מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכולה להפסיק להגיד את האמתדינה24/01/2013
שלום רב, יש לי בעיה קשה מאוד שאני מתחילה להיות מודעת אליה לאחרונה. אני כל הזמן אומרת לאנשים את האמת בפנים גם אם הם לא אוהבים לשמוע את זה. כשהייתי צעירה יותר חשבתי שכך זה צריך להיות אבל כיום אני מבינה שממש לא אבל מאוד קשה לי לא להגיד את מה שאני חושבת ולכן יש לי יותר אוייבים מחברים. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה להפסיק להגיד את האמת - תגובה
איציק יצקן24/01/2013דינה יקרה,
אין ספק שאת יודעת לומר את האמת גם על עצמך, והנה נשארת בחיים. בעצם עם המודעות לכך את עשית את הצעדים הראשונים וההכרחיים בדרך לפתור את הבעייה ואני אכן חושב כמוך שזאת בעיה, שכן הנה, כמו שאת אומרת יש לך יותר אויבים מידידים ואת בטח רוצה עוד קצת ידידים. אבל בעיקר אמירה שלילית לאנשים אינה משיגה דבר ובדרך כלל מעידה על המבקר יותר מאשר על המבוקר.
הדרך לוותר על ההרגל היא כמו בכל תהליך גמילה: שלב אחרי שלב: את השלב הראשון ביצעת בעצם היותך מודעת. אם את מוצאת עצמך ממשיכה בהרגל - אל תתרגשי: פשוט מצאי את הדרך להיות מודעת גם תוך כדי זה שזה קורב. קבלי את עצמך עם הביקורת והזכירי לעצמך כי בפעם הבאה זה ישתנה ואז, בפעם הבאה, תמצאי עצמך עוצרת תוך כדי הביקורת ואולי אפילו מבקשת סליחה מהמבוקר, בהתחלה "בלב" ואחר כך אולי גם במילים.
אל תדחקי בעצמך לעבור שלב אלא פשוט היי מודעת וסמכי על עצמך.
נשמח לשמוע על התקדמותך.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה להפסיק להגיד את האמת - תגובה
גרשון מורג26/01/2013שלום דינה,
חבל שהבחירות חלפו. הייתי ממליץ לך להגיש מועמדות וסוף-סוף שתהיה לנו מישהי שתאמר לנו את האמת ורק את האמת....
עכשיו קצת יותר ברצינות.
יפה כתב לך איציק, הקולגה שלי. אני רוצה להוסיף רק כמה הערות/הצעות.
ראשית, אין שום פגם באמירת האמת. הלוואי שכולם היו בעלי אותה תכונה. הבעיה מסתכמת בכך כאשר האמת פוגעת בזולת או עוברת על גבולות מסוימים.
זה לא אומר שעליך לשקר, חס וחלילה, אלא לשקול באותו רגע האם אמירת אותה אמת עירומה ראויה להאמר.
אני מציע לך לתרגל את המחשבות הבאות לפני שהאמת שלך "מתפרצת" החוצה:
1) האם אמירת "האמת" תפגע באדם שעומד מולך?
2) מה יותר חשוב, "האמת" או האדם?
3) האם העניין המדובר שייך לי, או לא שייך לי?
4) האם אני ח-י-י-ב-ת להגיב??? אם תבדקי לעומק תגלי שלרוב לא חייבים להגיב. הקשבה נדיבה ואמירת משהו כמו "אני מבינה" מספיק בהחלט.
מציע לך לכתוב את השאלות הנ"ל על חתיכת קרטון ולהקריא אותם בקול רם כל יום בבוקר עד שהן תהפוכנה למנטרה שיושבת על בטוח אצלך.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)