בחור צעיר מתנהג כמו מבוגר- עזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחור צעיר מתנהג כמו מבוגר- עזרתכם
    קובי
    27/01/2013

אני הכרתי מישהי,בחורה בת 21 ואני בן 23, אנחנו יוצאים 8 חודשים ביחד וטוב לנו ביחד אבל היא שיתפה אותי במשהו שמאוד מפחיד אותה.

היא אומרת שמאוד מפריע לה שאני לא יודע להינות מהחיים, שאני עסוק כל היום בלתת לאחרים עד לרמה שבה אני מבטל את עצמי בישביל לעשות לאחרים.

לדוג'- היה יום בחירות, היה לי יום חופש שבו לא נחתי, ולא הלכתי איתה לעשות כלום אלא נסעתי לאחי לשפץ לו את הבית והייתי עסוק בזה במשך כל היום במקום לנצל את היום חופשה הזה למנוחה או ליום שבו אני מבלה איתה מהבוקר עד הערב.

היא אומרת שאני מתנהג כמו אדם נשוי עם ארבעה ילדים+משכנתא ולא כמו צעיר בן 23 שנהנה מהחיים.

היא שאלה אותי מה אני אוהב לעשות בזמני הפנוי, והתשובה שלי הייתה "לא יודע" והיא אמרה לי רואה, אתה כל כך הרבה זמן לא עשית משהו בשביל עצמך עד שאתה כבר לא יודע מה אתה אוהב לעשות, אין לך תחביבים, אין לך חיי חברה, עם החברים אתה לא יוצא אף פעם אתה כל היום עסוק בעבודה שלך, והעבודה לא נגמרת ב5, אתה מגיע הבייתה ומתחיל לעבוד בישביל כולם חוץ מבשביל עצמך, אתה עסוק בלעבוד, ואתה כל הזמן חושב על עוד איזה עבודה כולשהי לעשות על מנת להרוויח עוד כסף אבל אתה לא יוצא ונהנה ממנו בכלל.

אני לא יודע מה לעשות, מצד אחד נכון זה חלק ממני את כל היום נותן לאחרים אבל אני נהנה מזה, אני שמח שיש לי את הכוח לתת לאחרים.

מצד שני היא צודקת, מה אני יכול לעשות?

אני באמת מוצא את עצמי לפעמים במצב שבו אני אומר טוב נוותר על זה נוותר על זה והולך ומבצע דברים בישביל אחרים, אני פשוט לא מסוגל אחרת, ניסיתי פעם להתעלם מכל הבקשות מסביבי אבל אני לא מסוגל המצפון שלי לא נקי.

היא אומרת אנשים יוצאים לחו"ל רואים עולם, אתה עובד במקום עבודה שלך כבר כמעט שנתיים ופעם אחת לא לקחת יום חופש, בתלוש משכורת שלך רשומים כל הימי חופשה שלך אתה צובר אותם ולא משתמש אפילו ביום חופש אחד.

אפילו כשאני יוצא, המחשבה על הכסף מטרידה אותי ולא מביאה לי מנוח, כיאילו אם אני יקח יום חופש יכאב לי במהלך היום שאני מפסיד כסף, אם אני הולך לקניות אז כואב לי ש"הינה הלך לי יום עבודה" ולא יודע מה עוד

אני לא יודע מה לעשות ואיך לגרום לעצמי לצאת מזה, אני מרגיש חסר אונים

מה אני יכול לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחור צעיר מתנהג כמו מבוגר- עזרתכם - תגובה

איציק יצקן
    27/01/2013

קובי יקר,
    אתה מתאר מקרה קלאסי של לעשות דברים מתוך הרגשה של "אני מוכרח" ולא מתוך "אני רוצה". יש אנשים שזה מתבטא אצלם בקיצוניות, מה שנקרא לעיתים "וורקוהוליזם"- התמכרות לעבודה, ויש עוד התמכרויות.
    לא אתעמק מדי בשאלה הפסיכולוגית של העניין אבל כמעט תמיד יש בכך סוג של דחף שמטרתו למנוע ממך לחיות את "החיים האמיתיים" ז"א חיים שיש בהם שמחה ושחרור ובעיקר א-י-ז-ו-ן.
    ותמיד יחשדו בך ובצדק שאתה בורח ממשהו.
    ערך הנתינה והעזרה שבך הוא ערך שביסודו הוא טוב ובדרך-כלל מביא ברכה לכל, אבל כמו בכל ערך, אם הוא מגיע בהגזמה או במנות גדולות או ללא גבולות - הוא הופך למעשה שמזיק לך ולעיתים אפילו לסביבה. איפה עובר הגבול בין נתינה לבין הקרבה?
    למשל, אם תיתן ללא גבולות יאזל כוחך, או שלא יישאר לך זמן למי שאוהבת אותך. יש בך את הגבולות וצריך לדייק אותם.
    הבשורה הטובה היא שהזמנת לחיים שלך מישהי שאוהבת אותך ויכולה להיות עבורך מראָה. יתרה מכך - אתה מתאר בעצמך את הגבולות שהיא מראה לך ואתה לא סותר את הצורך להגיע לאיזון.
    זה לא אומר שאתה צריך לקחת את דבריה כמובנים מאליהם אלא שאתה צריך לבדוק את עצמך. ההצעה פשוטה למדי: בכמה פגישות אימון אתה יושב עם המאמן שלך על רשימת הערכים שלך. יש דרכים טובות למאמן להוציא ממך זיהוי של הערכים החשובים שבך, את הדברים שהם בעלי ערך בחיים שלך, זה יסביר לך מה ההבדל בין עיקר לטפל, בין התמכרות לבין עיסוק במהנה. אחר-כך יכול להיות שהמאמן יבדוק ביחד אתך מה עוצר אותך מלהעניק לעצמך שמחה.
    וחשוב לי לציין, אין קשר ל"בגרות" גם אדם מבוגר לא מוותר על השמחה. הוא הופך לאחראי אבל לא סובל מזה. ומה שאולי קצת חסר לך זה כן לקחת אחריות ולהעניק לעצמך את מה שאתה (וכל אדם) ראוי לו.
    בהצלחות,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד חשש מסויים

קובי
    27/01/2013

אני כל הזמן חושב על העתיד ולא מתמקד בהווה.
    נגיד עכשיו אני עובד וחושב לעצמי כל הזמן, לעזאזל המשכורת לי לא תספיק לי לגדל ילדים בעתיד, איך אני בכלל אקנה דירה כשהמשכורת שלי היא 5 אלף ושכירות דירה תהייה בטח 3, איפה חשמל מים גז ארנונה ושאר הדברים.
    לכן אני מרגיש כל הזמן צורך לחסוך ולשמור ולא נהנה מהמצב כרגע.
    מפחיד אותי המצב שבו אני לא יעניק לאישתי ולילדיי את הכל ולכן אני מוכן לחסוך מעצמי הכל כמעט הכל רק בכדיי שיהיה לי להעניק לילדים ולאישה שלי הכל כי מהם אני לא מוכן לחסוך דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד חשש מסויים - תגובה

איציק יצקן
    27/01/2013

קובי יקר,
    האומנות האולי גדולה ביותר של האדם היא להשתחרר מהספק.
    יפה אמרת שכאשר אתה בספק אתה לא בהווה. ולמעשה הדרך להשתחרר מהספק היא קודם כל היכרות עם מנעמי ההווה.
    והדרך להתחבר להווה היא פשוט להתחיל להכיר את האמונה שבך. לא מדובר בהכרח באמונה דתית אלא באמונה שקשורה לעצמך. ללא אמונה אין כוח ועמוד התווך העיקרי בהתפתחות אישית הוא ה-א-מ-ו-נ-ה.
    באימון לומדים איך פועלת האמונה, איך האמונה משפיעה על ההתנהגות וכך גם על המציאות.
    ושוב בשורה טובה: אתה מאוד חרוץ - באימון שתעבור החריצות שלך תהיה אבן יסוד להגיע להישג.
    בהצלחות
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו