שיפור תקשורת בין אישית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור תקשורת בין אישית
    ניקוס
    24/12/2012

שלום, יש לי בעיה שאני לא מצליח לדבר בצורה שוטפת, אני מרבה להקשיב ולדובב את הצד השני ומדבר בערך 20-30 אחוז מהשיחה, הדבר לא נובע מביישנות או מחוסר ביטחון אלא פשוט כך התרגלתי לתקשר איך אני משנה את זה ומתרגל לדבר בצורה יותר שוטפת ורציפה,כך שבמידה וצריך אני אוכל להשלים אפילו 80 ו90 אחוז ולקחת את ההובלה של השיחה עלי? שוב אני מציין,אני כמעט בטוח שהדבר לא נובע מאיזה בעיה שורשית ועמוקה אלא פשוט כך הצורת תקשורת שלי אשמח אם תוכלו להמליץ על תרגילים לשיפור הנושא תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיפור תקשורת בין אישית

הוספת תגובה

• שיפור תקשורת בין אישית - תגובה

איציק יצקן
    24/12/2012

שלום ניקוס,
    ראשית איחולים על כך ש(כפי שאתה מעיד על עצמך )בורכת במיומנויות כמו הקשבה, ולפי עדותך יש בך גם יכולות לדובב, מה שכנראה מצביע על כך שיש בך תשוקה אמִתית לאחר. אלה תכונות יקרות ערך ויותר מכך, אלה בדיוק התכונות היסודיות כדי לנהל שיחה וכדי לקיים תקשורת בינאישית ברמה טובה.
    מתוך כך, אני לא בטוח בכלל שזה שאתה תופס (לפי הרגשתך) "רק" 20-30 אחוז מזמן השיחה - אומר שאינך משפיע עליה. שכן בעצם זה שאתה יודע לדובב - אתה קובע את נושא השיחה או לפחות את "סעיפי" השיחה כי האחר עונה לשאלות ש-ל-ך. יותר מזה, ברור שבשיחה יש ערך גם לשפת הגוף, להבעות פנים למבט בעיניים ועוד. היה ער לכל אלה ותוכל הן לבחון את השפעתך והן להשפיע באמצעות שפת הגוף.
    ולעצם השאלה: בכל זאת, הדרך הטובה לדעת מהי השפעתך היא בלבדוק לפני השיחה או בתחילתה מה הנושא שאתה רוצה שיהיה ולזכור כל הזמן לחזור אליו. חוץ מזה - לבדוק מה אתה רוצה להשיג מהשיחה, מהי מטרת השיחה (לעיתים גם "סתם" הנאה משיחה יכולה להיות מטרה לגיטימית).
    נראה לי שלבינתיים זה מספיק.
    אשמח להתעדכן איך הדברים השפיעו.
    בהצלחות,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו