מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגשמה עצמיתרני07/12/2012
אני בת 37 וכשבע שנים עובדת עם נוער מנותק במסגרת חינוך בלתי פורמלי.
עכשיו נכנסתי לחינוך היסודי וחסרה לי התמיכה הרגשית שנהגתי לתת לנוער .
כיוון שבביה"ס עליי להתעסק עם הצבת גבולות והרגלים אני מרגישה שאני לא ממש ממצה את עצמי.
אני מאד מעוניינת ליישם את כל מה שלמדתי שם ולתת מעצמי לילדים אבל אני מתקשה לשלב בין הצבת גבולות ומתן מענה לצרכי המערכת הפורמלית להתייחסות אישית ומעמיקה לכל ילד שצריך.
איך עליי לנהוג? למי עליי לפנות כדי לקבל עזרה וייעוץ?אני לא מעוניינת להעזר בביה"ס כיוון שגישתי שונה משלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשמה עצמית - תגובה
איציק יצקן07/12/2012רני יקרה,
את "סובלת" מהיותך אישה בעלת ערכים אישיים מפותחים. בתור שכזאת את מתקשה להיות במקום בו העבודה אינה הולמת את ערכייך.
אם את רוצה להפסיק לסבול קומי ולכי משם.
השאלה היא מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם?
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגשמה עצמית
רני09/12/2012סיבות כלכליות גרמו לי לעזוב,לא הצלחתי להגיע למשרה שאוכל להתפרנס ממנה בכבוד,מעט שעות היו לי.
קיוויתי ועדיין אני מקווה שאוכל "להגיע" לילדים גם בחינוך הרגיל,
מה עצתך ? כיצד עליי להתייחס ולמצוא את הסיפוק?\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגשמה עצמית - תגובה
גרשון מורג09/12/2012שלום רני,
יש מי שמגדיר את האושר בהתאם לפער בין הציפיות של האדם למציאות שהוא חי בה.
כמה שהפער יותר גדול, האדם יותר אומלל ופחות מאושר. ולהיפך, כמה שהפער יותר קטן האדם יותר מאושר ופחות אומלל.
כנראה שהפער שנוצר בין ציפיותיך לבין המציאות שלך הלך והתרחב וזה בהחלט גורם לך להרגיש אומללה.
האם את חושבת שאת יכולה לצמצם את הפער?
אם הבנתי נכון, המציאות הינה שאת חייבת כרגע את המשרה הזאת לפרנסתך. אבל את היית רוצה למלא אותה בתוכן מעבודתך הקודמת, דבר שכנראה לא ניתן לביצוע, לפחות במלואו.
אולי בכל זאת אפשר להגיע לפשרה כלשהי שתאפשר לך לשפר את הרגשתך? מנסיוני, למשל, הצבת גבולות זה לא דבר שבהכרח מתנגד ביחס אישי. לפעמים זה דוקא מה שהיחס האישי דורש.
אני מציע לך לנסות לקבל את המציאות כפי שהיא אך בלי לוותר על הנסיון להעניק לילדים הללו את מה שכנראה את יודעת כל כך טוב להעניק. אולי זה לא יהיה 100% כפי שזה היה, אולי זה יהיה רק 80% או 70%, אבל עבור כל ילד זה יהיה עולם ומלואו.
מקווה שתצליחי.
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגשמה עצמית - תגובה
איציק יצקן10/12/2012רני יקרה,
בהמשך לתשובתו של גרשון: אחת האפשרויות להיות נאמנה לתשוקה שלך לעבוד עם נוער עם צרכים מיוחדים היא בלמצוא את המשמעות בעבודה הנוכחית.
הערך החשוב לך הוא נתינה. מ-ה-נ-ת-י-נ-ה את מ-ק-ב-ל-ת את הסיפוק הרב ולכן נכון קודם כל, כל עוד את עדיין נשארת במקום הזה, ל-ח-פ-ש את העניין והמשמעות בעבודה הנוכחית.
בנוסף - נכון גם "לחפור" ולחפש מקום בו הנערים התואמים יותר את יכולות הנתינה שלך ואשר שם גם תהיי מתוגמלת היטב. לצורך כך גייסי את אמונתך - כדי למצוא את המקום הזה: שנני משפטי אמונה כמו: "יש מקום בו אפשר גם לעשות את הדבר המדויק וגם להיות מתוגמלת" וכן: "מגיע לי לעבוד במקום אותו אני אוהבת ועדיין להיות מתוגמלת כספית" וכן: "אני יכולה ליהנות וגם לתרום וגם להיות מתוגמלת בכל מקום" וכדומה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)