב. את כותבת שאת מפרנסת עיקרית - זאת אומרת שאת יודעת איך להביא כסף הביתה
    ג. את כותבת: "בבית אני מתנהלת כאחד האדם" - זאת אומרת שיש בך מיומנויות של ניהול הבית ושל שכל ישר ופעולה ועשייה שיכולים לשרת גם בחוץ
    ד. את אם לתינוקת - זאת אומרת שיש בך את האינסטינקטים להעניק ולתת ולגדל ילד. זאת מתנה מהבריאה
    ה. את כותבת "אני ר-ו-צ-ה להיות אדם אחר, עם בטחון, עם רצונות, עם שאיפות".

תראי איזה יופי. וזה רק ממה שאת עצמך כותבת, לפני שיחת היכרות עם מאמן, לפני שאני נכנס לעומק המרכיבים של האישיות ושל החיים (מה היה לפני הלידה, במה עסקת, אילו שינויים חלו בחייך ועוד).
    אז הנה יריית הפתיחה: כל האוצרות הללו הן שלך ואומנות האימון היא לחבר את כל אלה. ברור לי שאת בדרך להיות במקום שבו את רוצה וראויה להיות.
    איך להתאמן?
    א. אפשר להתכתב בפורום הזה
    ב. אפשר להיכנס באינטרנט לאתרים של בתי ספר לאימון ולחפש תלמידים שעושים סטאז' במחירים נמוכים
    ב. אפשר לפנות ללשכת המאמנים - לעיתים יש בלשכה פרויקטים של מתנדבים.

בבקשה עדכני אותי.

חיבוק להצלחות,

איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - שינוי - תגובה

רוצה שינוי
    08/10/2012

שלום איציק.
    תודה לך על התשובה - לצערי לא הצלחתי להגיע למחשב בימים האחרונים בכדי להגיב.
    אחת מהצעותיך הייתה להתכתב בפורום הזה אז אשמח אם נוכל.
    עשיתי לעצמי רשימה של הבעיות להן אני ערה אצלי באישיות.
    הבעיות רבות.
    ניסיתי למפותן מהבעיות ה"קלות" יותר - כמו אי יכולת להחזיק בקשרים אישיים עם אנשים, חוסר השקעה בחיצוניות, לא פועלת באופן מאורגן ומסודר בחיים. ל"קשות" יותר לטיפול - כמו ביטחון עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך ואי היכולת לקבל החלטות.
    חשבתי שאם לנהל כמו מחברת שבה אני אתעד את מעשיי בכל יום - כולל דילמות בהן נתקלתי, מצבים בהם אני חושבת שהגבתי נכון וכאלה שלא ואיך הייתי יכולה לפעול אחרת.
    וכך מידי יום לשים לב אם אני עושה אותם דברים ופועלת בותה צורה , להבין אולי באיזה סיטואציות זה חוזר ולנסות לפעול אחרת.
    מה דעתך?
    האם אתה מכיר דרך טובה יותר לעשות כן?
    מה גם שאינני יודעת אם בעיות קשות כמו דימוי עצמי נמוך ובטחון עצמי נמוך יכולים להשתפר אצלי בצורה הזו. האם לצורך טיפול בבעיות קשות אלה ישנה שיטה טובה יותר להתמודדות.
    בנוסף, אני רוצה לציין, במקביל מערכת היחסים שלי בבית עולה על שרטון ללא חזרה - בעלי לא מוכן לתת לי צ'אנס נוסף כדי לתקן את הבעיות, והחליט כי מתנהל איתי בבית אחד אך ללא מערכת יחסים. ניסיונותיי לדובב אותו ולדבר איתו לא עוזריןם והוא למעשה ויתר בשלב זה על הזוגיות. אני חייבת להודות שזה מאוד מקשה עליי באופן אישי על התהליך של השינו שאני רוצה לעבור. מה אתה ממליץ לי לעשות בהקשר זה? להתעלם ולהתרכז בשינוי שלי? לדבר איתו בכל מחיר?

אשמח מאוד איציק אם תוכל להיות לי לעזר.
    המון תודה מראש
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - שינוי - תגובה - תגובה

איציק יצקן
    09/10/2012

יקירתי,
    התשובה שלך מצביעה על רצון להתחיל בשינוי וזה מנוע ראשון והכרחי.
    כפי שהצעתי אנחנו יכולים לעשות התכתבות אימון בפורום הזה מה שיצעיד אותך לעבר שינוי ואף יאפשר לגולשים בפורום להבין איך אימון מתקיים. עם זאת עלי לומר כי אימון כזה מוגבל מאוד ויכול רק לאפשר תהליך ראשון של עמידה על הרגליים וכי אימון אפקטיבי הוא כזה המאפשר גם שיחות טלפון וכאלה ושיחות פנים אל פנים המאפשרים הכירות גם ברבדים של שפת גוף, אינטונציה וכדומה. כמו כן המאמן מציג מודלים ומדגים התנסויות והשיחה זורמת כדיאלוג כולל שאלונים.
    לעצם העניין - תשובתי אלייך: את כותבת על בעיות ומה שכתבת מספיק כדי להכיר את המטרות שלך. אבל אם שמת לב, המכתב הקודם שלי היה מלא ברח אופטימית ולא בכדי. אני מבקש שתקראי אותו שוב. אחר כך כתבי את כל הדברים החיוביים אודותייך. רק דברים חיוביים. מכתב חף מכל שבב ביקורת על עצמך.
    בבקשה.
    בהצלחות!
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו