אימון כלכלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון כלכלי
    שולמית71
    08/01/2013

אני לא מתנהלת נכון כלכלית, אני מודעת לכך אך אני לא מצליחה לשנות זאת. אני לא יודעת מה בדיוק צריך לעשות(יש לציין שגם אני וגם בעלי גדלנו במשפחות שהתנהלו בצורה של בזבזנות וצרכנות מוגזמת). הייתי רוצה ללמוד את הנושא- יש מקומות באינטרנט, או ספרי הדרכה מומלצים לכך? חשבתי ללכת גם למאמנת מקצועית שתעשה לי אימון כלכלי . אבל העלות גבוהה לי. אולי אם התהליך יהייה קצר אני אוכל להרשות זאת לעצמי. כמה פגישות צריך אם אני רוצה לעבוד רק על נושא האימון הכלכלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון כלכלי

הוספת תגובה

• אימון כלכלי - תגובה

גרשון מורג
    08/01/2013

שלום שולמית 71,

להתנהלות כלכלית לא נכונה אפשר שיהיו לה כמה צדדים ומשום כך כמה תהליכים לפתרון.
    אתן דוגמא לשנים:

א) התנהלות טכנית לא נכונה שכוללת אי-שליטה על ההוצאות, חוסר מעקב על זרימת הכסף (פנימה והחוצה, אך בעיקר החוצה), חוסר תכנון וכו'...
    לצד הזה יש פתרון טכני הכולל, למשל, לימוד ניהול תקציב ותזרים והתהליך הוא קצר יחסית.

ב) התנהלות נפשית-כלכלית לא נכונה שכוללת התנהלות בזבזנית העונה על צורך נפשי, בדרך כלל כפיצוי על משהו יותר עמוק, וכו'.....
    לצד הזה נדרש תהליך אימוני יותר עמוק ויותר ארוך בדרך כלל.

את יכולה להתחיל את התהליך האימוני בעצמך בזה שתחליטי להקציב סכום כסף מסוים לתהליך האימון במקום להוציאו על דבר אחר שהוא לא הכרחי (ולעמוד בכך).
    ניתן גם להתחיל ב(א), לראות איך זה משפיע ואח"כ להחליט לגבי ההמשך. כמובן שהאידיאלי הינו לטפל בשני התחומים במשולב.

מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלות אפשר להתקשר.
    שבוע נפלא וגשום!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון כלכלי - תגובה

איציק יצקן
    08/01/2013

שולמית יקרה,
    אוסיף מעט על דבריו המדויקים של גרשון:
    את י-ו-ד-ע-ת כי המצב הכלכלי הלא מאוזן אליו נקלעתם בא מתוך הרגלים של חוסר גבולות בענייני צריכה מבית ילדותכם. את מכירה את ההרגלים ולכן את עשית את הצעד הראשון והחשוב של מודעות להרגל ספציפי. הצעד הבא הוא לשנות את המעשים בפועל. ניהול ספרים הוא אחד הכלים המעולים לכך כי הוא מאפשר מודעות ספציפית. הכלי הנוסף הוא הצבת גבולות ברורים שמעבר להם לא תחרגו.
    אם בן זוגך חושב כמוך אתם בכלל כבר כוח ממשי שיכול ללכת קדימה.
    בהצלחות,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו