מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך משלבים לימודים עם עבודה?שלי05/10/2012
שלום,
אני זמרת, בת 33, והרבה שנים חלמתי להוציא אלבום מהחומרים המקוריים שלי. למדתי קצת מוזיקה, הרמתי הרכבים, "התערבבתי" בתעשייה ובמשך תקופה ארוכה מאד עבדתי והתפרנסתי יפה מהקול שלי. אבל אף פעם לא "הדבר האמיתי". לא הצלחתי להגשים חלום ולהוציא אלבום. לא עמדתי על במה מול המון אנשים שבא לשמוע אותי ואת מה שיש לי לשיר. הגיל והנסיון שבא איתו, עשה את שלו. אין לי את אותן האנרגיות שהיו לי בשנות ה20, לכתת רגליי בין חדרי חזרות ולחיות על חלומות. המציאות הקשה תופחת על פניי. צריך למצוא כיוון אמיתי בחיים. משהו יציב אך מלא ריגוש, יצירתיות ועניין. אז החלטתי להמשיך הלאה.
כיום, כבר יותר משנה שאני לא שרה בשום מקום, ולא מתפרנסת מכך ולצערי גם לא משום דבר רציני אחר. אין לי הכשרה בשום דבר אחר..והחיים ממשיכים לעלות כסף..
בכול אופן, שינוי כיוון. המון דברים מעניינים אותי אבל בכל פעם אני נתקעת בשלב העלויות.. שאלתי היא כזאת. איך משלבים לימודים רציניים, במסגרת מצוינת ומוכרת ומחזיקים עבודה במשרה מלאה? אני נשואה וגרה בשכירות ובעלי מביא משכורות לא יציבות..
רציתי לשאול דבר אחד ויצאו מיליון שאלות..
אשמח לתגובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משלבים לימודים עם עבודה? - תגובה
איציק יצקן05/10/2012שלי יקרה,
ברכה על ההצלחות שלך עד כה. ואיחולים לשנה של הגשמת משאלות.
רצית לשאול שאלה אחת ויצאו לך מיליון. חלקן סותרות זו את זו וחלקן עונות זו על זו. עוד נחזור בעתיד לשאלות.
יקירתי, השאלה היא בין הרעיון לבין הממש: מה את רוצה ר-ו-צ-ה?
עשי רשימה של כל הדברים אליהם את משתוקקת בתחום שבינך לבין החיים.
זהו. שלחי בפורום הזה או, אם את לא מרגישה נוח - שלחי למייל הפרטי שלי.
זה הצעד הראשון שלך בדרך לתשובה.
חג שמח!
בהצלחות, איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה-
שלי05/10/2012מה אני רוצה בתחום שביני לבין החיים? זה לא מאד מקורי או פורץ דרך- אבל אלה הכמיהות הנוכחיות.
*ללמוד. משוועת!!
*להתייצב בעבודה עצמאית, מעניינת ומגוונת בה אני שולטת בזמן שלי.
*לשמור על חיי נישואים טובים ומפרים.
*2-3 ילדים
*בית משלנו
*והכי חשוב- לישון בשקט כשהיום נגמר
זה הכול! בחורה פשוטה שכמותי ודלת רצונות.. :)
האמת לדעתי, כשאדם נמצא בתנועה- ההיפך ממצבי הסטטי כעת, נפתחות בפניו הזדמנויות להכיר ולגלות על עצמו עוד ועוד.. אז נכון לעכשיו זה מסתכם בזה.
שבת שלמה, ותודה מקרב לב על ההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה- - תגובה
גרשון מורג05/10/2012יקירתי,
תרשי לי להוסיף ולהעמיק על תשובתו המצוינת של איציק, הקולגה שלי.
את אומרת שאת משוועת ללמוד ואני מסיק מזה שהיית גם רוצה להתפרנס ממה שתלמדי.
אז השאלה הבסיסית, העקרונית והאמיתית הינה: מה "מדליק" אותך? מה התחום שגורם לך לפתוח את העיניים לרווחה, שממלא אותך בסקרנות לדעת עוד ועוד? הסקרנות שבאה מהבטן והחזה ולא רק מהמוח.
אם את יודעת מה זה, לכי על זה כי זה מה שימלא אותך באנרגיה ללכת קדימה, להצליח ולהרגיש את הסיפוק מהעשייה.
רק את יכולה לדעת מה הוא הדבר הזה. דברי עם עצמך, תעבדי עם עצמך עד שזה יהיה ברור לך לחלוטין. בסופו של יום, זה יופיע.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה- - תגובה - תגובה
איציק יצקן05/10/2012שלי יקרה,
עכשיו ספרי מה את הכי אוהבת לעשות: דברים שלא קשורים ל"איפה תרצי להיות" ( ילדים, עבודה מסוג מסוים ועוד) אלא רשימה מהסוג הזה של "אני אוהבת ל...: למשל "אני אוהבת לדבר עם אנשים", "אני אוהבת לעשות פעילות פיזית", "אני אוהבת ליצור בחימר", "אני אוהבת להיות בטבע", "אני אוהבת לנהוג", "אני אוהבת לשיר..." - רשימה מסודרת של לפחות 25-30 סעיפים. לאט. אבל בהתלהבות, במנוחה ובערנות.
בהצלחות.
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אוהבת לעשות-
שלי06/10/2012איציק יקר,
בראש ובראשונה אני רוצה להודות לך שוב על תשומת הלב. זה לא מובן מאליו..
1. אני אוהבת לשיר
2. לרכוב על סוסים
3. לנסות אוכל חדש- לבשל ולאכול אבל גם להתפנק במסעדה איכותית
4. לצחוק
5. לדבר עם אנשים
6. להקשיב לאנשים
7. לרקוד
8. תשבצי הגיון
9. משחקי מחשבה
10.לבלות ולהרבות באלכוהול!
11. לשמוע מוסיקה
12. לטפל ולטפח גינה
13. לראות הופעות
14. להתכרבל עם בעלי מול סרט טוב (הוא המבאר הרישמי בבית ובלעדיו חצי סרט אני לא מבינה)
15. סקס
16. פוקר
17. לדבר על תחומים בהם אני מבינה בפני אנשים
18. ילדים
19. שופינג!
20. לקרוא
21. ליצור עם הידיים
22. לרדת על חבילת שוקולד
25. לשבת עם חברה טובה בבית קפה ולדבר על החיים. בד"כ על שלה.. :)
26. לארח ולהתארח
27. לצאת לקמפינג (לא קרה שנים אבל אחד האהובים עליי)
28. לפגוש אנשים חדשים- לא מחייב לקשר ארוך טווח פשוט יש משהו בהתלהבות הראשונית לשמוע ולספר על עצמי עם אנשים שהרגע פגשתי.
29. לתת עצה טובה לחבר בשעת משבר..
30. לדבר עם עצמי כשקשה לי ולכתוב על זה שיר.
זהו נראה לי. מצחיק שכשהייתי בסעיף 3 בערך לא ראיתי איך הרשימה תגיע ל 30 אבל אסוציאטיבית סעיף הוליד סעיף.
יש חשיבות לסדר הדברים?
שבת שלמה ורגועה!
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת בעצמי..
שלי06/10/2012גרשון היקר,
תודה על התייחסותך. יש המון תחומים שמעניינים אותי מהבטן ומהחזה אבל נתקלים אצלי תמיד בקיר העלויות.נכון, עוד לא מצאתי תחום אחד שארצה באותה דבקות וטירוף שהיה לי סביב המוזיקה אבל אני לא מתייאשת מחיפושים. אני בת 33 וקצת קשה בגיל זה לעצור את החיים ולהתמסר רק ללימודים. יש הוצאות כלכליות שוטפות שמחייבות הכנסה ברף מסוים. רוב מוסדות הלימוד דורשות סכומי עתק עבור קורסים חד שנתיים של יום יומיים בשבוע וכל זאת במעטפת של מבינים את הקושי להיות "סטודנט" בגיל כזה ולהתמסר ללימודים בלבד אז נאפשר לך ללמוד ולעבוד אבל זה יעלה לך ביוקר..
תירוצים? אולי..
שבת שלמה, ורק שמחות!
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)