מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות...אני23/03/2013
הי,
בת 40 אמא לילדים.
סובלת כשנה מכאבים שונים
בדיקות תקינות פרט לשקיעת דם המעידות על דלקת ולא ידוע היכן.
לאחרונה אובחנתי כחולת פברימילגיה קלה
הסימבלטה גרמה לי לתופעות קשות והפסקתי.
מזה שנה אני סובלת מחרדות קשות, דפיקות לב, זרמים, מחנק, בכי ...
לא יודעת יותר למי לפנות? למה לפנות? מה יהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות... - תגובה
איציק יצקן23/03/2013יקרה,
מתוך הנחה שהגוף והנפש קשורים זה לזה אני עונה לך. כל שאני יכול לכתוב כאן זה אודות מה שאני יודע מניסיוני כמאמן שיכול לפעול נגד חרדות.
ראשית, צריך להבין כי ההבדל בין חרדות לבין פחד הוא בכך שפחד הוא בדרך כלל מדבר ידוע ואילו חרדות הן מדברים שאינם ידועים. מכיוון שכך אז נכון קודם כל להעלות את הדברים לרמת המודעות וכך ניתן לבדוק האם יש בכלל ממה לפחד.
דברים נוספים שיכולים לעזור לך הם זיהוי ושימוש במוקדי הכוח הקיימים בך. אמנה כמה מהם:
א. גישה לחיים - הבחנה בדברים הטובים שקורים לך או שקיימים בעולמך, הקטנת החששות מדברים. אני לא מדבר רק על גישה חיובית אלא בעיקר על לקחת דברים בפרופורציות.
ב. סימון כיוון כללי וסימון מטרות בחיים - מה אני מתכוונת לעשות בחיים. הכוונה היא לדברים הרגילים שאת עושה ממילא היום - ילדים, עבודה, משפחה מורחבת זוגיות.
ג. עירנות לדברים בעלי הערך שחשוב לך להמשיך לעשות בחיים. דברים מרגשים שמפעילים אותך.
(*וצריך שתהיה הלימה בין ב' ו-ג' - ז"א שתהיי שלמה עם המטרות שלך ושמה שאת עושה יהיה בעל ערך)
ד. סקרנות למה שקורה מחוצה לך, לידע שיכול לעזור לך בדברים אבל גם לדברים שמתחוללים אצל אחרים - אצל אנשים שאת מכירה או בחדשות הכלליות.
ה. שיפור הדיאלוג הפנימי שלי. לא לכעוס על עצמי אלא להתייחס אל עצמי בכבוד. מניסיוני זה מביא המון כוחות
ו. לקום ולעשות את הדברים החשובים בחיים להיות פעילה.
אני יודע שאלה נשמעות עצות רבות. העיסוק בדברים אינו מטלה אילא חוויה. בחרי בעצה האחרונה של פעילות ובזמן הפעילות היי בקשר טוב עם עצמך. לאט לאט תראי איך שהחיים נעשים נוחים יותר. אחר-כך תוכלי להוסיף.
את מוזמנת ליצור עימי קשר כדי לעדכן או לקבל הבהרות.
בהצלחות,
שלך,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)