מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון כלכלישולמית7108/01/2013
אני לא מתנהלת נכון כלכלית, אני מודעת לכך אך אני לא מצליחה לשנות זאת. אני לא יודעת מה בדיוק צריך לעשות(יש לציין שגם אני וגם בעלי גדלנו במשפחות שהתנהלו בצורה של בזבזנות וצרכנות מוגזמת). הייתי רוצה ללמוד את הנושא- יש מקומות באינטרנט, או ספרי הדרכה מומלצים לכך? חשבתי ללכת גם למאמנת מקצועית שתעשה לי אימון כלכלי . אבל העלות גבוהה לי. אולי אם התהליך יהייה קצר אני אוכל להרשות זאת לעצמי. כמה פגישות צריך אם אני רוצה לעבוד רק על נושא האימון הכלכלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון כלכלי - תגובה
גרשון מורג08/01/2013שלום שולמית 71,
להתנהלות כלכלית לא נכונה אפשר שיהיו לה כמה צדדים ומשום כך כמה תהליכים לפתרון.
אתן דוגמא לשנים:
א) התנהלות טכנית לא נכונה שכוללת אי-שליטה על ההוצאות, חוסר מעקב על זרימת הכסף (פנימה והחוצה, אך בעיקר החוצה), חוסר תכנון וכו'...
לצד הזה יש פתרון טכני הכולל, למשל, לימוד ניהול תקציב ותזרים והתהליך הוא קצר יחסית.
ב) התנהלות נפשית-כלכלית לא נכונה שכוללת התנהלות בזבזנית העונה על צורך נפשי, בדרך כלל כפיצוי על משהו יותר עמוק, וכו'.....
לצד הזה נדרש תהליך אימוני יותר עמוק ויותר ארוך בדרך כלל.
את יכולה להתחיל את התהליך האימוני בעצמך בזה שתחליטי להקציב סכום כסף מסוים לתהליך האימון במקום להוציאו על דבר אחר שהוא לא הכרחי (ולעמוד בכך).
ניתן גם להתחיל ב(א), לראות איך זה משפיע ואח"כ להחליט לגבי ההמשך. כמובן שהאידיאלי הינו לטפל בשני התחומים במשולב.
מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלות אפשר להתקשר.
שבוע נפלא וגשום!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון כלכלי - תגובה
איציק יצקן08/01/2013שולמית יקרה,
אוסיף מעט על דבריו המדויקים של גרשון:
את י-ו-ד-ע-ת כי המצב הכלכלי הלא מאוזן אליו נקלעתם בא מתוך הרגלים של חוסר גבולות בענייני צריכה מבית ילדותכם. את מכירה את ההרגלים ולכן את עשית את הצעד הראשון והחשוב של מודעות להרגל ספציפי. הצעד הבא הוא לשנות את המעשים בפועל. ניהול ספרים הוא אחד הכלים המעולים לכך כי הוא מאפשר מודעות ספציפית. הכלי הנוסף הוא הצבת גבולות ברורים שמעבר להם לא תחרגו.
אם בן זוגך חושב כמוך אתם בכלל כבר כוח ממשי שיכול ללכת קדימה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)