מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמאיעלה28/11/2012
גרתי עד גיל מאוחר אצל ההורים שלי. מאז שעברתי אמא שלי מתקשרת כל יום. כשאני באה הביתה אני צריכה לשבת איתה כי זה כאילו "ביקור".. זה ממש מטריד אבל אני לא רוצה לפגוע בא מצד שני צריכה שקצת תשחרר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
גרשון מורג28/11/2012שלום יעלה,
אבא שלי ז"ל תמיד היה אומר לי "חשבונות ברורים שומרים על ידידות" ונוכחתי בחיי שזה אכן נכון.
אין כמו שמירת שולחן נקי ביחסים בין אנשים. תמיד. שמירת דברים בבטן ברוב המקרים לא מוסיפים ליחסים אלא פוגעים בהם.
אם יש לך בעיה עם ההתנהלות של אמא בקשר אליך עליך להבהיר זאת איתה.
אבל שימי לב, הדבר חייב להיעשות ממקום של אהבה, של כיבוד, של התחשבות ובנסיון להגיע להסכמה ביניכם ולהבנה מצידה ללא שתפגע.
אני הייתי מביע בשיחה כזו מה אני מרגיש בלי לבוא בטענות לצד השני ושואל את הצד השני איך הוא חושב שאפשר להגיע להסכמה.
שקלת את האפשרות שאולי אמא בכלל לא מרגישה/יודעת איך את מרגישה?
אם יש ביניכם אהבה (וכך זה נשמע מכאן) נראה לי שתוכלו למצוא את שביל הזהב תוך כיבוד הדדי.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא - תגובה
איציק יצקן28/11/2012שלום יעלה,
עזבת את הבית של אמא אבל אמא לא עוזבת אותך...
את לא רוצה לפגוע, את רוצה ש-ה-י-א "קצת תשחרר" אבל אולי גם לך (קצת) קשה לשחרר?
איך אני יודע שקשה לך לשחרר? את כותבת: "אני צריכה לשבת איתה כאילו זה 'ביקור' ". רגע, יעלה, האם זה לא ביקור? אם עדיין היית גרה שם זה אולי זה לא היה ביקור אבל כאשר הלכת משם את באה ל-ב-ק-ר, הלא כן? ברור שזה ביקור!
את מכירה ומספרת על הצד שלך אבל היי בטוחה כי גם באמא יש רצון לשחרר, שהרי איזו אמא לא רוצה שביתה תהיה עצמאית.
יש כאן שני מרכיבים עיקריים שמכבידים עליך לעזוב ב-א-מ-ת :
ראשית, קרוב לוודאי ששתיכן שרויות בהרגלים של חיים ביחד ודואגות זו לזו, במובן מסוים אפשר להשוות את זה לגירושין בהם אחד מבני הזוג עוזב את הבית. בעניין הזה אין לך ברירה אלא ליזום התרחקות מדוּדה: תגדירי לעצמך (תמיד הכי טוב בכתב) כמה זמן את מוכנה להקדיש לביקור עם אמא ומה את רוצה לעשות בזמן שאת שם. אם תתמידי אז לאט לאט זה יקרה.
שנית, לא סיפרת מדוע עזבת את הבית דווקא עכשיו. אבל עליך למלא את חלל הזמן בתוך הבית בו את נמצאת. חשבי לשם מה בחרת לעזוב את בית אמא והתחילי או המשיכי ליזום (זוגיות? חברים? עוד...)
במידה ואת בת זקונים או האחרונה שנותרה בבית נסי לתאם עם קרובים (אחים, דודים) להיות קצת עם אמך, כי גם החלל שלה צריך להתמלא.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)